Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Economia Romaniei a scazut in ultimele 3 luni din 2009 cu 6,5%. Vestile bune vin din industrie si agricultura, care au incheiat pe plus

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 3 martie 2010, 10:09 Economie | Companii

Produsul Intern Brut a scazut in ultimele 3 luni din 2009 cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului anterior, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro de Institutul National de Statistica . Potrivit documentului, valoarea tuturor bunurilor si serviciilor produse in Romania in ultimele 3 luni din 2009 a fost de 152,29 miliarde de lei. Agricultura si industria au fost pe plus, iar constructiile, comertul si activitatile financiare s-au contractat cel mai puternic.

"Prima Casa" nu pare sa fi ajutat semnificativ constructiile

Singurele segmente care au inregistrat cresteri au fost agricultura, silvicultura si piscicultura (+0,7) si industria (+4,0). La polul opus, cele mai mari contractii economice s-au produs in constructii (15,9) comert (12,5%) si activitati din zona financiara (9,3%). Datele din constructii arata ca programul Prima Casa, oricat de ambitios s-a vrut sa fie, nu a imbunatatit semnifictiv sectorul imobiliar. Datele INS arata ca in constructii, trimestrul IV a inregistrat un recul atat fata de trimestrul III 2009, cat si fata de trim. IV 2008. Pe cale de consecinta s-a redus volumul impozitelor pe produs colectate la bugetul de stat, impozitele nete pe produs inregistrand o scadere cu 12,2%. Impozitele nete pe produs se calculeaza scazand din impozitele pe produs (TVA, accize, taxe vamale) , subventiile pe produs. Indicatorul arata practic, nivelul cererii interne.

Populatia a strans mai tare cureaua decat Statul
Potrivit Statisticii, din punct de vedere al utilizarii Produsului Intern Brut, in
trimestrul IV
2009 cererea interna a scazut cu 9,9 procente, comparativ cu acelasi trimestru din anul 2008, in principal pe seama reducerii investitiilor cu 25,2% .

Consumul final total a scazut cu 4%. Practic, acest consum final total aduna consumul final efectiv al populatiei (cumpararea de bunuri si servicii, precum si cheltuielile pentru consum individual ale administratiei publice, de la invatamant si sanatate pana la asistenta sociala) si consumul final efectiv al administratiei publice (servicii publice generale, aparare nationala, mentinerea ordinii publice, activitatile legislative si de reglementare etc.) s-a redus cu 4,0%, in special pe seama diminuarii volumului cheltuielilor pentru consumul final al gospodariilor populatiei cu 5,8 procente.

Vesti bune din dinspre exporturile nete
Vestea buna este legata de imbunatatirea exportului net ca urmare a reducerii volumului importurilor (-11,1%) si cresterii celui al exporturilor (+2,9%).

Produsul Intern Brut estimat pe tot anul 2009 a fost de 491,27 miliarde de lei in scadere – in termeni reali – cu 7,1% fata de anul 2008, mai arata datele INS. Scaderea a fost determinata de reducerea volumului Valorii adaugate brute din toate sectoarele de activitate si, in mod deosebit din comert, (-11,2%) constructii (-13,6%), a caror contributie la formarea Produsul Intern Brut a fost de 31,1%, mai arata datele INS.
sursa :http://economie.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one