Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

E oficial: Guvernul ingheata salariile si pensile si disponibilizeaza bugetari

E oficial: Guvernul ingheata salariile si pensile si disponibilizeaza bugetari
25-feb-2010

Autoritatile romane s-au angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa inghete salariile personalului bugetar in acest an, sa scada primele si sa continue reducerea numarului de angajati la stat, arata noua scrisoare de intentie, publicata in Monitorul Oficial.
Vom implementa masuri de reducere in continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o inghetare a tuturor salariilor, cu exceptia salariilor minime (economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul si reducerea platii orelor suplimentare si a primelor (0,2% din PIB), insotite de modificari structurale de reducere a numarului de salariati in sectorul public (0,2% din PIB)", se spune in noua scrisoare de intentie. Actul a fost adoptat ieri de guvern prin Ordonanta de Urgenta.

Masurile sunt necesare pentru a se incadra in deficitul bugetar de 5,9% din produsul intern brut (PIB) in 2010, ce presupune ajustari bugetare de 2,5% din PIB, din care 0,6% din PIB reprezinta venituri suplimentare la buget si 1,9% din PIB taieri de cheltuieli, scrie NewsIn.

Alte economii pe partea de cheltuieli se vor realiza prin implementarea legii unitare a pensiilor din sistemul public (0,1% din PIB), care ar trebui sa insemne cresterea bazei de contributii, "un control mai bun al revendicarilor frauduloase de pensii de invaliditate" si un numar mai mic de pensionari anticipate.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, declara recent ca aproximativ 225.000 de pensii de invaliditate din totalul de 900.000 ar putea sa nu fi fost obtinute legal, iar statul pierde anual prin plata acestora 1,5 miliarde lei. Guvernul vrea sa verifice toti beneficiarii de pensii de invaliditate in urmatorii ani, pentru a depista fraudele din sistem. In cazul pensionarii anticipate, guvernul a majorat la 45% penalizarea pentru a face mai putin atractiva aceasta optiune.

Cea mai mare sursa de economii bugetare, de 1,1% din PIB, este reprezentata de inghetarea "cheltuielilor cu bunurile si serviciile, a pensiilor (cu exceptia pensiilor sociale minime) si a anumitor transferuri, precum si unele reduceri ale cheltuielilor cu bunurile si serviciile datorate reorganizarii agentiilor de stat", potrivit scrisorii de intentie.


Guvernul se angajeaza, insa, sa implementeze masuri suplimentare "in cazul in care aceste masuri nu genereaza consolidarea prevazuta".

Pe partea de politica fiscala, guvernul promite sa imbunatateasca gestiunea datoriei publice in acest an, mai ales printr-un profil mai bun de maturitate a imprumuturilor. Un aspect important este crearea unui tampon (buffer) financiar in prima jumatate a acestui an, "pentru a evita presiunile financiare sezoniere".

Te intereseaza sa primesti in fiecare dimineata cele mai importante stiri de business ale zilei din Economie? Inregistreaza-te GRATUIT pe Wall-Street pentru a fi informat si pentru a deveni mai bun in domeniul tau de activitate.
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one