Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Detinatorii de micro mai au 3 zile sa-si schimbe statutul.

Detinatorii de micro mai au 3 zile sa-si schimbe statutul.
Adelina Mihai
27.01.2010

Detinatorii de microintreprinderi mai au trei zile la dispozitie pentru a depune actul prin care sa treaca la impozitarea exclusiv a profitului, dupa renuntarea la regimul privilegiat de taxare pentru microintreprinderi, de 3% a impozitului pe venit. Totusi, noile reglementari sunt neclare pentru cei care detin firme mici, pentru ca nu stiu inca de cand se aplica masura, ce acte trebuie sa depuna si unde si nici care sunt normele de aplicare ale acesteia.
"Microintreprinderile trebuie sa depuna la autoritatea fiscala competenta pana la 30 ianuarie 2010 Declaratia 010 - pentru inregistrarea fiscala a persoanelor juridice.

Nerespectarea termenului prevazut anterior pentru depunerea declaratiei fiscale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 de lei (240- 1.200 de euro- n.r.), sustine Simona Chirica, senior associate in cadrul firmei austriece de avocatura Schoenherr si Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori straini de pe piata locala.
Pana in prezent, microintreprinderile au avut un regim special de impozitare, care le permitea sa opteze intre plata impozitului pe profit si cea a impozitului pe venit (care a fost de 3% in 2009). O hotarare de guvern apobata anul trecut, cu aplicabilitate de la inceputul acestui an, arata ca nu mai exista impozit pe venit in cazul microintreprinderilor, ceea ce inseamna ca ele vor plati un impozit pe profit de 16%, ca orice alta firma.
"Hotararea de Guvern nr. 1.620/2009 pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal care se aplica de la 1 ianuarie 2010 nu contine nicio prevedere cu privire la impozitarea veniturilor microintreprinderilor pentru anul 2010", adauga Chirica.
Totusi, faptul ca se elimina sistemul de impozitare pe venit de 3% pentru microintreprinderi nu este scris clar in hotararea de guvern aprobata.
"E cazul ca Ministerul Finantelor sa se exprime explicit in ceea ce priveste eliminarea acestei taxe, ca tot se ocupa de redactarea unei ordonante de urgenta, pentru ca in momentul de fata exista foarte multa incertitudine. Nu e scris limpede daca aceasta taxa s-a scos sau nu si, pentru ca firmele sa depuna declaratia, trebuie sa se abroge titlul din Codul Fiscal referitor la regimul de taxare pentru microintreprinderi", sustine Emilian Duca, tax partner la BDO Tax Advisors.
Cei care administreaza microintreprinderi nu stiu ce sa faca
"Nu stim absolut nimic. Am auzit discutii cum ca s-ar aplica aceasta masura, dar nu am gasit pe nicaieri niste norme de aplicare", spune Adrian Barbu, managing partner in cadrul companiei Shoppers, care a avut anul trecut o cifra de afaceri cuprinsa intre 200.000 si 250.000 de euro. Compania Shoppers, care activeaza pe piata din 2004, este parte a grupului de firme The Consultants, care aduce sub aceeasi umbrela trei firme distincte, Shoppers (mystery shopping), Salesmen (formare profesionala in servicii si vanzari) si Powelink (consultanta). "Suntem dezavantajati pentru doua din firme, Salesmen si Powelink, pentru ca la compania care ofera servicii de mystery shopping plateam deja 16%", adauga Barbu.
In aceeasi situatie este si Mircea Scarlatescu, cofondator al companiei Florex Online. "Nu am depus inca acte pentru modificari de statut si nici nu stim inca ce acte trebuie sa depunem. Din cate am inteles, metodologia de aplicare a acestei masuri nu este foarte bine pusa la punct", sustine Scarlatescu. Florex Online a avut anul trecut afaceri de circa 175.000 de euro si o marja de profit de peste 30%.
Exista totusi microintreprinderi care au optat inca din anii trecuti pentru plata unei cote de 16% din impozitul pe profit.
"Noi am lucrat intotdeauna cu 16% pentru ca, din discutiile pe care le-am avut cu contabilul, am inteles ca era la fel de avantajos" , spune Ilie Pop, administratorul firmei Prokind, care comercializeaza baloane publicitare, tobogane, saltele, trambuline sau corturi gonflabile.
Doua solutii pentru cei care nu-si depun actele la timp
In opinia lui Radu Neferu, managing partner la firma de consultanta financiar- fiscala CECAF Consulting din Bucuresti, detinatorii de microintreprinderi au doua optiuni in cazul in care nu depun declaratia 010 la administratia financiara de care apartine societatea.
"Cei care nu au depus declaratia la timp fie vor fi obligati sa le depuna ulterior, dar cu amenda, fie se va trece la un un sistem automat, prin care Ministerul Finantelor sa-si creeze o baza de date cu cei care si-au schimbat regimul de taxare. Totusi, tind sa cred ca se va opta pentru varianta care include sanctiuni", spun Neferu.
Microintreprinderile ar putea deveni nerentabile cu noul regim de taxare
Renuntarea la regimul privilegiat de impozitare pentru microintreprinderi ar putea duce la o renuntare pentru aceste tipuri de societati, intrucat este posibil sa nu mai fie rentabile. Se stie ca exista companii care platesc o parte din salariile executivilor de top pe contracte de munca si restul banilor ii platesc prin intermediul firmelor mici detinute de acestia.
"Aceasta formula ascunsa de incasare a unor venituri similare salariului era destul de atractiva din punct de vedere financiar pentru middle si top manageri, in special expatii, care evitau plata unor taxe si impozite mai mari prin folosirea microintreprinderilor. De remarcat ca regimul microintreprinderilor nu este reglementat in celelalte state membre UE", adauga Chirica.
Cu cat se mareste impozitul
La o companie cu venituri anuale de 100.000 de euro, impozitul tip micro de 3% presupunea plata catre stat a 3.000 de euro pe an. Daca profitul brut este de 80.000 de euro, de exemplu, impozitul de 16% presupune plati catre stat de 12.800 de euro, deci de patru ori mai mult decat la micro. La 40.000 de euro profit brut, impozitul este 6.400 de euro, dublu fata de micro, iar la 20.000 de euro profit brut impozitul este relativ egal.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one