Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Deputatii europeni cer relansarea pietii unice europene si securitatea sociala a cetatenilor europeni

Parlamentul European
Deputatii europeni cer relansarea pietii unice europene si securitatea sociala a cetatenilor europeni
6 Februarie 2010
Avocatnet.ro
Cum se descurca Europa in criza? Care sunt urmatorii pasi in abordarea acesteia? somajul si modelul social european - cu accent pe pensii - au fost dezbatute intr-o audiere organizata, pe 28 ianuarie, la Parlamentul European de catre comisia speciala privind criza financiara, economica si sociala.

Fostul comisar european Mario Monti, actual presedinte al Universitatii Bocconi din Milano, a deschis reuniunea cerand o strategie bazata in acelasi timp pe relansarea pietii unice europene - care este cheia competitivitatii - si pe securitatea sociala a cetatenilor europeni.

„Nu trebuie sa fim timizi, trebuie sa facem acest efort“, a spus dumnealui, subliniind si faptul ca mentinerea sau consolidarea serviciilor sociale implica o crestere progresiva a impozitelor.

Somajul continua sa creasca

In ciuda redresarii treptate a economiei, somajul continua sa creasca, ajungand deja la 10% in Uniunea Europeana. Sir Tony Atkinson, profesor la Oxford, a sugerat introducerea unui „venit minim garantat pentru copii“, iar Alice Ouedraogo, de la Organizatia Mondiala a Muncii, a spus ca a fost evitata „catastrofa“ locurilor de munca si ca trebuie consolidata cooperarea intre organizatiile internationale.

Secretarul General al Consiliului Municipalitatilor si Regiunilor Europene, Jeremy Smith, a aratat ca guvernele statelor membre ofera sprijin social substantial, dar ca acestora le este greu sa ofere sprijin celor „greu loviti de criza“ din venituri „greu lovite de criza“.

Presedintele comisiei parlamentare speciale privind criza financiara, economica si sociala, Wolf Klinz (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Germania), a spus ca situatia locurilor de munca este „ingrozitoare“ si ca reformele pe termen lung in domeniu sunt esentiale.

Este necesara o reforma a sistemului de pensii

Reducerea veniturilor guvernamentale - ca rezultat al crizei - afecteaza si mai mult sistemele de pensii deja fragile. Reforma pensiilor trebuie sa aiba loc, a spus economistul Edward Whitehouse, de la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, deoarece costul unei populatii imbatranite va fi de 10 ori mai mare decat costul crizei. Parerea domnului Vit Samek insa este ca „cea mai buna solutie este sa avem mai multi copii“.

Raportoarea Pervenche Berès (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Franta) a spus ca fondurile private de pensii ar trebui sa regandeasca felul in care investesc economiile si sa fie mai conservatoare cu banii persoanelor care se apropie de varsta pensionarii. Deputatul european Othmar Karas (Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), Austria) a cerut crearea unui „model european“ al pensiilor, insa majoritatea participantilor la dezbatere au fost de acord ca armonizarea pan-europeana a sistemelor de pensii este extrem de dificila datorita diferentelor mari intre statele membre.

Raportul final al comisiei parlamentare speciale privind criza financiara, economica si sociala va fi votat in comisie pe 13 iunie si in plen in septembrie 2010.

Sursa: Parlamentul European
sursa -2- http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one