Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum va arăta economia anul viitor? Vom ieşi din recesiune?

4 aug 2010

Autor: Ciprian Mailat
În 2011, România ar putea ieşi din recesiune numai dacă se continuă reducerile cheltuielilor din sectorul de stat şi dacă vom atrage cât mai mulţi bani din afară.

Foarte mulţi de "dacă" sunt incluşi în ecuaţia care ne-ar putea duce anul viitor economia de pe minus pe plus, plan anunţat deja de autorităţi. România a ratat şi aici startul după ce toate ţările din jurul nostru au ieşit sau vor ieşi din recesiune în 2010.

Specialiştii de la Finanţe, împreună cu experţii Fondului Monetar Internaţional, au ajuns la concluzia că anul viitor economia va creşte cu un procent cuprins între 1,5 şi 2%, aşa cum a anunţat, luni, ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu.
SONDAJ

Va ieşi România din recesiune în 2011?

Da
Nu
Nu ştiu / nu mă interesează
Rezultate

El a adăugat că bugetul pe 2011 va fi construit pe această creştere a PIB, pe un deficit bugetar de 4,4%, un deficit de cont curent de 5% şi o inflaţie de 3% plus/ minus un punct procentual.

Investiţiile străine ne decid viitorul

Cât de realiste sunt însă estimările finanţiştilor o să vedem abia după prima parte a anul viitor, întrucât şi bugetul pe 2010 a fost construit iniţial pe o creştere economică de 1,3%, iar calculele de acum ne duc mai degrabă spre o scădere de până la 2-3%.

Lucian Croitoru, consilierul personal al guvernatorului BNR, e destul de rezervat în ceea ce priveşte planurile Finanţelor pentru anul viitor. "Cred că ţinta de inflaţie poate fi atinsă. Creşterea economică depinde de politicile coerente de atragere a capitalurilor externe", spune Croitoru.

Potrivit acestuia, chiar şi în perioadă 2006-2008, România nu a avut însă o creştere economică sănătoasă . Ieşirea din recesiune va depinde de mai mulţi factori, consideră consilierul guvernatorului .

"Sunt câteva direcţii mari şi late: menţinerea stabilităţii macroeconomice, asigurarea predictibilităţii mediului de afaceri , reformarea pieţei muncii şi cea a sectorului de stat", spune el.

În opinia lui, în România nu se poate angaja sau renunţa la salariaţi pe motive economice, iar firmele sunt reticente să aplice această metodă.

Pe de altă parte, analistul Ilie Şerbănescu nu crede că guvernul actual va putea scoate România din recesiune anul viitor.

Salarii mărite la stat. La privat, în funcţie de producţie

"E o mare greşeală, Vlădescu face asta cu oblăduirea FMI. Nu are din ce să fie creştere. Este foarte greşit să ne aşteptăm la asta, întrucât se va face un buget pe o presupunere de creştere şi vor fi avute în vedere venituri corespunzătoare acestei creşteri. Asta înseamnă că vor trebui să taie şi mai mult decât prevede bugetul", susţine analistul .

Acesta se întreabă cum vor fi tăiate cheltuielile cu 3 miliarde de euro pentru a se atinge deficitul bugetar de 4,4% în situaţia în care s-au epuizat toate sursele de unde se putea tăia.

"Angajaţii de la stat vor avea şi anul viitor veniturile reduse, cred că această scădere de 25% se va păstra", crede analistul. Asta deşi ministrul Vlădescu a anunţat recent că anul viitor salariile din sectorul de stat ar putea creşte.

Referitor la angajaţii din mediul privat, Croitoru spune că lefuri mai mari se pot acorda numai dacă creşte productivitatea. Pe de altă parte, analistul financiar Bogdan Baltazar consideră că şomajul va scădea, dar mai târziu, pentru că este un indicator care creşte încă o perioadă după ce se reporneşte economia.

"Cred că va fi creştere economică. Ar trebui ca FMI să ne ajute să accesăm fonduri UE. Odată cu revenirea Europei, vor creşte şi exporturile, aşa că sper ca ambientul UE va demara şi ne va tracta şi pe noi", spune el.

Suntem dependenţi ombilical de UE

De aceeaşi părere este şi reprezentantul Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, Dan Matei Agathon: "România este dependentă ombilical de UE. Degeaba vrem creştere economică dacă locomotivele Europei nu pufăie suficient".

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, spune că lucrurile sunt la limită în România. "Dacă se menţine creşterea în Europa şi vom avea pieţe de export e posibilă o oarecare creştere, dar va depinde inclusiv de vreme, pentru ca agricultura să producă mai mult ca în 2010".

Potrivit reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu, creşterea de anul viitor se va baza pe exporturi şi pe consum. Pogonaru spune însă că, în România, consumul nu prea are din ce să crească, iar o revenire a economiei bazată doar pe exporturi este nocivă. (Au contribuit Teodora Vasâlca şi Teodora Trandafir)

"Capacitatea de prognoză e mai limitată decât ne-am dori. Ea ţine de incapacitatea şirurilor statistice de a descrie realitatea într-o lume care se schimbă mult prea repede.“,
SEBASTIAN VLĂDESCU, ministrul finanţelor publice

PREDICŢIE

Vosganian e pesimist

Varujan Vosganian consideră "hazardată" ideea că anul acesta vom avea o creştere economică de câteva procente.

"Dacă anul acesta terminăm cu -3%, anul viitor am putea avea o economie pe zero", ne-a declarat Vosganian.

El spune că pentru atingerea acestui obiectiv guvernul trebuie să îndepărteze carenţele anului 2009: "stimularea investiţiilor străine", "creşterea numărului salariaţilor măcar la 4,5 milioane pentru a putea depăşi dezechilibrul bugetar" şi "inflaţie de 8%, pentru ca în 2011 să avem o inflaţie de 4-5%".

NEÎNCREDERE

Ponta, sceptic faţă de guvern şi de FMI

Victor Ponta, preşedintele PSD, este de păre că anul 2011 va arătat "mult mai rău decât îl anunţă guvernul şi FMI".

"Fără măsuri de relansare a economiei, dincolo de cele de echilibrare a deficitului, nu vom avea niciun fel creştere economică. Ca să dau o cifră - cel mult 0%, faţă de 2010", consideră Ponta.

Preşedintele PSD este convins că anul viitor, preţurile, în special cele la utilităţi, vor exploda, iar eliminarea subvenţiilor pentru încălzire vor avea un impact asupra inflaţiei şi vor afecta populaţia.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one