Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cu ce trucuri se fentează tăierea salariilor la stat

5 iulie 2010

Autor: Ana-Maria Smădeanu
Publicat: 6 Iulie 2010
Vizionari: 769;

Pe rolul instanţelor se află aproximativ 50 de cazuri de primari daţi în judecată pentru mărirea veniturilor angajaţilor instituţiilor pe care le conduc, imediat după anunţul Guvernului privind tăierea salariilor cu 25%.

Anul acesta, prima creştere a câştigului salarial al unor categorii de bugetari s-a înregistrat în luna martie. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în acea lună au avut loc majorări salariale uşoare în activităţile de administraţie publică (cu 2,9%) şi învăţământ (5%) ca urmare a acordării, în unele unităţi, a unor sume din alte fonduri şi a primelor ocazionale. Potrivit Ministerului Finanţelor, în luna aprilie, când s-a anunţat intenţia Guvernului de a tăia salariile, cheltuielile de personal au crescut cu peste 400 de milioane de lei faţă de luna precedentă, până la 4,3 miliarde de lei. Faţă de aprilie 2009, creşterea fost de 1,75%. De asemenea, bugetul de cheltuieli de personal aferent lunii mai a urcat cu 1,68% faţă de luna similară a anului 2009.

Presa a relatat cum unele instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale au găsit rapid o formulă de a-şi conserva veniturile după aplicarea deciziei Guvernului de a reduce cu 25% salariile din aparatul de stat. „Spre exemplu, primăria de la Curtea de Argeş a dat o hotărâre privind acordarea indemnizaţiilor de hrană, deşi nu avea acoperire legală“, arată Cătălin Cristea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Argeş. „În iunie, s-a dat o altă hotărâre de creştere a veniturilor, invocând suplimente salariale. Din câte am înţeles, au făcut-o ca să compenseze scăderea salariilor cu 25%“, adaugă Cătălin Cristea. Pentru a opri această ilegalitate, prefectura judeţului Argeş a înaintat o solicitare de revocare a acestor hotărâri.

Indemnizaţii pentru hrană timp de un an

O altă prefectură la care s-a sesizat suplimentarea veniturilor salariale din primării a fost cea a judeţului Zalău, care şi-a manifestat intenţia să dea în judecată administraţia locală din Zalău, deoarece nu a renunţat la majorările salariale aprobate în martie. În Dâmboviţa, nu mai puţin de 30 de primării sunt atacate în contencios administrativ pentru acordarea, pe o perioadă de un an, a sporului de dificultate, în cuantum de 50% din salariul de încadrare, persoanelor care ocupă funcţii publice în administraţia publică locală, respectiv salariaţilor implicaţi în mod direct în soluţionarea legilor proprietăţii. „Consilierii juridici au apreciat că respectivele acte administrative sunt nelegale, solicitând anularea lor“, declară Andreea Ionescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa. „În plus, potrivit legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, acordarea unor astfel de sporuri excede cadrului legal. În ceea ce îi priveşte pe primari şi viceprimari, aceştia nu pot primi decât indemnizaţia stabilită de actul normativ menţionat“, adaugă aceasta. Printre primarii care şi-au mărit salariile în ultima perioadă, se numără cei ai localităţilor Găeşti, Crevedia, Pucheni, Văleni Dâm boviţa etc. Însă, până la soluţionarea cauzelor de către instanţă, actele atacate sunt suspendate de drept.

3.058 de lei a fost câştigul salarial mediu net din administraţia publică în primul trimestru din 2010. În aceeaşi perioadă din 2009, a fost de 3.094 de lei
sursa :http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one