Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Creditarea prinde contur odată cu angajările din bănci

Paul Barbu
Marţi, 23 Martie 2010
Mai multe bănci de pe piaţa locală au început un amplu proces de recrutare de personal, semn că se doreşte o reluare a împrumuturilor atât către populaţie, cât şi către companii. După ce 2008 a reprezentat vârful de extindere a reţelelor teritoriale, mai multe bănci s-au văzut anul trecut în postura de a închide foarte multe sucursale, ca acum să caute din nou oameni pentru anumite posturi. Printre acestea se numără BCR, UniCredit Ţiriac, Piraeus, Raiffeisen şi BT.

Deşi trendul angajărilor este infirmat de Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), evoluţia dobânzilor la creditele de consum şi ipotecare, cât şi condiţiile pe care acestea le impun în situaţia dată par să arate că se doreşte o reluare mai intensă a creditării.

„Eu văd altfel lucrurile. Mi se pare că băncile sunt consecvente în a-şi dezvolta reţelele şi chiar fac reduceri de personal, nu brutale, dar sunt”, ne-a declarat Gheţea.

Se caută oameni pe creditare

Pe de altă parte, Alina Drăgan, director de resurse umane al UniCredit Ţiriac Bank, spune că au continuat recrutarea pentru toate diviziile băncii, în special în sucursale, pentru a răspunde în mod adecvat nevoilor clienţilor. În cazul Procredit Bank se caută analişti regionali de credite atât pe segmentul de business, cât şi pe cel agricol, în mai multe judeţe din ţară. La Raiffeisen Bank se caută coordonatori de produs „Acceptare Carduri&ECommerce” sau manageri în relaţia cu clienţii importanţi.

BCR vrea oameni pentru insolvenţă şi reconciliere

BCR spune că oferă locuri de muncă pentru specialişti pe anumite sectoare din bancă. „Se caută specialişti în anumite domenii, pe posturi care au rămas libere. Noi avem o politică în acest sens destul de bine pusă la punct. Mai întâi oferim aceste posturi spre ocupare în interiorul băncii, dacă nu se găsesc oameni calificaţi, extindem oferta în grup şi abia apoi facem oferta şi către exterior”, ne-a spus Cornel Cojocaru, director de comunicare al BCR.

Potrivit anunţurilor, posturile pe care le oferă banca sunt mai mult axate pe servicii de reconciliere şi insolvenţă în cazul împrumuturilor şi al cardurilor de credit. Pentru Piraeus Bank, 2010 reprezintă un an al consolidării, nu mai vor să se extindă, spun oficialii băncii.

„Am continuat recrutarea pentru toate diviziile băncii, în special pentru sucursale, pentru a răspunde adecvat nevoilor clienţilor.“
ALINA DRĂGAN, director resurse umane UniCredit Ţiriac Bank

6 mari bănci
din piaţa locală au avut anunţuri de angajare în ultimele 7 zile
SURSA http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one