Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Constructorii: Investitiile statului sunt putine. Udrea promite investitii pe termen nelimitat

7-martie-2010

Producatorii de materiale de constructii asteapta salvarea de la Ministerul Dezvoltarii, dupa ce anul trecut consumul a scazut cu 30%. Ministerul are proiecte de investitii de miliarde de euro, dar multe dintre ele sunt "pe foaie".

Patronatele din industria constructiilor, o piata anuala de 12 mld. euro, echivalentul a 10% din PIB, afirma ca proiectele de investitii ale Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) - constructia a 100.000 de locuinte pentru tineri, 25.000 de case la tara si reabilitarea a 10.000 de drumuri judetene - sunt prea mici si prea putine pentru a revigora piata constructiilor, iar termenul lor de incepere este incert.
In replica, ministrul de resort Elena Udrea le-a spus constructorilor ca proiectele vor incepe anul acesta si "se vor intinde pe termen nelimitat".

Si eu sunt nemultumita de cum si cat se construieste in Romania si dorim sa facem mai mult din punctul de vedere al investitiilor, tocmai de aceea sunt aici, pentru ca vreau sa construim mai mult si mai bine", a declarat Udrea in cadrul seminarului "Mediafax talks about construction", organizat in parteneriat cu Patronatul Societatilor din Constructii (PSC) si AdePlast. Spre deosebire de alti ministri care participa la astfel de conferinte, Udrea a ramas pe intreaga desfasurare a discutiilor si a raspuns punctual la problemele expuse de companiile de constructii. Chiar daca la unele dintre ele nu avea solutii, ministrul a venit la seminar cu doi secretari de stat si cu experti din MDRT care sa primeasca detalii legate de dificultatile cu care se confrunta constructorii.
Consumul de ciment a scazut cu 27,8% anul trecut, pana la 7,8 mil. tone, cererea de tamplarie termoizolanta s-a redus cu peste 50%.
"Piata constructiilor va continua sa scada anul acesta cu circa 5-10% si in continuare nu stim de la guvern care este planul de relansare a economiei, care sunt prioritatile pentru investitii. De exemplu, in industria cimentului consumul a scazut cu 2,8 milioane de tone, productia a doua fabrici si ceva", spune Ion Crangasu, directorul executiv al CIROM, patronatul industriei cimentului. El afirma ca Guvernul ar trebui sa se orienteze catre proiectele mari de infrastructura, mai ales cele realizate in parteneriat public-privat, care nu conduc la majorarea deficitului bugetar.
"Este extrem de greu ca CEO sa prezentam actionarilor business-planuri pe patru-cinci ani daca nu avem o predictabilitate a investitiilor si a regimului fiscal. Statul ar trebui sa implice mai mult mediul economic in luarea deciziilor si sa ia masuri dure pentru eradicarea evaziunii fiscale", sustine Marius Marin, directorul executiv al Asociatiei Pro BCA si CEO al Macon.
Programele de investitii ale MDRT in constructia de locuinte si reabilitarea de drumuri judetene se vor ridica la cateva miliarde de euro, insa deocamdata acestea sunt doar pe hartie.
"Valoarea programului «Renasterea satului romanesc» se va ridica la circa 800 mil. euro si se va intinde pe cativa ani, pretul mediu al unei locuinte fiind de 30.000 - 35.000 de euro. Toate proiectele pe care le-am anuntat vor fi incepute anul acesta si speram ca pentru locuintele de la sate sa turnam prima fundatie in iulie", spune Udrea.
Ea a afirmat ca in cadrul programului de constructie a locuintelor pentru tineri, primele 20.000 de apartamente vor fi licitate anul acesta, o parte din fonduri urmand sa provina si din vanzarea locuintelor ANL.
In ceea ce priveste reabilitarea celor 10.000 km de drumuri judetene, Udrea a afirmat ca "deocamdata problema principala este finantarea, insa se va lucra prin parteneriate si atragerea de credite".
PSC a cerut MDRT sa sprijine companiile locale de constructii la organizarea licitatiilor, care sunt castigate de cele mai multe ori de firme straine.
Udrea cere sponsorizari pentru reabilitarea cladirilor de interes public
Elena Udrea le-a cerut constructorilor care au primit contracte de la stat sa sponsorizeze reabilitarea unor obiective de interes public, precum caminele culturale de la sate. "Singura rugaminte pe care o voi avea pe durata mandatului meu la constructorii care lucreaza cu fonduri de la stat este sa sponsorizeze, daca pot, reabilitarea obiectivelor de interes public. Am putea vorbi, de exemplu, de sponsorizarea unor lucrari de reabilitare a caminelor culturale din mediul rural si a unora din patrimoniul national", a declarat Udrea. "Intelegem notiunea de responsabilitate sociala si avem in derulare proiecte in acest sens, insa asteptam propuneri concrete de la doamna ministru Elena Udrea pe care sa le analizam", spune Marcel Barbut, proprietarul companiei AdePlast.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one