Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cel mai renumit economist american îl pune la colţ pe cel mai puternic om de pe planetă

7 aug 2010

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 6 August 2010
Vizionari: 1408;

Economia Statelor Unite se confruntă cu o "recuperare anemică", iar executivul va trebui să pregătească un nou program de măsuri de stimulare, a declarat Joseph E. Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, într-un interviu pentru Bloomberg.

"Administraţia Obama a riscat mult şi nu pare să dea rezultate. Recuperarea este atât de slabă încât nu poate genera suficiente slujbe pentru nou intraţii pe piaţa muncii, darămite pentru cei 15 milioane de americani care nu au un loc de muncă", a afirmat Stiglitz într-un interviu pentru postul de televiziune Bloomberg TV.

Statele Unite au nevoie de un al doilea program de stimulare a economiei, a adăugat Stiglitz, care a ocupat în trecut şi postul de economist-şef la Banca Mondială.

"Trebuie să fie mai bine formulat. Trebuie să vizeze mai mult investiţiile profitabile, educaţia, infrastructura, tehnologia. Dacă faci acest tip de investiţii, datoria pe termen lung va fi mi mică, iar creşterea economică mai mare", a adăugat el.

Avansul economic al SUA a încetinit în trimestrul al doilea la 2,4%, de la 3,7% în primele trei luni.

"Aceasta este o recuperare anemică şi va rămâne, probabil, anemică", a afirmat Stiglitz.

Rezerva Federală a SUA a menţinut, începând din decembrie 2008, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0-0,25% pentru a susţine creşterea economică.

Semne de eşec - Demisii printre experţii lui Obama

Christina Romer, preşedinta Consiliului consilierilor economici al preşedintelui american Barack Obama, a anunţat joi că îşi va părăsi postul începând cu data de 3 septembrie. Cea care i-a dat sfaturi lui Barack Obama cu privire la strategiile de luptă cu criza şi-a dat demisia spunând că vrea să fie alături de fiul său care va intra la liceu.

"Christy Romer a asigurat, atât în slujba mea, cât şi a ţării, un serviciu extraordinar în cursul unei perioade de criză şi de relansare economică", a reacţionat Obama, citat în comunicat, salutând "expertiza, angajamentul şi sfaturile sale înţelepte".

Ea va continua însă să dea sfaturi privind economia în calitate de membru al unei alte comisii de consilieri de la Casa Albă, respectiv Economic Recovery Advisors Board.

Demisia Christinei Romer urmează după cea din iulie a lui Peter Orszag, director de buget al Casei Albe, care a fost primul membru al echipei de colaboratori apropiaţi ai lui Barack Obama care a renunţat la postul său.
sursa :http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one