Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ce state europene au majorat TVA şi de ce

28 iunie 2010

utor: Valentin Vioreanu
Publicat: 28 Iunie 2010
Vizionari: 470;

Guvernul condus de Emil Boc a hotărât ca taxa pe valoare adăugată să fie majorată începând cu data de 1 iulie 2010, de la 19% la 24%, aceasta fiind cea mai mare cotă de TVA pe care a avut-o România din 1993 până acum.

De la 1 iulie 2010, în afara României, taxa pe valoare adăugată va fi majorată şi în alte 5 state europene: Spania, Finlanda, Grecia şi Portugalia.

Dintre toate aceste state, majorarea de 5 puncte procentuale operată de România este cea mai mare, inclusiv decât cea operată de Grecia, considerată a fi ţara cu cea mai dificilă situaţie din UE, care a decis ca TVA să fie majorat de la 1 iulie cu două puncte.

De remarcat că trei dintre aceste state fac parte din mediatizatul grup PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia şi Spania), un grup de state care pun mari probleme zonei euro şi care au fost somate mai mult sau mai puţin direct să ia măsuri fiscale şi bugetare pentru reducerea gradului de îndatorare. Care sunt motivele şi condiţiile macroeconomice care au dus la o astfel de decizie în cazul acestor state?

Grecia


Beneficiară a unui program de salvare din partea Uniunii Europene şi FMI de 110 miliarde de euro, Grecia a fost nevoită să ia o serie de măsuri de reducere a deficitului bugetar, deficit care este unul dintre cele mai mari la ora actuală din toată Uniunea. Astfel, conform ultimului raport al Eurostat, Grecia are un deficit public de 13,6% şi o datorie publică de 115,8% din PIB, ceea ce o face să fie ţara cu cel mai mare nivel de îndatorare din Europa. Cu toate acestea, guvernul grec a hotărât majorarea TVA cu două puncte procentuale, dar măsurile nu se opresc aici.

Spania şi Portugalia

Cu un deficit de 11,2% din PIB şi cu o datorie care se mai încadrează încă în limitele impuse de Tratatul de la Maastricht, de 53,2%, Spania a realizat un plan de măsuri de austeritate, speriată în special de scenariul în care ar putea ajunge în situţia Greciei. Astfel, de la una dintre cele mai reduse cote ale TVA din Europa (16%), Spania majorează taxa cu două puncte procentuale, în ideea de a creşte încasările bugetare fără să afecteze însă foarte mult piaţa muncii, care este deja la pământ: rata şomajului a ajuns în jurul valorii de 20%.

Ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, a anunţat că guvernul spaniol a aprobat plafonarea cheltuielilor publice pentru anul viitor la 122,256 miliarde euro, cu 7,7 procente mai puţin faţă de plafonul pentru 2010.

Vicepremierul Spaniei, Maria Teresa de la Vega, a explicat că în anul următor este necesară accelerarea procesului de consolidare fiscală, pentru a putea reduce deficitul la trei procente din PIB în 2013.

Recent, guvernul spaniol a promis că va reduce drastic cheltuielile pentru a putea aduce deficitul public de la 11,2 procente din PIB, în 2009, la trei procente din PIB în 2013, în încercarea de a-i convinge pe investitori de angajamentul său faţă de prudenţa fiscală.

Cu un nivel al datoriei publice de 76,8% din PIB şi cu un deficit de 9,4%, Portugalia va avea o TVA de 21%, majorată cu doar un punct procentual, în ciuda faptului că nu se încadrează în termenii Uniunii Europene nici cu deficitul, nici cu datoria, Ca un termen de comparaţie, România a avut în 2009, conform ultimului raport Eurostat, un deficit de 8,3% şi o datorie de 23,7%.

Finlanda

Deşi datele privind gradul de îndatorare nu sunt îngrijorătoare (datorie publică de 44% şi deficit 2,2%), Finlanda s-a confruntat cu una dintre cele mai mari scăderi a PIB-ului în 2009, astfel că pentru a creşte încasările bugetare guvernul finlandez a hotărât la finalul anului trecut să majoreze TVA.

Astfel, TVA va creşte de la 22% la 23%, ceea ce va determina, conform unui raport al Uniunii Europene, o creştere a inflaţiei de 0,4%.

În cazul Finlandei, creşterea TVA se explică prin faptul că încasările bugetare din taxe au scăzut foarte mult din cauza îmătrânirii populaţiei.

De asemenea, guvernul intenţionează ca prin creşterea TVA, deficitul bugetar să fie adus undeva sub 3% din PIB, dar şi sprijinirea unei creşteri economice care să atingă nivelul de 1,4% în acest an.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one