Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CE: Romania ar putea avea un deficit bugetar de 6,3%, in 2010

25 martie 2010

Atingerea tintei de deficit bugetar de 6,3% din PIB, pentrul anul 2010, s-ar putea realiza, atat timp cat statul roman reuseste sa implementeze intregral masurile de consolidare economica stabilite pentru acest an, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene

Romania are ca obiectiv reducerea deficitului public de la 8% din PIB, in 2009, la 3% din PIB in 2012, conform recomandarii Consiliului din 16 februarie 2010.

Potrivit CE, ajustarea bugetara planificata este concentrata la inceputul perioadei, efortul de consolidare fiind mai accentuat in 2010 si 2011, in raport cu 2012. Implementarea integrala a masurilor de consolidare prevazute pentru 2010 este esentiala pentru a atinge tinta de deficit de 6,3% din PIB stabilita pentru acest an. De asemenea, Romania trebuie sa respecte si conditiile din programele de asistenta financiara internationala

Programul de convergenta nu detaliaza, insa, suficient masurile de consolidare care urmeaza sa fie luate in 2011 si 2012, desi se asteapta ca, in cadrul bugetar pe termen mediu 2011-2013, sa fie incluse mai multe informatii.

In plus, implementarea reformelor guvernantei fiscale decise in contextul programului UE de asistenta pentru balanta de plati a Romaniei ar trebui sa contribuie la atingerea tintelor fiscale pentru anii respectivi.

De asemenea, reprezentantii CE considera ca adoptarea si implementarea proiectului de reforma a pensiilor vor fi esentiale pentru ameliorarea sustenabilitatii pe termen lung a finantelor publice.

CE recomanda Romaniei implementarea masurilor de consolidare fiscala pentru corectarea deficitului excesiv, imbunatatirea cadrului bugetar si adoptarea si implementarea legii pensiilor.

„Criza economica si financiara a afectat puternic finantele publice. Au fost necesare masuri de stimulare fiscala pentru sprijinirea redresarii, dar ultimii doi ani au sters cu buretele 20 de ani de consolidare bugetara. Aceasta insemna ca vom fi nevoiti sa revenim treptat la rigoarea bugetara cel tarziu anul viitor”, a declarat Comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn.
sursa http://www.avocatnet.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one