Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Borbely: Putem vorbi eventual de impozitarea progresivă a pensiilor mari

11 iulie 2010

Liderul UDMR Borbely Laszlo, ministrul Mediului, a declarat, sâmbătă pentru MEDIAFAX, ca reacţie la declaraţiile preşedintelui vizavi de impozitarea tuturor pensiilor, că eventual s-ar putea discuta impozitarea progresivă a pensiilor mari, în toamnă, în funcţie de situaţia economică.

Borbely a spus că decizia de majorare a TVA a fost luată "într-o zi, o zi şi jumătate" de Guvern, care era presat de timp, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională diminuarea pensiilor, iar Executivul şi-a asumat această răspundere.

El a precizat că punctul de vedere exprimat de UDMR a fost să nu se modifice în acest an modalitatea de plată a pensiilor, iar în toamnă se va putea face o analiză asupra rezultatelor măsurilor economice luate şi în funcţie de aceasta să se decidă pentru anul fiscal următor.

" Legea pensiilor este în Parlament şi va trebui aprobată până la sfârşitul anului. Putem discuta şi această problemă, a impozitării, dar nu aşa, de pe o zi pe alta. Putem vorbi de impozitarea progresivă a pensiilor mari, dar din toamnă ", a spus Borbely, arătând că nu ar fi de acord cu impozitarea tuturor pensiilor.

El a adăugat că în acest moment este prematură o discuţie legată de TVA, impozite şi pensii.

" E responsabilitatea Guvernului. Vom vedea în toamnă, în funcţie de cum evoluează lucrurile în economie. Acum e prematur şi n-are rost să se discute acest subiect în fiecare zi ", a conchis Borbely.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în comuna nemţeană Doljeşti, unde localnicii i s-au plâns de creşterea preţurilor, că TVA "trebuie dată înapoi jos", iar pensiile trebuie impozitate.
sursa :http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one