Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc: Legea privind recalcularea pensiilor speciale a trecut de Parlament

12 iunie 2010

Premierul Emil Boc a anunţat vineri că Legea privind recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, este considerată ca fiind adoptată de Parlament deoarece nu a fost depusă o moţiune de cenzură pentru acest act normativ, potrivit NewsIn.

"Prin faptul că, în termen de trei zile de la angajarea răspunderii, nu s-a depus o moţiune de cenzură, acest proiect de Lege este considerat adoptat de Parlament şi mai are de parcurs două etape: eventuala sesizare la Curtea Constituţională şi promulgarea de preşedintele României, după care se publică în Monitorul Oficial şi intră în vigoare", a declarat Boc.

Premierul a afirmat că Legea aprobată de Parlament elimină "pensiile de lux" şi "restabileşte dreptatea în sistemul de pensii". El a adăugat că, în prezent, raportul dintre cea mai mică şi cea mai mare pensie din România este de 1:100, pensia minimă fiind 350 de lei, iar cea maximă - de 37.000 de lei. Actul normativ prevede recalcularea pensiilor speciale (de care beneficiază categorii precum magistraţii, cadrele miliare, angajaţii Ministerului Internelor şi parlamentarii), dar şi reevaluarea celor de invaliditate, în termen de un an.

Potrivit unui material publicat în urmă cu o zi de NewsIn, Legea pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea luni se consideră că a fost adoptată joi, când a expirat termenul de trei zile în care putea fi atacată printr-o moţiune de cenzură. Săptămâna viitoare, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sau preşedinţii de şedinţă trebuie să anunţe că Lege a fost adoptată. Aceştia trebuie să anunţe totodată depunerea actului normativ la secretariat, moment din care pot fi depuse sesizări de neconstituţionalitate.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one