Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc amână concedierile în ministere şi obligă primăriile să dea afară

2 iulie 2010

Restructurarea ministerelor a fost amânată. În ministere, numărul disponibilizaţilor se va ridica doar la câteva sute, în timp ce în primării şi în instituţiile locale vor fi reduse zeci de mii de posturi.

Guvernul a aprobat miercuri seară o Ordonanţă de Urgenţă prin care sunt reorganizate instituţiile din administraţia locală. În total, aproape 54.000 de bugetari vor trebui concediaţi pe criterii care nu au fost specificate de Guvern.

Cabinetul Boc a aprobat o serie de normative de personal prin care sunt stabilite praguri maxime de angajaţi, în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii. În perioada următoare, lista celor care vor fi daţi afară rămâne la mâna şefilor din instituţiile locale.

Măsura adoptată deja de Guvern vine după ce timp de mai multe săptămâni premierul Emil Boc a promis o restructurare la nivelul ministerelor. În şedinţa de Guvern însă, doar patru ministere au primit undă verde pentru reduceri de personal. Ceilalţi miniştri ar putea aproba hotărâri în acest sens săptămânile viitoare, fără a avea un termen clar.

Secretarii de stat, salvaţi pentru moment

„S-au luat prime măsuri pentru restructurarea instituţiilor subordonate ministerelor, dar va mai fi nevoie de o serie de paşi", a declarat vicepremierul Marko Bela. El a recunoscut că mai mulţi miniştri au venit la Guvern „cu tema nefăcută", adică fără planuri de restructurări.

„Săptămâna viitoare vom adopta noi hotărâri, poate şi peste două săptămâni. Până acum s-au luat măsuri mai importante la Ministerul Muncii şi Agriculturii", a mai spus Marko Bela. În privinţa reducerii numărului de secretari de stat, liderul UDMR a afirmat că această idee nu a mai fost discutată în Guvern.

Elena Udrea: „Am făcut deja restructurări"

Printre miniştrii care nu vor face restructurări se numără ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, care susţine că a reorganizat deja ministerul.

„Am gândit şi am aprobat încă de acum două luni o Hotărâre de guvern de restructurare a ministerului", s-a justificat Udrea.Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a afirmat că la nivelul ministerului pe care îl conduce au fost luate deja decizii în privinţa reorganizării: patru dintre autorităţile din subordine au fost transformate în direcţii şi cheltuielile de personal au fost reduse cu 25%.

Bilanţul: 367 de persoane angajate în subordinea ministerului vor rămâne fără loc de muncă. Şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Agenţia Naţională de Cadastru şi Autoritatea Serviciilor Publice Comunitare, subordonate Ministerului Administraţiei, vor fi restructurate prin concedieri de personal. Din aceste instituţii vor pleca aproximativ 700 de angajaţi.

Numărul total al salariaţilor din subordinea ministerelor ce vor fi concediaţi va ajunge la ordinul miilor doar dacă luăm în calcul agenţiile din subordine, mai spune Marko Bela. „În administraţia locală cifra este foarte mare, în ministere va fi de câteva sute", a mai spus Marko Bela.

Limite la numărul de angajaţi

Potrivit actului normativ aprobat de Executiv, aparatul de lucru al primarului şi cel de specialitate din consiliile judeţene trebuie să se încadreze în anumite limite în ceea ce priveşte numărul de posturi. Angajaţii din sănătate, învăţământ şi asistenţă socială nu fac obiectul disponibilizărilor.

Astfel, pentru o comună de 1.500-3.000 de locuitori numărul maxim de angajaţi din administraţia locală trebuie să fie de 22, în timp ce pentru una de 5.000-10.000 de locuitori numărul angaţilor se limitează la 43.

La oraşele de 10.000-20.000 de locuitori, nivelul stabilit este de 130 de salariaţi, iar la municipiile de peste 100.000 de locuitori, de 699. Pentru Bucureşti, numărul maxim de angajaţi din primării şi consilii va fi de 4.391.
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one