Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BNR şi-a revizuit în urcare prognoza de inflaţie pentru finalul lui 2010, la 3,5%

BNR şi-a revizuit în urcare prognoza de inflaţie pentru finalul lui 2010, la 3,5%
05 Feb 2010, 11:27

BNR şi-a revizuit în urcare prognoza de inflaţie pentru finalul lui 2010, la 3,5%, de la 2,6%. Rata inflaţiei va atinge cel mai ridicat nivel al anului în luna februarie, iar spre sfârşitul anului vom avea o inflaţie sub ţintă, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu în prezentarea raportului asupra inflaţiei. Prognoza de inflaţie pentru finalul anului viitor este de 2,7%.

Ţintele de inflaţie pentru acest an şi 2011 au rămas aceleaşi, de 3,5% plus/minus un punct procentual, respectiv 3% plus/minus un punct procentual.

"Va fi şi în ianuarie un impact negativ de la preţul petrolului. Am rectificat astfel semnificativ şi prognoza pe acest an (...) Mai mult de o cincime din impactul inflaţionist provine dintr-o măsură administrativă", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

El a mai arătat că şi la nivelul combustibililor, unde preţurile se comportă rigid, va exista un impact similar celui de anul trecut.

Potrivit prognozei BNR, inflaţia CORE 2 ajustat va scădea semnificativ în acest an, dar în 2011 va reveni la valori mai ridicate.

Isărescu a punctat că la începutul anului viitor este posibil ca inflaţia să intre sub intervalul de variaţie ţintit.

"Dezinflaţia a fost relativ moderată, iar din acest punct de vedere ne întrecem cu Ungaria", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu în prezentarea raportului de inflaţie.

"Nu vrem să transmitem un mesaj optimist, ci unul de încredere", a spus vineri șeful Băncii Naționale a României. "Considerăm că e un pericol să intrăm într-o stare euforică", a continuat Isărescu.

"Rămânem într-o arie de incertitudine, chiar dacă spre deosebire de ultimul trimestru din 2009 am scăpat de unele incertitudini", a punctat Mugur Isărescu, făcând referire la criza politică.

Inflaţia a urcat în luna decembrie din 2009 la 4,74%, peste ţinta BNR de maxim 4,5%. Este al treilea an la rând când BNR nu a reuşit să atingă cifra dorită.

Preţurile de consum au crescut în decembrie cu 0,32% faţă de cele din noiembrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,54%, iar bunurile alimentare, cu 0,34%, în timp ce tarifele la servicii au scăzut, în medie, cu 0,25%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Isărescu: Creditarea se va relua, dar neuniform Acum 6 minute
"Creditarea se va relua, dar nu putem spune că de la Paşte încolo, ori mai devreme ori mai târziu. În plus, aş menţiona că această reluare nu va fi uniformă. Deja băncile s-au departajat puternic. Unele bănci se vor specializa pe operaţiuni financiare, iar altele se vor specializa în alte direcţii", scrie Hotnews citându-l pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

sursa http://www.money.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one