Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Angajatorii încep să fie optimişti

8 iunie 2010

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 8 Iunie 2010
Vizionari: 508;

Angajatorii din România previzionează o creştere moderată a activităţii de angajare, în perioada iulie-septembrie, după cinci trimestre consecutive de estimări negative, potrivit unui studiu realizat de compania de resurse umane Manpower.

Astfel, previziunea netă de angajare, un indicator urmărit de studiul respectiv, a revenit la o valoare pozitivă, plasându-se la 2%. Indicatorul reprezintă diferenţa între ponderea angajatorilor care anticipează o creştere a volumului de angajări şi ponderea angajatorilor care prevăd o scădere.

Datele Manpower arată că 21% dintre manageri se aşteaptă să crească volumul angajărilor, 19% anticipează o scădere a activităţii de angajare, iar aproape 60% dintre ei previzionează o menţinere a numărului de salariaţi.

Pentru România, studiul a fost realizat prin intervievarea a 751 de manageri de resurse umane.

"După mai mult de un an, rezultatele studiului pentru al treilea trimestru prezintă o Previziune Netă de Angajare pozitivă, acest lucru arătând că piaţa muncii începe să se redreseze uşor. (...) Va trebui să mai treacă o perioadă de timp înainte ca piaţa forţei de muncă să revină la o situaţie comparabilă celei dinainte de recesiune. În continuare însă angajatorii trebuie să sprijine şi să atragă angajaţi valoroşi, iar angajaţii trebuie să-şi dezvolte competenţele cheie pe postul pe care îl ocupă pentru a corespunde nevoilor pe care companiile le au şi pentru a profita de oportunităţile care vor apărea atunci când economia se va redresa", a declarat într-un comunicat Camelia Stănculescu, general manager Manpower România.

Ea a menţionat că regăsirea echilibrului în acest an va fi influenţată pozitiv de creşterile previziunilor de angajare şi negativ de continuarea majorarea ratei şomajului.

Angajatorii din cinci regiuni dintre cele opt anticipează creşteri ale activităţii de angajare în trimestrul al treilea.

"Piaţa de muncă cea mai activă este previzionată de angajatorii din regiunea Centru, aceştia raportând o Previziune Netă de Angajare de +22%. Angajatorii din regiunea Sud-Est exprimă un optimism prudent, raportând o Previziune Netă de Angajare de +8%. Totuşi, valori negative ale activităţii de angajare sunt înregistrate în 3 regiuni (Nord-Est, Sud-Vest şi Bucureşti & Ilfov), cele mai slabe perspective fiind raportate de angajatorii din Sud-Vest, unde previziunea este de -15%. De asemenea, angajatorii din Nord-Est anticipează un ritm încetinit al activităţii de angajare, cu o previziune de -7%", se menţionează în comunicat.

La nivel de sectoare de activitate, angajatorii din patru dintre cele zece domenii analizate anticipează creşteri. Previziunea cea mai optimistă este raportată de angajatorii din agricultura, vânătoare, silvicultura şi pescuit, cu un avans de 21%. Companiile din sectorul industriei prelucrătoare raportează o previziune prudent optimistă, de +9%. Creşteri moderate ale volumului angajărilor sunt anticipate şi de angajatorii din sectorul industriei extractive, cu o previziune de +6%.

Companiile din patru sectoare de activitate anticipează o creştere negativă, în special în sectorul energie electrică, gaze şi apă, previziunea fiind de -10%.

La nivel internaţional, angajatorii din 31 de state şi teritorii, dintre cele 36 analizate, se aşteptă la o creştere a volumului angajărilor în perioada iulie-septembrie.

Compania Manpower România este specializată în recrutare permanentă, temporară şi pe bază de contract, evaluare şi selecţie, formare profesională, externalizare şi consultanţă în domeniul resurselor umane, funcţionând prin intermediul a nouă agenţii, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Ploieşti şi Craiova.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one