Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Analistii: Economia a scazut cu 3,4% in T1

12 mai 2010
Claudia Medrega
12.05.2010

Economia a ramas in recesiune in primul trimestru, PIB-ul coborand cu 3,4% in termeni reali comparativ cu aceeasi perioada din 2009 si cu 0,5% fata de ultimul trimestru de anul trecut, conform estimarilor analistilor.
Romania continua sa se zbata in recesiune, revenirea cresterii economice trimestriale in teritoriul pozitiv amanandu-se, cel mai probabil, pentru a doua jumatate a anului.
Pe date ajustate sezonier, PIB-ul s-a redus in primul trimestru cu 0,5% fata de trimestrul patru din 2009, potrivit unui sondaj intern realizat de Asociatia analistilor financiar-bancari din Romania.

Desi in martie au aparut semnale pozitive din economia reala, acestea nu au reusit sa compenseze evolutia slaba din lunile precedente.
Marea majoritate a analistilor economici s-au aratat dezamagiti de cifrele privind productia industriala, comertul si constructiile pe februarie, care au continuat sa consemneze scaderi. In consecinta, au revizuit in jos estimarile privind cresterea economica in acest an, la sub 1%.
Pentru intregul an FMI estimeaza acum o stagnare a economiei, dar nu exclude o contractie de pana la 0,5%.
In aprilie FMI a revizuit prognoza pentru acest an la 0,8% fata de estimarea anterioara de 1,3%.
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one