Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

ANAF: Un nou model al Formularului 105

ANAF: Un nou model al Formularului 105
13-feb-2010

ANAF a aprobat, prin Ordinul nr. 1451/2010 un nou model al Formularului 105 "Declaratie privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc"

Ordinul ANAF nr. 1451/2010 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98 din 12 februarie.

Formularul 105 "Declaratia privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc” se completeaza si se depune de catre organizatorii de jocuri de noroc, carora le revin, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2009
privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, obligatiile de plata la bugetul de stat cuprinse in Nomenclatorul privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc.

Potrivit ordinului, pentru declararea unei obligatii de plata, pentru aceeasi perioada de raportare, nu se utilizeaza simultan mai multe metode de depunere a declaratiilor fiscale.

In situatia in care, contribuabilul a utilizat pentru aceeasi obligatie de plata si aceeasi perioada de raportare mai multe metode de depunere, va fi inregistrata prima declaratie depusa, conform legii.

In situatia in care, in declaratia privind o perioada de raportare, depusa la organul fiscal competent, nu au fost cuprinse toate taxele pentru care este prevazuta, conform legii, obligatia declararii acestora, pentru taxele nedeclarate initial, platitorul depune o declaratie referitoare la aceeasi perioada de raportare. Data depunerii acestui formular se stabileste in conformitate cu prevederile legale.

Sumele inscrise in declaratii nu cuprind diferentele de taxe stabilite prin deciziile emise de organul fiscal ca urmare a actiunilor de inspectie fiscala

Termenul de depunere a declaratiei:

a) Taxele aferente licentelor de organizare a jocurilor de noroc:

Pentru taxele prevazute la pozitiile 1 si 2 din Nomenclator*, datorate de catre Compania Nationala “Loteria Nationala“ – S.A, anual, pana la data de 25 martie, inclusiv, pentru anul in curs.

Pentru taxele prevazute la pozitiile 3-7 din Nomenclator, anual, dupa cum urmeaza:
- pentru primul an de functionare, pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata;
-pentru urmatorii ani, cu 10 zile inainte de expirarea anului precedent.

b) Taxele aferente autorizatiilor de exploatare a jocurilor de noroc:

-Pentru taxele prevazute la pozitiile 8 si 9 din Nomenclator, datorate de catre Compania Nationala “Loteria Nationala“ – S.A., anual, pana la data de 25 martie, inclusiv, pentru anul in curs.

-Pentru taxele prevazute la pozitiile 10, 13 si 14 din Nomenclator, lunar, dupa cum urmeaza:
- pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata, pentru prima luna de functionare;
- pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare, pentru celelalte perioade;

Pentru taxele prevazute la pozitiile 11 si 12 din Nomenclator, trimestrial, dupa cum urmeaza:
- pentru primul trimestru de functionare, pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata;
- pentru celelalte trimestre, pana la data de 25, inclusiv, a ultimei luni din trimestru (respectiv 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie si 25 decembrie) pentru trimestrul urmator.

Organul fiscal competent:

Declaratia privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala contribuabilul este inregistrat ca platitor de impozite si taxe.

Mod de depunere:
Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul se depune in format hartie, semnat si stampilat conform legii, cu codificarea informatiei prin cod de bare sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
.
*Formularul 105 si Nomenclatorul privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc vi le prezentam ca fisier atasat.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one