Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

An de criză: Bugetarii din ministere au de tocat 400 de milioane de euro

An de criză: Bugetarii din ministere au de tocat 400 de milioane de euro pe prime şi vacanţe
Autor: Mihaela Radu
Publicat: 29 Ianuarie 2010
Vizionari: 202;

În ciuda repetatelor promisiuni ale premierului Boc, angajaţii ministerelor vor primi şi în acest an salarii de merit, prime de vacanţă, premii şi alte sporuri. Potrivit bugetului pe 2010, în acest scop vor fi cheltuiţi nu mai puţin de 1.720.796.000 lei.

În plină criză economică, când sunt anunţate restructurări majore de personal şi reduceri de cheltuieli, în bugetele celor 15 ministere apar sume impresionante destinate primelor şi sporurilor bugetarilor. Astfel, peste 400 milioane euro vor ajunge în buzunarele salariaţilor din ministere.

Până la această oră, Ministerul de Finanţe, instituţia care a elaborat bugetul, nu ne-a transmis o pozitie oficială privind motivul pentru care, chiar şi pe timp de criză, s-au prevăzut bani pentru salarii de merit şi premii. Explicaţia instituţiei va fi inclusă în articol imediat ce va fi disponibilă.

Aproape 13% din totalul cheltuielilor de personal din acest an sunt prevăzute pentru patru capitole: salarii de merit, prime de vacanţă, fond de premii şi alte sporuri. Cele 15 ministere vor cheltui anul acesta doar pentru plata angajaţilor 13.372.024.000 lei-cheltuielile de personal. Din această sumă, peste 1,7 miliarde lei merg doar pentru a recompensa salariaţii cu prime şi sporuri.

În ciuda anunţurilor făcute de premierul Emil Boc privind reducerea beneficilor acordate angajaţilor statului, bugetarii din ministere se vor bucura în 2010 de salarii de merit în valoare de 127.608.000 lei. Se pare că cele mai multe merite sunt aşteptate de la angajaţii din Ministerul Administraţiei şi Internelor, ei urmând să primească 79.653.000 lei în acest sens. Sunt şi trei ministere care nu îşi vor recompensa angajaţii pentru meritele dovedite în acest an. Este vorba despre Ministerul Economiei, Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor.

Vacanţă pe banii statului

Când este vorba despre primele de vacanţă, toată lumea este de accord că nu pot lipsi din buzunarele angajaţilor ministerelor. Anul acesta vor ajunge la ei 264.442.000 lei pentru a-i ajuta să se distreze pe banii statului. Şi de această dată, principalii beneficiari sunt angajaţii MAI, care vor sparge în vacanţă 125.832.000 lei. Nici angajaţii Ministerului de Justiţie cu 41.400.000 lei sau cei ai Ministerului de Finanţe cu 31.178.000 lei nu se vor putea plânge că statul nu le plăteşte o mică distracţie din când în când.

Premii peste premii

Bugetarii se vor bucura anul acesta şi de multe premii. Guvernanţii au avut grijă să includă în bugetele pe 2010 nu mai puţin de 451.101.000 lei într-un fond de premii destinat angajaţilor. Suma reprezintă peste 3% din cheltuielile de personal, mai mult decât plafonul de 2% prevăzut în legea salarizării unitare. Salariaţii MAI vor avea la dispoziţie 185.596.000 lei pentru diverse stimulente, iar cei din Ministerul Apărării Naţionale vor fi premiaţi cu 103.951.000 lei. Nici angajaţii din Finanţe nu vor rămâne fără stimulate, ei beneficiind de un fond de premii de 43.040.000 lei, iar cei din Justiţie de 41.400.000 lei.

Alte 200 de milioane de euro la categoria altele

Suma cea mai mare pe care ministerele o au la dispoziţie pentru recompensarea suplimentară a salariaţilor se constituie în capitolul bugetar “alte sporuri”. Aici s-au strâns 877.645.000 lei, bani din care fiecare minister acordă diverse sporuri angajaţilor, în funcţie de domeniul reglementat. Şi în acest caz campioni sunt bugetarii din MAI, ei benefiind de mai mult de jumătate din totalul acestor sporuri – 455.365.000 lei. Sporuri suplimentare sunt acordate şi celor din Ministerul Justiţiei – 231.000.000 lei, iar celor din MApN le revin 133.477.000 lei pentru a fi stimulaţi suplimentar.

Diferenţele de alocări bugetare apar din faptul că sumele alocate fiecărui minister sunt diferite. Astfel, cheltuielile de personal pentru MAI sunt de 6.023.394.000 lei, pentru MApN sunt alocaţi 3.109.335.000 lei, în timp ce Ministerul Comunicaţiilor beneficiază de numai 13.219.000 lei pentru plata angajaţilor.

sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one