Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Altex, executată silit de Fisc

Altex, executată silit de Fisc
Autor: Raluca Barbuneanu, Mihai Nicuț
Publicat: 2 Februarie 2010

Compania Altex România SRL, care face parte din grupul Altex, cel mai mare retailer de electronice şi electrocasnice din ţară, apare pe lista cu datornici la stat, fiind în executare silită.

Altex România SRL apare cu o datorie de 1,716 milioane de lei la bugetul de stat, cea mai mare sumă, 1,713 milioane figurând la capitolul “dobânzi şi penalităţi de orice fel". Patronul Altex, Dan Ostahie recunoaşte datoria. “Este vorba de dobânzile de la o reeşalonare la plata impozitelor pe care am cerut-o anul trecut. Suma era mai mare, peste un milion de euro. Principalul l-am plătit, dobânzile nu. Urmează să discutăm cu ANAF când trebuie plătite şi le vom plăti” a declarat pentru capital.ro omul de afaceri.

Guvernul a adoptat la mijlocul anului trecut o ordonanţă prin care firmele pot cere amânări la plata taxelor şi impozitelor. Condiţia iniţială era să aducă garanţii cât suma pentru care cer amânare şi să plătească dobânzi de 0,1% pe zi – 36,5%. Ulterior, actul normativ a fost modificat în Parlament în favoarea favoarea întreprinzătorilor: dobânda a scăzut la jumătate, iar garanţiile la 20%.

sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one