Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Adriean Videanu vede primele semne de relansare economică în lunile următoare

14-martie-2010

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu a anunţat că, potrivit datelor economice înregistrate în ultimele patru luni, "lunile următoare vor însemna începutul relansării economice a României".

Ministrul Economiei a apreciat că România a intrat deja într-un proces de "relansare a producţiei industriale" şi a precizat că această situaţie va aduce după ea şi relansarea sectorului serviciilor.

"În ultimele patru luni, producţia industrială, susţinută de energie şi gaze, a avut o creştere medie de peste cinci la sută. În ianuarie am avut o creştere industrială de 6,8 la sută. Având în vedere că producţia industrială este baza pentru creşterea economică şi în zona serviciilor, sunt, de asemenea, optimist că lunile următoare vor însemna începutul relansării economice a României", a declarat Adriean Videanu.

Baza relansării, sectorul energetic

Potrivit acestuia, anul trecut, tot sectorul energetic care a determinat actuala creştere industrială a "stopat căderea economică în România".

"În 2009, sectorul energetic a stopat căderea economică în România, am avut o creştere economică, medie, de şapte procente în 2009. Acesta a fost unul dintre sectoarele în care am avut creştere economică, în ciuda crizei economice", a spus Videanu.

Potrivit acestuia, investitorii străini au început să îşi recapete încrederea în economia românească.

"Eu apreciez succesul extraordinar legat de emisiunea de obligaţiuni ale statului român. Noi am avut o emisiune de un miliard, s-au subscris cinci miliarde, ceea ce înseamnă încrederea investitorilor în România, iar acest lucru pentru mine este un mesaj pozitiv. Măsurile pe care le-a luat Guvernul, cu efecte cât mai mici pentru populaţie, se reflectă acum în încrederea pe care investitorii o au în România", a susţinut Videanu.

Acesta a menţionat şi agenţiile de rating, care au apreciat în ultima perioadă redresarea economică a României, revizuind ratingul de ţară de la negativ la stabil.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one