Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Aţi scăpat de o depunere, vine alta mai grea în loc

Aţi scăpat de o depunere, vine alta mai grea în loc
Autor: Diana Zaharia
Publicat: 9 Februarie 2010
Vizionari: 282;

Firmele nu vor mai depune în 2010 bilanţul la Finanţe, ci doar la Registrul Comerţului. Vestea ar fi bună, dar ministerul cere în loc un alt tip de raportare, pentru care firmele vor munci dublu.

Din acest an, companiile nu mai au obligaţia să depună situaţiile financiare anuale şi la administraţiile fiscale. În aparenţă, decizia vine în sprijinul firmelor, pentru că le scuteşte de corvoada unor drumuri şi cozi în plus. Din păcate, situaţia este chiar mai complicată decât era în anii trecuţi. Motivul este că firmele vor trebui să depună la Finanţe un alt tip de raportare financiară, al cărei conţinut nu a fost încă făcut public de autorităţi. Pe site-ul ministerului există un proiect de ordin în acest sens, dar care nu a fost aprobat, deşi anul financiar s-a încheiat de mai bine de o lună.

„Dacă ar fi să luăm în considerare trendul din ultima perioadă privind aprobarea actelor normative, ordinul va fi publicat cel mai probabil cu câteva zile înainte de expirarea termenului legal de depunere. Până atunci, aşa cum deja ne-am obişnuit, va fi o ceaţă totală“, spune Sorin Istrate, managing partner Contexpert. Situaţia devine şi mai dificilă pentru firme dacă se va dovedi, după cum afirmă reprezentanţii ministerului, că noul tip de raportări va fi substanţial diferit de situaţiile care se întocmesc pentru Registrul Comertului. Conform aceloraşi surse, din această cauză ministerul întârzie aprobarea şi publicarea actului normativ.

Lipsa de reglementare

Încă din 2007, companiile ar fi trebuit să depună situaţiile financiare anuale doar la Registrul Comerţului, după cum se stabilise prin modificările aduse legii societăţilor comeciale. Intenţia iniţială a fost o simplificare a sistemului de depunere, dar din lipsa unui sistem informatic performant, prevederea a fost a mânată până acum. Prin urmare, Regis trul Comerţului va transmite documen tele electronic la Finan ţe, şi nu firmele.

Pe de altă parte, legea contabilităţii mentionează că, pentru asigurarea informaţiilor destinate sistemului instituţional al statului, societăţile comerciale trebuie să depună la Finanţe o raportare anuală al cărei conţinut va fi stabilit prin ordin al ministrului. În acest punct apar problemele, iar Finanţele nu se grăbesc să le clarifice.

„Având în vedere că este posibil ca în continuare să se solicite o raportare anuală şi la Finanţe, potrivit prevederilor din legea contabilităţii, avantajul de a depune doar la Registru este practic anulat. Mai mult, dacă situaţiile cerute de administraţia financiară vor fi diferite de cele de la Registru, contribuabilii se vor afla în situaţia de a munci de două ori pentru a oferi aceleaşi informaţii în formate diferite“, consideră Sorin Istrate.

În plus, pot apărea neajunsuri în relaţiile cu terţii. Firmele trebuie să prezinte băncilor şi, uneori, chiar si partenerilor de afaceri, copii de pe situaţiile financiare anuale depuse la Finanţe.

Probleme cu partenerii

„Practic, viza administraţiei oferea credibilitate acestor documente. Depunerea situaţiilor financiare numai la Registrul Comerţului ar putea crea probleme privind credibilitatea acestor documente, pentru că, până acum, Registrul viza doar o cerere standard de înregistrare, iar pe situaţiile financiare care rămân la contribuabil nu va figura nicio viză prin care să se arate că acela este setul de documente care a fost depus la Registru“, afirmă specialistul Contexpert.

Totodată, firmele se vor confrunta la Registru cu dificultăţi legate de înregistrarea şi prelucrarea de documente pentru că, după cum arată experienţa anilor trecuţi, organizarea acestei instituţii este defectuoasă.

Depunerea situaţiilor financiare doar la Registrul Comerţului ar putea crea probleme privind credibilitatea acestor documente.
Sorin Istrate, managing partner, Contexpert

150 de zile de la închiderea anului fiscal, respectiv de la 31 decembrie, este perioada în care firmele trebuie să depună situaţiille financiare anuale

1,4 milioane de societăţi comerciale erau înmatriculate în România la sfârşitul anului trecut, potrivit statisticilor întocmite de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one