Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

12 ani de inchisoare, pedeapsa maxima pentru evaziune fiscala

23 mai 2010

Faptele de evaziune fiscala ar putea fi pedepsite cu pana la 12 ani de inchisoare, conform unui proiect de lege aflat in dezbatere la Senat. Proiectul instituie o serie de noi infractiuni in materie de evaziune fiscala si vizeaza fapte precum refuzul controlului fiscal, tiparirea de timbre false sau nevarsarea la buget a taxelor si impozitelor retinute.

Proiectul de lege vizeaza modificarea Legii nr.241 din 15.07.2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, potrivit proiectului, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente, dupa ce a fost somata de 3 ori, documentele legale si bunurile din patrimoniu, in scopul impiedicarii verificarilor financiare fiscale sau vamale.

De asemenea, se considera a fi contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 25.000 la 50.000 lei, refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente, documentele legale si bunurile din patrimoniu, in scopul impiedicarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale.

Tot infractiune va fi si retinerea si nevarsarea cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa, in acest caz aplicandu-se o pedeapsa de pana la 3 ani de inchisoare.

In cazul in care a fost savarsita fara intentia de a se sustrage de la plata catre bugetul general consolidat, retinerea si nevarsarea in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 la 30.000 lei.

Se considera “cu intentie”, existenta de disponibilitati banesti in contul agentiilor economici la data scadentei impozitelor sau contributiilor cu retinere la sursa.

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani retinerea si nevarsarea, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand taxa pe valoare aduagat si accize, colectate de la consumatori.

Mai mult, se va pedespi cu inchisoare de la 3 ani la 12 ani si interzicerea unor drepturi tiparirea sau punerea in circulatie, de timbre, banderole sau formulare tipizate, utilizate in domeniul fiscal, cu regim special, falsificate.

Inchisoare de la 3 ani la 10 ani si interzicerea unor drepturi se va aplica si in cazul stabilirii de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensari datorate bugetului general consolidat.

Potrivit initiatorilor proiectului, legea evaziunii fiscale, in forma actuala, este complet inaplicabila. Mai mult decat atat, acestia sustin ca, desi se doreste o lege care sa descurajeze practica evaziunii fiscale, aceasta nu cuprinde nicio sanctiune contraventionala, iar organele fiscale, respectiv ANAF si Garda Financiara nu au competente de aplicare, in prezent, a acestei legi.

De asemenea, initiatorii proiectului considera ca exista o mare problema in ceea ce priveste colectarea veniturilor provenite din TVA si accize, la bugetul public. Desi aceste venituri sunt colectate de la persoane fizice, de catre agentii economici, care, juridic, au calitatea de gestionari de fapt ai acestor taxe care nu au fost realizate de ei, in cazul insusirii acestor taxe colectate de la populatie, legea este foarte blanda. In toate tarile din comunitatea europeana, insusirea sumelor colectate de la populatie, reprezentand accize si TVA (taxe de consum) este considerata, daca nu delapidarea bunului public, cel putin gestiune frauduloasa si deturnare de fonduri.

*Proiectul poate fi vizualizat in fisierul atasat.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one