Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ziua şi Gardianul, la ultima ediţie. Creditorii cer falimentul Realitatii TV

Ziua şi Gardianul, la ultima ediţie. Creditorii cer falimentul Realitatii TV

Cotidienele „Ziua” şi „Gardianul”, două publicaţii detinute de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, şi-au anunţat oficial suspendarea apariţiei în format tipărit. Joi vor apărea ultimele numere ale cotidianului „Ziua” si "Gardianul", urmând ca de vineri cele doua ziare să rămână exclusiv online. Realitatea TV se afla si ea intr-o situatie dificila, mai multi creditori, printre care Mediafax, au cerut in instanta falimentul postului de televiziune.
„Mă văd nevoit să vă anunţ că proprietarii Grupului de presă Ziua au luat decizia de a suspenda apariţia cotidianului Ziua, ediţia print, începând cu joi, 7 ianuarie 2010, până la echilibrarea balanţei financiare. Ediţia online a ziarului Ziua va continua să fie editată în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Începând cu data de 6 ianuarie 2010, toţi angajaţii grupului de presă Ziua care nu fac parte din echipa redacţională Ziua online vor primi preavizul legal de încheiere a contractelor de muncă”, a precizat directorul general Mihai Pâlşu într-un comunicat.
Contactat telefonic de EVZ, Mihai Palsu a spus ca "Ziua"o sa apara in continuare online si va functiona cu aproximativ "20 de oameni”, restul echipei urmind sa fie disponibilizata. "Am de recuperat foarte mulţi bani şi am mult mai puţini de plătit. În privinţa datoriilor s-au făcut ceva demersuri”, a adăugat el.
Înglodat în datorii, ziarul Ziua a luat, de-a lungul ultimelor luni, măsuri de redresare. La începutul lunii noiembrie 2009, a renunţat la ediţia de luni tipărită, aceasta fiind editată exclusiv online, publicaţia având de atunci ediţii tipărite de marţi până sâmbătă. Ziarul Ziua este editat de grupul de presă Ziua, deţinut 100% de Asociaţia Salariaţilor Petrom. O ultima tentativa a fost facuta in timpul campaniei electorale, cind i s-a solicitat lui Dinu Patriciu preluarea ziarului, oferta refuzata insa.
Gardianul, inglodat in datorii
.Aflat într-o situaţie financiară dificilă, „Gardianul” îşi încetează apariţia începând de joi.
„Foarte probabil o să rămânem doar on-line. Nu ştiu detalii, pentru că am aflat abia acum că ziarul se va închide”, a afirmat pentru evz.ro un ziarist de la „Gardianul”. Decizia vine după ce la sfârşitul anului trecut Alecu Racoviceanu afirma că, deşi înglodat în datorii, ziarul nu se va închide.
„Aţi văzut dumneavoastră societate închisă pentru o datorie de 80.000 de lei? Ne vom plăti datoriile şi vom rămâne cel mai bun ziar de investigaţii din România”, spunea Racoviceanu. Optimismul „Se pare că datele problemei s-au schimbat radical din decembrie până acum. Am fost un ziar foarte incomod!”, a declarat Racoviceanu ieri, după anunţarea noilor decizii.
Nici Realitatea TV nu se simte mai bine
Realitatea TV este, la rândul ei, înglodată în datorii. Agenţia de presă Mediafax se numără printre cei care au cerut falimentul televiziunii în instanţă.
“Am decis sa depunem dosarul pentru insolvenţă ca ultima etapa legală pentru recuperarea datoriilor pe care Realitatea Media le are faţă de noi, aşa cum au procedat şi alţii care au de recuperat bani de la aceasta firmă. Am parcurs toate etapele legale, inclusiv soluţionarea litigiului pe care amiabilă. Nu vă pot spune valoarea datoriilor, pentru că este vorba despre un contract între părţi şi nu vă pot da detalii din contract”, a declarat Cristian Dimitriu, director general al Agenţiei de presă Mediafax.Surse citate de Evenimentul zilei, susţin că datoria în cauză este de două miliarde de lei vechi (aproape 50.000 de euro), împărţită între cele trei firme cu care operează trustul: SC Realitatea Media SA (Realitatea TV şi Money Channel), Poligraf SRL (Business Standard şi Cotidianul) şi Caţavencu SA (Caţavencu şi revistele).
Falimentul Realitatea Media este cerut şi de alte companii, printre care R SA, societatea care editeaza ziarul Romania Liberă, procesul urmând să înceapă pe 12 ianuarie 2010, dar şi de SC G.C.T. General Clima Therm. In plus, Realitatea TV are mari datorii la bugetul de stat.

sursa :http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one