Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

România trimite către Haiti un ajutor umanitar pentru victimele seismului

România trimite către Haiti un ajutor umanitar pentru victimele seismului
România va trimite către Haiti un ajutor în valoare de aproximativ 50.000 euro, cu titlu de asistenţă umanitară, destinat populaţiei afectate de cutremur, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Trimiterea ajutorului umanitar a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Informaţia a fost confirmată, la finalul şedinţei, de către purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, care a precizat că suma de 50.000 euro va fi acordată din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2010, prin intermediul Programului Alimentar Mondial.

"România se alătură astfel efortului comunităţii internaţionale de a sprijini Republica Haiti, stat grav afectat de cutremurul din 12 ianuarie, răspunzând apelului pentru asistenţă imediată făcut de Organizaţia Naţiunilor Unite la 15 ianuarie", a spus Ioana Muntean.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat că, în calitate de stat membru UE, România participă şi la eforturile întreprinse la nivel comunitar pentru a răspunde crizei umanitare din Haiti.

În acest sens, Comisia Europeană a anunţat, la 18 ianuarie, alocarea, din bugetul comunitar, a unui ajutor umanitar de urgenţă de 30 milioane euro pentru Haiti, la care se vor adăuga contribuţii de 100 milioane euro pentru acţiuni imediate destinate refacerii infrastructurilor guvernamentale şi de 200 milioane euro pentru reconstrucţia şi dezvoltarea ţării.

România participă cu un contingent de 21 de poliţişti la Misiunea ONU din Haiti, pentru normalizarea situaţiei din acest stat.

Cutremurul de la 12 ianuarie produs în Haiti a avut magnitudinea 7 şi s-a soldat cu 75.000 de morţi şi 250.000 de răniţi, iar un milion de persoane au rămas fără adăpost.

Miercuri dimineaţa a fost înregistrat în Haiti un nou cutremur puternic, cu magnitudinea 6.
http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one