Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Premiera : un bucurestean castiga un proces in Justitie intr-un caz de ridicare abuziva a masinii in Bucuresti

Premiera : un bucurestean castiga un proces in Justitie intr-un caz de ridicare abuziva a masinii in Bucuresti; adevarata dimensiune a fraudei : tot noi platim pentru profitul firmei care ne ridica masinile

Buna ziua Vlaicu Vlad Andrei
In primul rand felicitari pentru verdictul judecatoresc obtinut in sectorul 6 in lupta cu cei care ridica masinile fara sa faca si locuri de parcare pentru cetatenii platitori de taxe si impozite. Este o premiera si chiar te rog sa imi dai numarul de dosar si instanta unde ai obtinut acest succes [ cred ca este Judecatoria sector 6 ].
Cred ca multi bucuresteni se vor bucura sa auda ca exista o hotarare judecatoreasca care a facut dreptate si multi vor deschide procese impotriva municipalitatii.
In al doilea rand, legat de faptul ca se refuza restituirea sumei de 150 ron, in primul rand nu dispera. Statul este cel mai mare fofilator cand vine vorba sa isi plateasca datoriile, desi executa silita imediat orice amarat care nu plateste un impozit sau o taxa minuscula.
In cazul tau, tu te-ai judecat cu DGPMB-Brigada de Politie Rutiera astfel incat ei sunt cei impotriva carora trebuie sa faci executarea silita, neavand dreptul sa iti spuna ca trebuie sa iei banii din alta parte, intrucat aceasta "alta parte" nu a fost coparticipant in procesul pierdut de ei, asa incat ei trebuie sa iti restituie TOTI banii din dispozitivul hotararii judecatoresti si apoi se pot regresa impotriva cui vrei tu.
Intrucat fata de suma mica - 150 ron - ai fi tentat sa renunti la o actiune de executare silita impotriva DGPMB-Brigada de Politie Rutiera iti recomand sa nu cedezi si sa-i executi silit. Eventual sunt dispus ca senator si Presedinte al celei mai mari asociatii de protectie a consumatorilor din Romania, sa te sprijin financiar in aceasta actiune de executare silita [ imi va trebui sentinta obtinuta de tine in acest sens ca sa mergem la un executor ] pentru a crea un precedent judiciar. Dupa cel obtinut de tine in instanta, a obtine unul si in faza de executare silita ar fi un lucru excelent pentru miile de romani care reclama acest abuz al ridicarii masinilor.
Mai vreau sa fac o precizare. Nu am inteles prea bine daca cei 500 de lei acordati de instanta cu titlu de daune materiale, au acoperit de fapt suma platita de tine catre firma de ridicari care ti-a luat masina . Daca este asa atunci avem doua aspecte :
1. suntem in fata unei adevarate scheme frauduloasa, intrucat daca toti cei care vor castiga procesele folosindu-se de precedentul tau [ invocat ca proba simpla insa extrem de eficient dpvd juridic si al derularii procesului ] vor cere sa li se restituie si banii platiti la firma de ridicare a masinii, atunci inseamna ca statul roman adica tot noi cetatenii suntem cei care platim pentru bunastarea si profiturile realizate de aceasta, lucru anormal si ilegal; asta pentru ca odata cu inregistrarea unei actiuni judecatoresti din partea unui reclamant , judecatorul ar trebui sa introduca in cauza si firma de ridicare a masinilor, pentru ca odata cu anularea amenzii, trebuie sa dispuna ca Politia Rutiera sa restituie amenda iar firma de ridicari sa restituie contravaloarea taxei de ridicare si depozitare a vehiculului plus daune materiale constand in drumul tau , timp pierdut si alte cheltuieli ocazionate de reintrarea in posesia masinii tale;
2.in al doilea rand, trebuie solicitat instantei de judecata sa constate faptul ca este ilegal ca cetatenilor sa li se ridice masinile de catre municipalitate si firmele angajate de aceasta, in conditiile in care nu exista amenajate parcari in echivalenta numarului estimat de masini inmatriculate pe numele cetatenilor din zona; Asta pentru ca, orice locuitor din sectorul 6 al Capitalei, plateste taxe si impozite locale inclusiv pe masina, asadar primaria este obligata plecand de la numarul de masini inregistrate in aria ei teritoriala sa foloseasca acesti bani pentru constructia de parcari si doar dupa aceea sa dispuna ridicarea masinilor celor care le parcheaza neregulamentar; Insa in conditiile in care primaria nu realizeaza aceste parcari insa incaseaza taxe si impozite pe autovehicule, ea nu isi respecta obligatiile comunitare, si este pasibila de condamnarea ei in Justitie si de suspendarea Hotararii consiliului local prin care s-a decis demararea operatiunii de ridicare a masinilor celor care nu au alta vina decat aceea ca pur si simplu nu au unde sa isi parcheze masinile.
sursa http://www.urbaniulian.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one