Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pedeapsă cu închisoarea pentru vânzarea, consumul şi experimentarea plantelor etnobotanice

Pedeapsă cu închisoarea pentru vânzarea, consumul şi experimentarea plantelor etnobotanice
10-feb-2010

Interdicţia decisă de Guvern în domeniul plantelor etnobotanice va atrage sancţiunea cu închisoarea atât pentru vânzarea, deţinerea şi transportul unor astfel de produse, cât şi pentru cumpărarea, cultivarea şi experimentarea plantelor interzise, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

"Decizia de miercuri a Guvernului presupune că fabricarea, extragerea, prepararea, vânzarea şi transportul, dar şi cumpărarea, cultivarea şi chiar experimentarea substanţelor şi plantelor interzise vor fi pedepsite cu închisoarea. Utilizarea va mai fi permisă doar în cazul plantelor ori substanţelor care prezintă interes medical şi numai instituţiile cu atribuţii în identificarea drogurilor vor mai putea deţine mici cantităţi de plante şi substanţe care să fie folosite ca etaloane", au declarat sursele citate.

Informaţia a fost confirmată ulterior de către ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, acesta precizând că pedepsele diferă în funcţie de infracţiunea săvârşită.

Astfel, pentru cultivarea, producerea sau vânzarea drogurilor de risc de o categorie inferioară, perioada de închisoare va fi cuprinsă între 3 şi 15 ani, interval majorat la 10-20 ani în cazul drogurilor de mare risc.

Pentru cumpărarea sau deţinerea în scopul consumului propriu de droguri risc inferior, perioada de închisoare va fi cuprinsă între 6 luni şi 2 ani sau amendă, iar pentru droguri de mare risc între 2 şi 5 ani.

Guvernul a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri.

Actul normativ introduce în categoria drogurilor 27 de substanţe şi 9 plante etnobotanice cu efect halucinogen, care nu mai pot fi deţinute şi comercializate.

Ordonanţa de urgenţă va intra în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial, iar pentru distrugerea produselor aflate pe stoc va fi acordat un anumit interval de tranziţie.

Actul normativ permite doar anumitor persoane specializate să mai deţină astfel de plante, dar numai în cantităţi mici, pentru tratament terapeutic şi utilizarea ca eşantion de probă şi comparaţie cu alte produse similare care vor fi eventual descoperite ca fiind vândute ilegal.

Potrivit listei obţinute de MEDIAFAX, substanţele şi plantele incluse în lista produselor interzise sunt:

DOC (2,5-dimetoxi-4-cloroamfetamin) = 1-(4-clor-2,5-dimetoxifenil)propan-2-amina;

DOI (2,5-dimetoxi-4-iodoamfetamina) = 1-(2,5-dimetoxi-4-iodofenil)-propan-2-amina;

4-metilmetcatinona (mefedrona) = 1-(4-metilfenil)-2-metilaminopropan-1-ona;

Fluorometcatinona (flefedrona) = 1-(fluorofenil)-2-(metilamino)propan-1-ona;

4-metoximetcatinona (metedrona) = 1-(4-metoxifenil)-2-(metilamino)propan-1-ona;

ß-ceto-MDMA (metilona) = 2-metilamino-1-(3,4-metilendioxifenil)propan-1-ona;

ß-ceto-MBDB (butilona) = 1-(1,3-benzodioxol-5-il)-2-(metilamino)butan-1-ona;

CPP (clorofenilpiperazina);

TFMPP (trifluorometilfenilpiperazina);

BZP (benzilpiperazina);

CP 47,497 = 2-(3-hidroxiciclohexil)-5-(2-metiloctan-2-il)fenol;

JWH-018 = Naftalen-1-il-(1-pentilindol-3-il)metanona;

Indanylamphetamine;

toate speciile din genul Psilocybe;

amida acidului lisergic;

Rivea Corymbosa (L.) Hallier f.;

toate speciile din genul Argyreia;

Nymphaea caerulea Sav;

Acid ibotenic;

Muscimol;

Amanita muscaria (L:Fr.) Lam;

Amanita pantherina;

Ketamina;

Salvia divinorum Epling & Jativa;

Salvinorin A-F;

Tabernanthe iboga (L.) Nutt.;

Ibogaina;

Mitragyna speciosa Korth (Kratom);

7-hidroximitragynina;

Mitragyna;

Nitril de amil;

Bromo-dragonfly = 1-(8-Bromobenzodifuran-4-il)-2-aminopropan;

Gama-butirolactona (GBL) = Dihdrofuran-2(3H)-ona.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one