Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mărturia unui membru de la Crucea Roşie din Haiti: "Ţara e în haos"

Mărturia unui membru de la Crucea Roşie din Haiti: "Ţara e în haos"

Un lucrător american la Crucea Roşie din capitala haitiană a declarat că oraşul este în haos, localnicii continuă să sape după rude şi prieteni în a două noapte petrecută în iad.
"Blocajul din oraş de la ora aceasta nu permite niciunei forţe de urgenţă să intervină până când nu se face puţin mai multă ordine", a spus el pentru CNN. "Este evident că populaţia a fost lăsată să îngijească singură. Este foarte trist că haitienii trebuie să treacă prin aşa ceva, dar avem nevoie ca ei să continue să facă asta pentru a depăşi momentul".
Marek a declarat, de asemenea, că nicio reacţie din partea echipelor de intervenţie nu ar fi fost îndeajuns pentru acest dezastru. "Chiar dacă Haiti ar fi avut un răspuns de urgenţă prompt, intensitatea şi gravitatea acestui dezastru ar fi limitat orice eforturi ale echipelor de intervenţie", a completat el.

În a doua noapte petrecută pe străzi, haitienii se află într-o anarhie totală. "Am stat pe străzi toată noaptea şi am văzut oameni speriaţi. Dorm pe stradă, lucru care demonstrează teama pe care o au toţi şi disperarea din aceste momente",a mai spus el.

Membrul din echipa de Cruce Roşie povesteşte scene incredibile de după cutremur, în a doua noaptea petrecută de haitieni pe străzi, înghesuindu-se în paturi improvizate sub cerul liber "pentru puţin căldură şi confort".

"Oamenii nu au unde să se ducă, mulţi dintre ei nu mai au o casă în care să se întoarcă", a declarat Marek, care a descris amalgamul de emoţii şi scene ca pe un "montagne-russe".

"Ceea ce am văzut imediat după cutremur este o ţară aflată în haos şi continuă să fie aşa încă de atunci".

Între timp, oamenii se adună la aeroportul Port-au-Prince sperând să poată părăsi locul dezastrului cât mai repede. Familii întregi de haitieni, dar şi oameni străini de afaceri dorm direct pe pământ, fiindu-le aproape imposibil să plece din ţară.

Un om de afaceri din oraşul Okalahoma este printre oamenii care încearcă să scape de dezastru. El a spus că este foarte norocos să fie încă în viaţă.

"Când cutremurul a avut loc am putut vedea cum cenuşa se ridica la cer, iar clădirile se prăbuşeau la pământ, norocul meu a fost că acea clădire în care mă aflam a rezistat şocului", a mărturisit el.


sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one