Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Locuri in lume unde oamenii traiesc pana la 100 de ani

Locuri in lume unde oamenii traiesc pana la 100 de ani
11-feb-2010
Exista in lume cateva regiuni unde nu este nimic neobisnuit pentru un om sa traiasca peste 100 de ani. In “Blue Zones” (“Regiunile Albastre”), asa cum au fost denumite, locuitorii traiesc mai mult, dar si mai sanatos, fara sa aiba nevoie de medicamente. Care este secretul lor? Au mostenit ei o gena care le asigura longevitatea sau este modul de viata cel care face diferenta?

Aceste zone sunt Nuoro / Sardinia in Italia, nordul Okinawei in Japonia, Loma Linda in California – SUA, peninsula Nicoya in Costa Rica si Icaria in Grecia. Dan Buettner, explorator, scriitor si prezentator la National Geographic, a incercat sa identifice care sunt elementele comune ce caracterizeaza modul de viata al locuitorilor din aceste regiuni.

Dan Buettner demoleaza miturile intretinute de mass media care sustin ca ar exista tratamente de incetinire a procesului de imbatranire sau, altfel spus, “daca ma straduiesc, voi ajunge sa traiesc 100 de ani”. Corpul uman nu este programat pentru longevitate si exista prea multi factori care contribuie la procesul de imbatranire, dintre care multi nici nu au fost inca descoperiti. Buettner a remarcat ca in trei din cele cinci Blue Zones modul de viata si conventia sociala sunt organizate diferit, batranii fiind respectati, implicati in viata familiei, ba chiar venerati.
In modul de viata al acestor comunitati se pot observa cateva trasaturi comune:
- Se misca natural sau, cu alte cuvinte, sunt angrenati in activitati casnice zilnice, care solicita efort fizic.
- Au o perspectiva sanatoasa asupra vietii, ceea ce include si downshiftingul (o pauza repetata fata de valtoarea cotidiana). Acest gen de pauza pare ca ajuta foarte mult in oprirea proceselor inflamatoare cauzate de stres.
- Se hranesc sanatos. Au in principal o dieta vegetala cu multe legume, multe nuci (toate tipurile de nuci) si fasole (toata familia de fasole incluzand mazarea, lintea, azuki, mung etc), beau putin si mai ales vin rosu.
- Fac parte dintr-o retea sociala reala. Ei pun familia pe primul loc, fac parte activ dintr-o comunitate religioasa, se sustin reciproc.
Citeste articolul complet pe Jeopardy.
Autor: R.M.
sursa :http://medlive.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one