Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Gala Oscar - The Hurt Locker, marele castigator!

Rl online
Luni, 08 Martie 2010
Ceremonia Oscar 2010 s-a desfasurat in aceasta noapte! Marele castigator a fost filmul "The Hurt Locker", care a luat sase premii, inclusiv la cele mai importante categorii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor). Totodata Kathryn Bigelow a devenit prima femeie care a reusit sa obtina Oscarul pentru regie. "Avatar"-ul lui James Cameron nu a reusit sa ia decat trei premii.Zece pelicule s-au aliniat anul acesta la start in cursa pentru Oscarul pentru Cel mai bun film! James Cameron se intoarce pe lista


Oscarurilor dupa 12 de ani de la obtinerea prestigioaselor premii pentru lungmetrajul Titanic. Avatar a fost nominalizat la nu mai putin de noua categorii. The Hurt Locker, regizat de Kathryn Bigelow, a avut de asemenea noua nominalizari.

Competitia a fost foarte stransa la categoria Cel mai bun regizor! Principalii adversari au fost James Cameron si Kathryn Bigelow care a luat deja premiul Sindicatului Regizorilor Americani. Ea a devenit prima femeie care ia Oscarul pentru regie.

Cea de-a 82-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film s-a desfasurat la Kodak
Theatre din Hollywood, California. Gazdele serii au fost actorii Alec Baldwin si Steve Martin.

Ceremonia a fost transmisa in direct si in exclusivitate, in varianta originala nedublata, de HBO, monitorizat de Cinemagia.


CEL MAI BUN FILM: THE HURT LOCKER. Actiunea filmului se petrece in Irak. Protagonisti ai unui joc de-a soarecele si pisica, niste soldati genisti americani trebuie sa supravietuiasca intr-un oras in care orice localnic este un potential dusman si orice obiect o potentiala bomba. Oscarul a fost anuntat si inmanat de Tom Hanks. Pentru acelasi premiu au mai fost nominalizate filmele "Avatar", "The Blind Side", "Precious", "District 9", "An Education", "Inglourious Bastards", "Up", "A Serious Man" si "Up in the Air".CEL MAI BUN REGIZOR: KATHRYN BIGELOW - THE HURT LOCKER Filmul de razboi al lui Bigelow spune povestea unor soldati genisti americani care trebuie sa supravietuiasca intr-un oras in care orice localnic este un potential dusman si orice obiect o potentiala bomba. Au mai fost nominalizati: James Cameron - Avatar, Lee Daniels - Precious, Jason Reitman - Up in the Air si Quentin Tarantino - Inglourious Basterds. Barbra Streissand a anuntat nominalizarile si a inmanat trofeul.CEA MAI BUNA ACTRITA: SANDRA BULLOCK - THE BLIND SIDE. Prima nominalizare si primul Oscar al actritei. Oscarul a fost acordat de Sean Penn. Bullock interpreteaza rolul unei mame adoptive a unui adolescent afro-american, analfabet, si supraponderal care a fost plasat de mai multe ori in familii adoptive si a fugit de fiecare data. Carey Mulligan - An Education, Gabourey Sidibe - Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, Meryl Streep - Julie & Julia si Helen Mirren - The Last Station au mai fost nominalizate la aceasta categorie.CEL MAI BUN ACTOR: JEFF BRIDGES - CRAZY HEART. Actorul interpreteaza rolul lui Bad Blake, un cantaret de muzica country falit, cu o viata furtunoasa in spate, care este pe punctul de a fi salvat. Bridges a mai fost nominalizat de alte patru ori la Oscaruri (The Last Picture Show, Thunderbolt and Lightfoot, Starman si The Contender). Anul acesta, la aceasta categorie, au mai intrat in cursa George Clooney - Up in the Air, Colin Firth - A Single Man, Morgan Freeman - Invictus si Jeremy Renner - The Hurt Locker. Premiul a fost inmanat de Kate Winslet.CEL MAI BUN FILM INTR-O LIMBA STRAINA: EL SECRETO DE SUS OJOS (Argentina). Pelicula este regizata de Juan José Campanella. Un film complex, plin de ambitie, care imbina povesti de dragoste ce se intind pe doua generatii, un thriller cu accente de film politist, ceva comedie si critica politica. Mai erau nominalizate: Ajami (Israel), Das weisse Band (Germania), Un prophète (Franta) si La teta asustada (Peru). Pedro Almodovar si Quentin Tarantino au inmanat premiul.CEL MAI BUN MONTAJ: THE HURT LOCKER. Bob Murawski si Chris Innis au realizat montajul peliculei. Alte filme nominalizate: Avatar, District 9, Inglourious Basterds si Precious: Based on the Novel Push by Sapphire.

CEL MAI BUN DOCUMENTAR: THE COVE. Louie Psihoyos si Fisher Stevens. au primit premiul. Alte documentare nominalizate: Burma VJ, Food, Inc., The Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers si Which Way Home.CELE MAI BUNE EFECTE VIZUALE: AVATAR. Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham si Andrew R. Jones au realizat efectele vizuale pentru filmul lui James Cameron. District 9 si Star Trek au mai fost nominalizate la aceasta categorie.CEA MAI BUNA COLOANA SONORA: UP. Michael Giacchino a fost cel care a obtinut statueta, La aceasta categorie mai erau nominalizate: Avatar, Fantastic Mr. Fox, The Hurt Locker si Sherlock Holmes.Demi Moore a prezentat, cu emotie, momentul nelipsit de la un astfel de eveniment, "In Memoriam". Au fost omagiati Patrick Swayze, Eric Rohmer, David Carradine, Dom DeLuise, Ron Silver, Brittany Murphy, Betsy Blair, Budd Schullberg, Michael Jackson, Natasha Richardson, Jennifer Jones si Karl Malden.CEA MAI BUNA IMAGINE: AVATAR. Premiul i-a fost acordat lui Mauro Fiore. Au mai fost nominalizate filmele: Harry Potter and the Half-Blood Prince, The Hurt Locker, Inglourious Basterds si The White Ribbon (Das Weisse Band).


CEL MAI BUN MIXAJ DE SUNET: THE HURT LOCKER. Statuetele le-au fost inmanate lui Paul N.J. Ottosson si Ray Beckett. Alte filme nominalizate: Avatar, Inglourious Basterds, Star Trek si Transformers: Revenge of the Fallen.

CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET: THE HURT LOCKER. Premiul i-a fost acordat lui Paul N.J. Ottosson. Mai erau nominalizate: Avatar, Inglourious Basterds, Star Trek si Up.

CELE MAI BUNE COSTUME: THE YOUNG VICTORIA. Creatoarea costumelor a fost Sandy Powell care mai are in palmares doua Oscaruri, pentru costumele din The Aviator si Shakespeare in Love. Bright Star, Coco avant Chanel, The Imaginarium of Doctor Parnassus si Nine erau si ele nominalizate.

CEA MAI BUNA SCENOGRAFIE: AVATAR. Echipa a fost formata din Rick Carter, Robert Stromberg si Kim Sinclair. Pe lista nominalizatilor s-au mai aflat: The Imaginarium of Doctor Parnassus, Nine, Sherlock Holmes si The Young Victoria.

CEA MAI BUNA ACTRITA - ROL SECUNDAR: MO'NIQUE - PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE. Interpreteaza rolul diabolicei mame a lui Precious, o fata de culoare din Harlem, obeza, care a fost abuzata de tatal ei si nu stie sa citeasca. Mama ei este cea care ii spulbera toate visele lui Precious. Au mai fost nominalizate: Penélope Cruz - Nine, Vera Farmiga - Up in the Air, Maggie Gyllenhaal - Crazy Heart si Anna Kendrick - Up in the Air.

CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT: PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE. Premiul i-a fost acordat scenaristului Geoffrey Fletcher. Mai erau nominalizate scenariile filmelor District 9, An Education, In the Loop si Up in the Air.

CEL MAI BUN MACHIAJ: STAR TREK. Barney Burman, Mindy Hall si Joel Harlow se afla la primul Oscar. Mai erau nominalizate filmele Il Divo si The Young Victoria.

CEL MAI BUN MONTAJ DE SUNET: THE HURT LOCKER

CEL MAI BUN DOCUMENTAR - SCURTMETRAJ: MUSIC BY PRUDENCE. Roger Ross Williams si Elinor Burkett se afla la primul Oscar. Au mai fost nominalizate la aceasta categorie: China's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province, The Last Campaign of Governor Booth Gardner, The Last Truck: Closing of a GM Plant si Rabbit à la Berlin.

CEL MAI BUN SCURTMETRAj - ANIMATIE: LOGORAMA. Filmul este nominalizat de Nicolas Schmerkin care se afla la primul Oscar. Mai intrasera in competitie: French Roast, Granny O'Grimm's Sleeping Beauty, La dama y la muerte si Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death.

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ: THE NEW TENANTS. Este regizat de Joachim Back. The Door, Istället för abrakadabra, Kavi si Miracle Fish erau celelalte filme nominalizate.CEL MAI BUN ACTOR - ROL SECUNDAR: CHRISTOPH WALTZ - INGLOURIOUS BASTERDS. Este primul Oscar al lui Waltz.care interpreteaza rolul colonelului nazist Hans Landa care ucide cu sange rece familia lui Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent), in Franta ocupata de germani, in filmul lui Quentin Tarantino. La aceasta categorie mai erau nominalizati Matt Damon - Invictus, Woody Harrelson - The Messenger, Christopher Plummer - Last Station, Stanley Tucci - Lovely Bones.CEL MAI BUN FILM DE ANIMATIE: UP. Lungmetrajul celor de la Pixar/Disney prezinta povestea lui Carl, un septuagenar care isi ia zborul cu tot cu casa, sustinut in aer de o multime de baloane multicolore. Planul batranului, care vrea sa-si tina si o promisiune facuta sotiei lui decedate, aceea de a explora lumea intreaga, are o singura hiba: in momentul "decolarii", pe prispa casei lui se afla si un entuziast pusti de opt ani. Pete Docter, regizorul filmului, a mai fost nominalizat la Oscar pentru scenariile filmelor Toy Story si WALL·E, pentru Monsters, Inc. si pentru scurtmetrajul animat Mike's New Car.CEL MAI BUN CÂNTEC ORIGINAL: CRAZY HEART - T-Bone Burnett, Ryan Bingham ("The Weary Kind"). Mai erau nominalizate: Faubourg 36: Reinhardt Wagner, Frank Thomas ("Loin de Paname"), Nine: Maury Yeston("Take It All"), The Princess and the Frog: Randy Newman ("Down in New Orleans"), The Princess and the Frog: Randy Newman ("Almost There").CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL: THE HURT LOCKER. Scenariul lungmetrajului a fost scris de Mark Boal care se afla la primul Oscar. La aceasta categorie mai erau nominalizate: Inglourious Basterds, The Messenger, A Serious Man si Up.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one