Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Există semne care anunţă seismele?

13-martie-2010

Cercetătorii de la NASA susţin că au descoperit o conexiune între fenomenele electrice din atmosfera Terrei şi cutremure. Unii cercetători susţin că nu există nicio legătură între cutremurele devastatoare din ultima vreme. Alţii spun că ar exista unele semne prevestitoare.

De la începutul anului au avut loc nu mai puţin de patru cutremure devastatoare, fără a mai număra replicile şi alte seisme sub şase grade pe scara Richter. Multă lume se întreabă dacă există vreo legătură între aceste seisme.

Politolog austriac: Cutremurul din Haiti a fost provocat artificial de armata americană

Michel Granet, directorul Reţelei naţonale pentru Supravegherea seismică de la Observatorul pentru Ştiinţele Pământului de la Strasbourg, spune că nu există, în principiu, nicio legătură de tip cauză-efect între aceste diferite seisme, deoarece nu este vorba de aceleaşi plăci litosferice, „aceste 14 mega-aisberguri" ale scoarţei terestre, rigide, care plutesc şi se deplasează pe un strat constituit din roci asemănătoare solzilor de peşte", spune Granet, citat de cotidianul „ La Croix". Dar nu înseamnă că aşa se întâmplă de fiecare dată. Seismul din Turcia din 1999 a antrenat imediat un altul.

De asemenea, cantităţile de energie eliberate la aceste alunecări, de obicei proporţionale cu magnitudinea, variază enorm: între magnitudinea 7,1 din Haiti şi cea de 8,8 din Chile, cantitatea de energie eliberată este de zece ori mai mare. Apoi, viteza de deplasare a plăcilor diferă şi ea: mai puţin de doi centimetri pe an în Haiti, mai mult de şase centimetri pe an, în Chile.

Mai sunt şi excepţii

În Haiti, falia caraibiană alunecă de la sud la nord sub placa nord-americană, în timp ce în largul coastelor chiliene, falia denumită Nazca alunecă, de la vest la est, sub cea a continentului sud-american. În general, nu se observă vreo schimbare a regimului de deplasare a plăcilor, deriva continentelor producându-se într-un ritm mult mai lent decât în cazul multor altor fenomene naturale.

În Indonezia, seismul s-a produs în largul coastelor Sumatrei, între marginea de sud a plăcii eurasiene şi placa australiană, în timp ce în Turcia, şocul a avut loc la 750 kilometri la est de Ankara, între placa eurasiatică şi placa arabică.

Epicentrul s-a situat la nivelul faliei active din Anatolia Orientală. Don Blakeman, geofizician la U. S. Geological Survey, spune că „deşi seismele nu sunt întâmplătoare ca locaţie, ele sunt întâmplătoare în privinţa momentului de timp în care se produc".

În urmă cu doi ani, cercetătorii spuneau că au descoperit o legătură între fenomenele electrice din atmosfera Terrei şi cutremurele iminente din scoarţa terestră, chiar dacă mulţi specialişti nu cred o asemenea ipoteză. Minoru Freund, fizician şi director al NASA's Ames Research Center din California declara, citat de BBC, că, în curând, se va putea stabili o legătură între cutremure şi unele fenomene atmosferice.

„ Sunt optimist pentru că mai avem de efectuat doar câteva teste care vor certifica acestă nouă ipoteză". Studiile sale au vizat in primul rând fenomenele din ionosferă, un strat distinct din atmosfera Terrei. În nenumarate rânduri, sateliţii au înregistrat modificări ale încărcăturii electrice din ionosferă la înălţimi de 100 până la 600 kilometri, strict deasupra zonelor lovite de cutremure.

Experimentele au evidenţiat că cele peste 100 de cutremure cu magnitudine de circa 5 grade din Taiwan au fost precedate întotdeauna de fenomene electrice în ionosferă, la înălţimi de peste 35 kilometri.

Vulcanii şi seismele

Legătura între vulcani şi seisme nu a fost demonstrată până acum. Cu toate acestea, în America Centrală, dat fiind că tectonica e aceeaşi, este greu de crezut că nu există o anumită legătură între vulcani şi producerea unor cutremure.

sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one