Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Europa, paralizată de vremea geroasă / -40 de grade Celsius în Suedia

Europa, paralizată de vremea geroasă / -40 de grade Celsius în Suedia
Cristina Sbîrn
296 afişăriJoi 7 ian 2010
Nordul Europei este lovit de un frig extrem
În timp ce în nordul bătrânului continent termometrele înregistrau şi -40 de grade Celsius, europenii din Germania, Franţa, Suedia, Irlanda, Marea Britanie şi Olanda s-au trezit blocaţi la sol, notează BBC News. Valul rece care s-a abătut asupra unei părţi a Europei va mai dura două săptămâni, anunţă meteorologii.

Suedezii suferă cel mai aprig de frig, temperaturile înregistrate situându-se între -30 şi -40 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, acestea sunt cele mai scăzute temperaturi înregistrate în Suedia în ultimii 20 de ani. Şi în Finlanda temperatura a scăzut până la 36,7 grade Celsius în regiunea nordică Lapland.


Trafic blocat în multe state europene

Cursele aeriene din Franţa, Marea Britanie, Irlanda şi Olanda au înregistrat întârzieri record. Multe alte curse au fost anulate. Din cauza vremii nevaforabile Eurostar a suspendat cursele după ce un tren a rămas blocat peste două ore în tunelul de sub Canalul Mânecii.

Germania, altă ţară lovită puternic de ger, a înregistrat cel puţin nouă decese din cauza gerului. Frigul a provocat peste 120 de decese în Polonia. Mari probleme de trafic din cauza poleiului format au înregistrat şi Olanda şi Irlanda.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one