Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

De ce nu ne curăţăm trotuarele?

De ce nu ne curăţăm trotuarele?
Oana Ţepeş Greuruş
Marţi, 02 Februarie 2010
Adevărate lecţii de echilibristică pentru bucureştenii care iau la pas Capitala. Trotuarele necurăţate la timp de zăpadă s-au transformat în capcane pentru pietoni. Trotuarele sunt ca sticla, aşa că rişti să te alegi oricând cu o căzătură şi, în cel mai rău caz, cu fracturi. Potrivit legii, reprezentanţii firmelor cu vedere la stradă şi cei de la asociaţiile de locatari trebuie să pună mâna pe lopată şi să cureţe, la timp, zăpada din faţa imobilelor. La fel şi proprietarii caselor. Dacă nu, riscă amenzi de la Primărie.

Ce te faci, însă, când în zonă nu sunt nici firme şi nici case? Şi trotuarele pline de zăpadă s-au transformat în pationoare?

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Primăriei Capitalei din 2005, în aceste cazuri firmele de salubritate cu care au încheiat contract primăriile de sector trebuie să cureţe şi trotuarele.

Iarna nu-i ca vara

"Acum e o temperatură nepotrivită. Trotuarele sunt pline de gheaţă şi dacă se foloseşte târnăcopul se sparge asfaltul", ne-a explicat Cristina Popa, purtător de cuvânt al Primăriei Sectorului 4.

În alte părţi se poate. De exemplu, la Sibiu oamenii nu aşteaptă ajutor şi îşi curăţă singuri trotuarele. Aşa spune legea.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 210 din 2001, pentru aprobarea normelor şi regimul contravenţiilor privind gospodarirea, păstrarea ordinii şi liniştii publice, comerţ şi transport sibienii trebuie ca "iarna să cureţe zăpada de pe trotuare, să asigure circulaţia normală a pietonilor".

Şi în unele sectoare, au fost bucureşteni care şi-au curăţat singuri parcările şi trotuarele. Semn că lucrurile se mişcă.

Mai nou, primarul Capitalei vrea să-i oblige pe bucureşteni să-şi spele trotuarele, poate că, până una alta, ar trebui să-i oblige să le cureţe de zăpadă.


Cine ar trebui să ne cureţe trotuarele?
Să aşteptăm să vină cineva sau ar trebui să-şi spună cuvântul şi bunul simţ civic?
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one