Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dan Diaconescu: „Sunt prea bogat pentru ţara asta”

Dan Diaconescu: „Sunt prea bogat pentru ţara asta”


Alis Lupu
Miercuri, 10 Februarie 2010
OTV. În ultimii cinci ani de existenţă, „televiziunea poporului” a reuşit să strângă amenzi-record. 96.000 de euro au fost penalizări numai pentru greşelile de anul trecut.

Chiar dacă a acumulat pierderi de peste 350.000 de euro numai din amenzile pe care CNA-ul i le-a aplicat în ultimii ani pentru OTV, Dan Diaconescu, cel care s-a îmbogăţit, printre altele, promovând jurnalismul fără norme, spune că în următorii ani doreşte să-şi extindă reţeaua la zece posturi.

„E doar o idee”, adaugă el, expediind întrebările tehnice, mai ales că reprezentanţii CNA spun că nu a fost depusă vreo cerere de acordare a licenţei.

Diaconescu precizează că este vorba despre un proiect grandios, pe termen lung, şi că, în acest context, cele şase milioane pe care le are de dat sunt o bagatelă. El adaugă, totodată, că a contestat fiecare amendă şi, astfel, a plătit doar jumătate din ele.

Este prea bogat pentru a se împiedica în asemenea pierderi, mult prea bogat pentru nivelul din România - susţine Diaconescu -, astfel încât poate supravieţui fără probleme cu atâtea „datorii”.

„Nu vând OTV-ul. Nu am vândut eu OTV-ul înaintea închiderii ei, când mi s-a dat o alternativă, să o vând sau să o închid, şi am preferat să fiu închis”, a răspuns Dan Diaconescu.

Promite să dea filme cu licenţă

„De fapt, mă gândesc să deschid vreo zece televiziuni. DD TV are specificul ei, filme şi desene animate. Cea de-a treia televiziune o voi crea ca să separ desenele animate de filme. Va fi una doar cu desene şi una cu filme. Următoarea, cea de-a patra, va fi de turism, de călătorii”, a explicat mogulul media în devenire.

„Vreau ca următoarea televiziune să apară cât mai repede, poate chiar anul acesta. Pentru celelalte nu am un plan sigur, era doar o idee. Oricum, nu voi investi foarte mult în ele, că nu avem chiar aşa de mulţi bani”, a mai continuat acesta.

Dan Diaconescu a precizat că la noile posturi va plăti pentru difuzarea unor filme sau a unor desene animate de calitate, măcar şi numai ca să scape de acuzaţiile celor care deţin drepturile pentru producţiile respective dacă nu doar pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii faţă de cele furate de pe internet.

„Nu am dat niciodată filme de pe net, a fost o neînţelegere” - se apără Diaconescu. „Dar le daţi de acum cu licenţă?” - „Da, cu licenţă”, promite el, evitând discuţia legată de amenda de 50.000 de lei pe care a primit-o după ce Warner Bros. şi Kanal D au atras atenţia că deţin drepturile pentru mai multe fime Universal pe care le difuzase deja DDTV, dar şi faptul că numai între 23 şi 28 august, DDTV a difuzat, între orele 17.00 şi 02.00, câteva zeci de titluri de filme artistice, documentare şi desene animate de la mari case de producţie, printre care şi Warner Bros., Universal Pictures, 20th Century Fox, Walt Disney, BBC.

Vrăjitoarele se plătesc la OTV chiar dacă nu există
Cel mai controversat post de pe piaţa media românească, OTV, a reuşit să adune, în ultimii cinci ani de emisie (2004-2009), suficient de multe amenzi astfel încât valoarea lor să ajungă la 1.447.500 de lei (353.000 de euro).

Numai pe 2009, care a fost cel mai negru an din acest punct de vedere pentru Diaconescu, sau strâns 31 de amenzi, în valoare de peste 395.000 de lei (96.000 de euro).
În urma solicitării făcute de reporterii „Evenimentul zilei” către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a afla stadiul amenzilor primite de la CNA de S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L, direcţia de comunicare, relaţii publice şi massmedia a precizat că „informaţiile referitoare la impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului, general consolidat, altele decât cele care se publică pe site, intră sub incidenţa secretului fiscal şi pot fi transmise numai autorităţilor publice, judiciare competente, autorităţilor fiscale ale altor ţări în condiţii de reciprocitate, conform art. 11, alin.(2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală.

În aceste condiţii, l-am întrebat de soarta acestor amenzi chiar pe Diaconescu.

„Achit amenzile, normal că le achit, dar nu pe toate”

„Achit amenzile, normal că le achit, dar nu pe toate. Eu le contest în instanţă pe toate, însă. Până acum am câştigat jumătate din ele. Pe restul le-am plătit”, a declarat Dan Diaconescu.

„Cu cât produce această televiziune, nu pot plăti toate amenzile. Unui independent i se dă în cap, dar, ce să facem, trebuie să rezistăm. Plătim pentru ţara asta, pentru poporul nostru, mai plătim şi din buzunarul propriu”, a continuat patronul postului OTV.

Principalele motive pentru care consiliul a amendat, de-a lungul timpului, postul OTV au fost legate de limbajul injurios, de abundenţa greşelilor de exprimare, prezenţa vrăjitorilor în studio, alături de îndemnurile adresate publicului de a trimite mesaje pentru a-şi afla viitorul, nenumărate şi felurite păcate de campanie electorală, atacuri asupra imaginii unor persoane, fară acordul acestora, şi multele mesaje de publicitate căreia cu greu i-am putea spune „mascată”.

„Este o confuzie, nu am avut niciodată vrăjitoare sau magicieni în studio. Nu îmi amintesc nimic de asta”, explică Diaconescu şi râde. Dacă îşi asumă o parte de vină, Diaconescu nu vrea în ruptul capului să admită că a văzut vreodată picior de vraci sau vrăjitoare în studioul OTV.

„Chiar nu-mi amintesc, în studioul meu nu a călcat vreodată vreo vrăjitoare”, spune el, adăugând că n-a auzit în viaţa lui de Ildiko, de numerologul Iliuţă, nici de telepata care citea gândurile câinilor vii şi nici de cel care citea gândurilor oamenilor morţi şi care, de altfel, a şi realizat un insolit interviu post-mortem cu Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Legat de păcatul de a-şi pune invitaţii să plătească pentru minutele pe care le petrec la OTV, Diaconescu spune clar: „Sunt mult prea bogat ca să primesc bani, nu aş avea ce să fac cu ei… mult prea bogat pentru nivelul României. Toată lumea îmi cere să apară la OTV, selecţia o fac cum doresc”.

„Sunt mult prea bogat ca să primesc bani, nu aş avea ce să fac cu ei… sunt mult prea bogat pentru nivelul României”.,
DAN DIACONESCU, Realizator TV

AUDIENŢE

Dan Diaconescu a revenit din vacanţă

De când s-a mutat noul în sediu de pe Bulevardul Preciziei, postul care a reuşit să-i ţină pe mulţi treji până dimineaţa pe vremea în care o căuta pe Elodia pare să piardă din audienţă. Oricum, singura emisiune care contează pentru OTV este „Dan Diaconescu Direct”, care a înregistrat încă de la începutul anului, la fiecare emisie, aproximativ 1% rating.

Realizatorul producţiei a fost plecat mai bine de o lună în vacanţă şi a revenit „în direct” luni, 8 februarie, când a adunat 1,3 puncte de rating, întrecând Antena 2, care a întrunit un rating de 1%, Euforia, cu 0,9 puncte rating, sau TVR 2, cu 0,7% rating.
Până la miezul nopţii, printre televiziunile care au întrecut Oglinda Television se numără Naţional TV şi Acasă TV, cu 2,2% rating fiecare, sau TVR 1, cu 2,1 puncte rating, însă, după ora 24.00, OTV a înregistrat un rating mai mare. Datele au ca target publicul urban, peste 18 ani.
Anul în care audienţa OTV a crescut simţitor a fost 2007, când s-au întâmplat două evenimente care au ţinut ţara cu sufletul la gură, respectiv sinuciderea lui Bogdan Costache (Ralph) şi dispariţia Elodiei Costache.

OTV A PĂCĂTUIT ÎN CRESCENDO

2009, anul cel mai negru al amenzilor la OTV

Postul de televiziune OTV a apărut pe piaţă în 2001, iar în 2002 i s-a interzis să emită timp de 2 ani. În 2003 s-a înfiinţat S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L., din care face parte şi postul, iar în 2004 a început să emită din nou.

În acest an al „renaşterii”, postul lui Diaconescu a fost suficient de cuminte încât să primească doar 6 amenzi, în valoare de 42.500 de lei (10.300 de euro). „Dan Diaconescu Direct” a fost emisiunea care a produs cele mai multe greşeli, fiind scena pe care oamenii au răbufnit împotriva Cârcotaşilor sau au povestit detaliat relaţiile intime dintre Adi Mutu şi Laura Andreşan.

Un an mai târziu, Dan Diaconescu „a câştigat” mai multe amenzi, numărul lor ajungând la 19, cu o valoare de 195.000 de lei, pentru diverse „abateri”, de la comentarii legate de viaţa intimă a Danielei Gyorfi, până la faptul că le-a permis invitaţilor săi să fumeze în direct, că a ales să facă publicitate pentru medicamente neconvenţionale sau chiar pentru o publicaţie cu caracter pornografic.

Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali au fost „vedetele” postului, iar Diaconescu şi-a asumat amenzile încasate din cauza acuzaţiilor aduse de cei doi oameni politici diverşilor terţi.

2006, cu un efectiv de 25 de amenzi în valoare de 247.000 de lei (circa 60.000 de euro), se pare că s-a remarcat prin prezentarea uciderilor sau sinuciderilor, vârful fiind marcat atunci când, în emisiunea „Criminalii României”, un criminal aflat în detenţie pe viaţă a prezentat poveşti detaliate cu privire la crima comisă.

Tribut pentru Elodia

Anul în care audienţa OTV a crescut simţitor a fost 2007, postul trecând de pragul de 1% rating, cu 132.000 de telespectatori, şi clasându-se pe locul al cincilea în topul celor mai urmărite televiziuni.

Atunci s-au întâmplat două evenimente majore care „au zguduit” toată media, sinuciderea lui Bogdan Costache (Ralph) şi dispariţia Elodiei Ghinescu, cazul care a adus rating. Tot atunci şi numărul amenzilor a crescut la 29, în sumă de 320.000 de lei (78.000 de euro).

Audienţa lui Diaconescu a crescut şi în anul următor, înregistrând o medie de 1,4 puncte de rating, adică 168.000 de telespectatori, iar principalele subiecte care au atras atenţia publicului au fost legate de Horia Moculescu, omul politic Cristian Poteraş şi familia Columbeanu.

În ceea ce priveşte amenzile, Dan a strâns 32 de amenzi de 247.000 de lei (60.000 de euro). În 2009, pe lângă amenzile pe care le-a adus Oana Zăvoranu cu greşelile comise la show-ul ei, s-au adunat penalizările venite după ce Diaconescu a decis să continue campania pro-Băsescu şi să anunţe exit-pollurile înainte de vreme. A rezultat un total de 31 de amenzi, în valoare de peste 395.000 de lei (96.000 de euro).

TOPUL AMENZILOR ÎN 2009

Antena 3, în cursă pentru locul fruntaş
Pe locul al doilea în topul amenzilor date de CNA către televiziuni în 2009 se află postul de ştiri al trustului Intact, Antena 3, care a însumat 23 de amenzi, în valoare de 275.000 de lei (1.100.000 de euro).

Pe locul al treilea este Kanal D, care a strâns în 2009 zece amenzi, totalizând 185.000 de lei (740.000 de euro), urmat de postul Antena 1, care a adunat 10 amenzi în valoare de 145.000 de lei (580.000 de euro).

Pe locul cinci se găseşte Prima TV, cu un număr de 6 amenzi şi cu 77.500 de lei (310.000 de euro), urmată în top de televiziunea familiei Păunescu, B1 TV, care a încasat 14 amenzi în cuantum de 75.000 de lei (300.000 de euro).

Pe locul al şaptelea este situat postul lui Sârbu, Pro TV, care a primit 6 amenzi, în valoare de 15.000 de lei (60.000 de euro), în timp ce TVR „a cules” doar două amenzi, adică 7.500 de lei (30.000 de euro).
UN PATRON DE 33 DE MILIOANE DE EURO

Dan Diaconescu, de la bicicletă la iaht şi avioane

Având în vedere că Dan Diaconescu declara că profitul de pe urma OTV-ului este de cam un milion de euro pe an (4 milioane venituri, 3 milioane cheltuieli), greu de crezut că ar putea economisi, având în vedere amenzile de anul trecut. Dar patronul OTV spune că prosperă, că „se îmbracă la costum ca Adrian Sârbu” şi că şi-a luat casă pentru a nu fi mai prejos decât Voiculescu.

„Sunt prea bogat pentru nivelul României”, a răspuns Dan Diaconescu la întrebarea dacă are nevoie de sprijinul financiar al invitaţilor de noapte. Deşi presa îl credita în ultimele zile pe patronul OTV cu o avere de 33 de milioane de euro, sumă pe care el însuşi a declarat-o, realizatorii topurilor de profil, care îl exclud din liste, spun că majoritatea bunurilor lui sunt luate în leasing, o parte din decoruri - închiriate, iar principala afacere a acestuia, postul OTV, cu o cifră de afaceri de aproximativ două milioane de euro, nu-l ridică pe afaceristul din Caracal printre cei cu care ar trebui să fie alături, adică Irinel Columbeanu sau Vlad Păunescu.

Pasionat de maşini

Conform datelor furnizate de asistenta personală a lui Diaconescu, Stela Popa, citată de ziarul „Libertatea”, patronul OTV are o avere totală de 33.500.000 de euro, din care o casă la Con stanţa în valoare de 600.000 de euro, una la Sinaia, în valoare de 300.000 de euro, şi o casă în Bucureşti cartierul Primăverii, de 1.500.000 de euro.

Lista continuă cu un iaht, în valoare de 2.000.000 de euro, două maşini Rolce Royce (725.000 de euro), un Bentley (200.000 de euro), un bloc în cartierul Băneasa (2.700.000 de euro).

Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, şi-a cumpărat şi un elicopter Puma, spunând că va putea fi folosit şi de angajaţii OTV pentru deplasări şi filmări de la înălţime. El mai deţine un avion Cessna de două locuri şi un alt elicopter, conform ziare.com. Printre altele, cu elicopterul din dotare, reporterii OTV au survolat toată zona Braşovului în căutarea Elodiei.

Cărţi, ziare, papetărie

Conform unui altor clasamente ale miliardarilor din România, Dan Diaconescu are între 25 şi 27 milioane de euro. Diaconescu se află în top pe locul 279, iar toată averea sa provine din afaceri în mass-media. Afacerea lui a început cu 14 ani ani în urmă, când Dan Diaconescu, potrivit propriilor declaraţii, avea doar o bicicletă.

În 1996, Diaconescu a înfiinţat Oglinda Press SRL, care are ca obiect de activitate editarea ziarelor, Diaconescu având o cotă de participare de 95%, restul de 5% fiind deţinuţi de Al Attar Khaldoun, şi cu un capital social de 1.000 de lei. Profitul net al firmei, pe anul 2005, a fost de 205.320 de lei.

Patru ani mai târziu, Dan Diaconescu a înfiinţat L.V. Distribution SRL, care are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al cărţilor, ziarelor şi articolelor de papetărie. Cota de participare a „micului” mogul este de 50%, avându-l ca asociat unic pe Vultureanu Neculai. Tot în 2000, apare şi Oglinda Television SA, având ca obiect de activitate activităţile radio şi televiziune, aici Dan deţinând 92% din cota de participare.

Cifra de afaceri din 2005 era de 595.791 de lei, cu o pierdere netă de 3.553 de lei. În 2003 apare Ocram Televiziune SRL, tot cu activităţi de radio şi televiziune, cu o cotă de participare de 100% din partea lui Diaconescu şi cu un capital social de 200 de lei.

sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one