Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum va arăta noua bancnotă de 100 de dolari

Autor: Valentin Vioreanu
Publicat: 22 Aprilie 2010
Vizionari: 4252;

Statele Unite vor avea o nouă bancnotă de 100 de dolari, care va arăta complet diferit faţă de cea de până acum.

Singurul lucru pe care cele două versiuni îl au în comun este fotografia lui Benjamin Franklin, care rămâne în continuare pe bancnota de 100 de dolari. Ceea ce este foarte special la noua bancnotă este faptul se bucură de efecte vizuale cum ar fi schimbarea culorii numărului 100 în funcţie de unghiul din care este privită bancnota. De asemenea, elementele de securitate sunt implementate cu ajutorul tehnologiei 3D.
Atât imaginea lui Benjamin Franklin cât şi cea a Independence Hall din Philadelphia au fost modificate în aşa fel încât să nu poată fi falsificate.Noua bancnotă nu va intra în circulaţie până în februarie 2011, guvernul american dorind să existe o perioadă destul de mare de timp în care să-i poată obişnui pe americani, dar şi pe cei care utilizează dolari pe întreg mapamondul.

"Estimăm că două treimi din bancnotele de 100 de dolari circulă în afara Statelor Unite ale Americii", a declarat Ben Bernanke, preşedintele Fed-ului, care a ţinut să precizeze că în momentul de faţă bancnotele de 100 de dolari aflate în circulaţie însumează peste 6,5 miliarde de dolari.

Noul design al bancnotei de 100 de dolari ar fi trebuit să fie finalizat în 2008, însă guvernul american a trebuit să mai lucreze la elementele de securitate, mai ales în condiţiile în care această bancnotă este cea mai predispusă la falsificare. Geithner a ţinut să precizeze că noua bancnotă se bucură de cea mai înaltă tehnologie disponibilă la ora actuală împotriva operaţiunii de falsificare.DETALII:
Pentru a vedea mai multe imagini cu noua bancnotă, click aici

sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one