Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cine plăteşte pentru muşcătura maidanezului

30 aprilie 2010

Vinovatul în cazul unui proces înaintat în instaţă de o victimă a câinilor fără stăpân este, teoretic, autoritatea locală.Aceasta dacă puteţi demonstra că animalul este responsabilitatea primăriei.Organizaţiile neguvernamentale şi juriştii susţin însă că dovada salvatoare, identificarea câinelui fără stăpân, este aproape imposibilă.

Lanterna roşie este pusă pe autorităţile locale, atunci când vine vorba de cine despăgubeşte victimele câinilor fără stăpân.

Cu toate acestea, persoanele care au fost muşcate de maidanezi sunt puse într-o situaţie imposibilă în momentul în care se decid să apeleze la justiţie pentru a trage pe cineva la răspundere.

Şi asta pentru că trebuie să vină cu dovada au fost rănite de animalele fără proprietari.

Nu există jurisprudenţă

Juriştii din Bucureşti explică de ce nu există un precedent favorabil victimelor maidanezilor care au mers în instanţă.
„Aşa cum, potrivit legii, proprietarul răspunde pentru animalul său, aşa şi municipalitatea trebuie să fie responsabilă pentru câinii fără stăpân“, a declarat, ieri, pentru „Adevărul”, avocatul Iulian Urban.

El a adăugat că a ajuns în instanţă cu trei dosare care puneau în prim-plan problema câinilor fără stăpân.

A formulat acţiuni în judecată în cazul unor persoane muşcate, însă „judecătorul a respins acţiunea pe motiv că victima nu a putut demonstra că a fost muşcată de un câine al străzii“.

Avocatul Iulian Urban mai cred că, dacă ar fi existat cel puţin o singură hotărâre judecătorească prin care municipalitatea să fie obligată la despăgubiri, lucrurile ar sta acum cu totul altfel.

„Teoretic trebuie depusă o plângere penală împotriva primăriei, dar nimeni nu-şi asumă răspunderea. Prinde orbul, scoate-i ochii“, consideră şi Marcela Lungu, membru al Asociaţiei Cuţu-Cuţu.

Maidanezii sunt ai primăriei

Organizaţiile neguvernamentale care cunosc situaţia câinilor fără stăpân din Bucureşti susţin că, aşa cum proprietarii animalelor de companie sunt amendaţi şi riscă până şi închisoarea, dacă patrupedele lor atacă un om, şi primăriile ar trebui să răspundă pentru animalele aflate pe domeniul public.

„Prima şi singura răspunzătoare în astfel de cazuri de persoane muşcate de câini este primăria şi Administraţia de Supraveghere a Animalelor fără Stăpân din subordinea autorităţii locale“, a declarat Ruxandra Stoica, director de comunicare al Asociaţiei Vier Pfoten din Bucureşti.

Interese financiare

Maria Bec, de la Asociaţia „Ia-mă acasă“, a încercat în urmă cu câţiva ani un experiment a cărui concluzie a revoltat-o.

M-am postat la uşa cabinetului medical de la Spitalul Matei Balş, unde vin de obicei persoanele muşcate de animale. Într-un interval de câteva ore, din 11 persoane, opt fuseseră victimele câinilor lor”, a povestit iubitoarea de animale.

Ea a adăugat că a fost şocată să audă cum personalul medical îi sfătuia pe cei opt pacienţi să declare că au fost răniţi de câinii de pe stradă.

„Proprietarii de câini erau sfătuiţi să declare aşa, pentru că altfel ar fi plătit tratamentul antirabic. În plus, riscau şi o amendă, dacă nu aveau actele în regulă pentru animale“, a mai spus Maria Bec.

Ea crede că îndemnul asistentelor este menit să umfle evidenţele cu pacienţi muşcaţi de maidanezi, ce sunt ulterior raportate către autorităţile intersate să obţină fonduri pentru eutanasierea animalelor.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one