Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cererea turistică pentru ţările din Europa de Est, în creştere

Cererea turistică pentru ţările din Europa de Est, în creştere
17-feb-2010

Ţările din Europa de Est sunt foarte populare în rândul turiştilor, care îşi lărgesc cu fiecare an aria explorărilor spre fostele ţări comuniste, unde facilităţile turistice devin mai atrăgătoare, iar preţurile rămân rezonabile, potrivit site-ului canadian Cyberpresse.
‘Cererea turistică pentru ţările din Europa occidentală rămâne stabilă, dar este în creştere pentru ţările din Europa de Est şi Centrală’, constată Colette Girard, directoare de vânzări la agenţia canadiană de turism Jolivac.
După ce au descoperit acum patru ani Croaţia şi superbul său litoral, quebechezii sunt dornici să exploreze alte ţări din Balcani. Majoritatea celor care vizitează Croaţia, se duc şi în Muntenegru. Mai multe agenţii includ Muntenegrul în pachetul lor, uneori singur (Uniktour), alteori combinat cu Croaţia şi Bosnia (Traditours, Voyages Lambert).
România şi Bulgaria încep să-şi facă apariţia în broşurile operatorilor de turism specializaţi în circuitele cu autocar. Agenţia Jolivac face chiar mai mult, oferind un itinerar ‘Balcanii’, care traversează Slovacia, Croaţia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Herzegovina şi Albania. În ceea ce priveşte Albania, este chiar o ofertă îndrăzneaţă deoarece infrastructurile rutiere şi turistice lasă încă de dorit, cu excepţia micii staţiuni balneare Sarande, situată în dreptul insulei Corfu. Acest oraş de 32.000 de locuitori începe să atragă mulţi turişti europeni şi companii de croazieră de mare lux (Crystal, Regent Seven Seas, Ponant).
Quebechezii frecventează Ungaria de mai mulţi ani, dar mai mult în cadrul unui circuit care include Austria şi Cehia. Din Ungaria, ei preferă Budapesta şi foarte frumoasa regiune a cotului Dunării. Anul acesta, ei vor avea posibilitatea să se aventureze chiar mai departe de capitală, la Pecs, cel mai frumos oraş din ţară după Budapesta – şi care este capitală culturală europeană în 2010. Ungaria este de departe ţara europeană cu cele mai mici preţuri pentru serviciile turistice, potrivit site¬ului canadian.
În fiecare an, serviciile poştale britanice stabilesc un clasament al celor mai ieftine 30 de destinaţii mondiale pe baza unui coş alimentar consumat de turişti (din care o masă pentru doi şi o sticlă de vin). Ungaria se situează în fruntea clasamentului, urmată de Thailanda, Bulgaria şi Spania. În Spania, preţurile la serviciile turistice au scăzut din cauza crizei economice, a şomajului ridicat şi a unui anumit dezinteres din partea principalilor clienţi balneari (germani şi britanici).
Ceea ce va consolida poziţia Barcelonei, unul din cele mai iubite oraşe europene de către turiştii din Quebec. Dacă se poate vorbi de o afluenţă spre estul european, nu acelaşi lucru se poate spune despre nord-estul continentului, cel puţin nu pentru cei din Québec. Ţările baltice atrag un număr tot mai mare de turişti europeni (Tallinn, capitala Estoniei, atrage o mulţime de amatori de ‘city breaks’ din Finlanda şi Regatul Unit), dar nu din Quebec, chiar dacă unii operatori (mai ales Tours Chanteclerc) au programat circuite acolo.
Aceeaşi situaţie în ceea ce priveşte Polonia, care este totuşi ţara din Europa de Est care atrage cel mai mare număr de vizitatori străini (aproape la fel cât Canada).
În ceea ce priveşte marile metropole, Berlinul este pe cale de a deveni la fel de atrăgător pentru turiştii canadieni ca Parisul şi Londra. Este cel mai efervescent oraş din Europa.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one