Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cercetatorii britanici propun reducerea numarului orelor de lucru la 21 pe saptamana

Cercetatorii britanici propun reducerea numarului orelor de lucru la 21 pe saptamana
13-feb-2010

Un institut britanic de cercetare economica, New Economics Foundation, propune reducerea numarului orelor de munca la 21 pe saptamana, de la 37, cat este in prezent in Marea Britanie, relateaza Financial Times. Expertii britanici spun ca acest lucru ar ajuta zeci de mii de oameni sa isi gaseasca un loc de munca, in urma scurtarii programului celor deja angajati.

In plus, spuns expertii britanici, o astfel de decizie ar reduce si numarul celor stresati din cauza serviciului.

Una dintre concluziile studiului este ca, desi oamenii ar castiga mai putin, ar avea mai mult timp pentru ei si copiii lor.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one