Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

BOICOT. Prima incercare de negociere initiata de Presedintie a esuat

Opozitia ar putea transforma participarea la discutiile pentru Constitutie in subiect de negociere.
Andreea Nicolae, Diana Lazar
Marti, 16 Martie 2010
Partidele de opozitie nu pot boicota fara costuri mari negocierile la care le invita presedintele Basescu.

Presedintele Traian Basescu a reinnoit invitatia pentru PNL si PSD, pe care le asteapta astazi la Cotroceni la ora 18.00. Seful statului s-a aratat surprins de reactia liderilor opozitiei fata de prezenta independentilor la intalnire, amintind de momentul 6 decembrie, cand Antonescu si Geoana sustineau "pro¬iectul Iohannis" si nu au fost deranjati sa stea la aceeasi masa cu grupul lui Oprea.


"Pozitiile lui Antonescu si Ponta cred ca sunt reactii de inceput, sunt presedinti proaspat alesi care vor sa isi fixeze statutul vizavi de Guvern. Doar ca aici nu erau la Guvern. (…) Voi continua sa invit independentii atat timp cat au fost recunoscuti in Parlament. Constitutia ma obliga la consultarea inclusiv a independentilor", a declarat presedintele Basescu.

Lezati de prezenta grupului independentilor la discutia cu presedintele Traian Basescu pe marginea modificarii legii fundamentale, reprezentantii opozitiei au facut front comun si au parasit incaperea

imediat dupa cuvantul de deschidere al gazdei. "Noi nu putem sta in rand si la acelasi rang de demnitate politica cu independentii", si-a justificat demersul Crin Antonescu, presedintele PNL, primul partid care s-a retras. Liderul liberal a explicat ca formatiunea sa este dispusa sa discute separat subiectele propuse de presedinte.

La randul sau, liderul PSD, Victor Ponta, a motivat ca prin chemarea grupului independentilor la Cotroceni presedintele nu a respectat invitatia facuta partidelor parlamentare. "Nu se punea problema ca presedintele sa isi cheme sustinatorii – un partid neinfiintat inca, dar creat pana la urma pentru a sprijini presedintele si Guvernul actual, o formatiune parlamentara care nu are nici votul oamenilor si nici recunoasterea juridica, asa cum o cer legile Romaniei", a spus Ponta. Acesta a precizat ca PSD a venit la consultari cu toata deschiderea si cu buna-credinta, pregatind un material pe care i l-a inmanat lui Traian Basescu, referitor la modernizarea statului, revizuirea Constitutiei si prioritatile legislative ale partidului sau. Gestul PNL si PSD a fost imitat si de delegatia PC, care a salutat coerenta mesajului opozitiei.

De ce are nevoie presedintele de PSD si PNL
Daca, pe de o parte, protestul celor trei partide taxeaza Presedintia, care legitimeaza tacit grupul "dezertorilor" din PSD si PNL, pe de alta parte, gestul opozitiei transmite taberei prezidentiale ca modificarile Constitutiei nu pot trece de Parlament fara acestea. Chiar daca in Parlament s-a format deja o majoritate capabila sa declanseze modificarea Constitutiei, fie prin sprijinirea unui proiect de lege al PDL, fie prin votarea de catre plen a comisiei de revizuire care va elabora un proiect comun al tuturor partidelor, nu exista inca majoritatea necesara de doua treimi din fiecare Camera pentru adoptarea proiectului unei noi Constitutii. La Camera Deputatilor este nevoie de 222 de voturi, iar majoritatea prezidentiala are doar 180, iar la Senat este nevoie de 92 de voturi, fata de cele 71 in prezent.


In plus, acceptand agenda prezidentiala, UDMR si-ar rata intrarea in Parlament, iar independentii risca, de asemenea, mult. Nici PDL nu mai e atat de convins ca acesta este proiectul pe care ar trebui sa-l sustina. Cel putin asta reiese din declaratiile catorva lideri de opinie, printre care europarlamentarul Cristian Preda si deputatul Sever Voinescu.
Oricum, discutiile pe tema modificarii legii fundamentale vor starni probabil o serie de controverse atat intre putere si opozitie, cat si in interiorul partidelor. Cert este ca presedintele Traian Basescu a dat un prim semn de deschidere declarand ca cele doua intrebari de la referendumul din noiembrie "nu sunt decat motivul de a deschide intreaga Constitutie si a face un proces de revizuire care sa fie adaptat nevoilor prezente si viitoare". Declarand prioritara si descentralizarea sau reorganizarea teritoriala, el a cerut un acord al clasei politice pe tema modificarii legii fundamentale.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one