Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Atac la ”Popeye” de la Cotroceni? PNL vrea interzicerea desenelor animate violente

Atac la ”Popeye” de la Cotroceni? PNL vrea interzicerea desenelor animate violente

Deputata PNL Ancuta Pocora solicita CNA sa gaseasca solutii pentru a diminua violenta, aflata in continua crestere, promovata in desenele animate difuzate pe Cartoon Network. Pe blog-ul propriu, tanara liberala sustine ca pustii din Romania au nevoie disperata de personaje pozitive gen Mickey Mouse, Minnie sau Pluto.

“Violenta in continua crestere”

“Potrivit studiului „Masurarea gradului de violenta prezent in programele audiovizualului romanesc”, pe Cartoon Network, unul dintre posturile tv preferate de copii, durata violentei prezente in emisiuni a crescut, intre 2004 si 2008, de peste patru ori (...) In 2008, peste 22 de minute dintr-o ora de desene animate, adica mai bine de o treime, contineau violenţă! (...) Ei bine, micutii dumneavoastra invata sa loveasca, micutii dumneavoastra invata sa fie rai cu prietenii, micutii dumneavoastra invata sa injure din… desene animate. Din acele desene cu monstri, cu roboti, sau cu personaje mult mai putin cizelate decat erau odinioara”, avertizeaza Pocora, pe blog-ul propriu. Totodata, tanara liberala se intreaba unde au disparut eroii de altadata al desenelor animate, Mickey Mouse, Minnie sau Pluto?

“Avem nevoie de Mickey Mouse”

“Consiliului National al Audio-vizualului, singurul organism cu atributii in controlul continutului emisiunilor tv, sa ne ajute copiii! Dragi membri CNA, va rog ca, impreuna, sa gasim solutii pentru a ne feri copiii de violenta din desene animate! Este o violenta total gratuita pe care noi trebuie sa o eliminam sau macar sa o diminuăm! (...) Copiii nostri au nevoie de Mickey Mouse, de Minnie, de Pluto au nevoie de povesti si de eroi care nu promoveaza violenta!”, concluzioneaza Ancuta Pocora. (R.G.)
sursa http://www.inpolitics.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one