Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

40.000 de şomeri, pregătiţi pentru o meserie nouă

6 aprilie 2010

Autor: Oana Crăciun
Anul acesta, cei care au rămas fără job au la dispoziţie 2.400 de cursuri de formare profesională plătite de stat. Tot de la buget sunt achitate şi manualele, şi transportul cursanţilor de criză.

Statul va finanţa, anul acesta, formarea profesională a aproape 45.000 de persoane, dintre care peste 40.000 de şomeri. Astfel, cei care au rămas fără job şi au o ocupaţie care nu mai are căutare pe piaţa muncii au la dispoziţie 2.400 de cursuri de formare profesională pentru a învăţa o meserie nouă şi căutată.

Potrivit legii, cursanţii beneficiază, în afară de pregătirea teoretică şi practică gratuită, de rechizite şi materiale de instruire, de manuale, dar şi de echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul. În plus, statul oferă, pentru traseul de la domiciliu la sediul unde au loc cursurile, abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, decontarea cheltuielilor de transport.

„Persoanele care nu se pot deplasa zilnic la şcoală sau cele care locuiesc la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de aceasta beneficiază, pe perioada cât participă la pregătire, de cazare şi de bani de masă, ca şi bugetarii trimişi în delegaţie”, au adăugat oficiali ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Meserii căutate: turism, panificaţie sau contabilitate

Anul acesta, meseriile dorite de angajatori, pentru care ANOFM asigură financiar cursuri de formare, vizează domenii ca turismul, construcţiile, panificaţia, textilele, auto, dar şi contabilitatea, informatica sau limbile străine.

„Noi asigurăm cursuri pentru asfaltatori, contabili, ba by sitter, bucătari, cofetari, electricieni şi me canici auto, frizeri, manageri de proiect, agenţi de pază sau peisagişti. În plus, se pot specializa în utilizarea calculatorului, comunicarea în limbi străine, în comerţ, îngrijirea la domiciliu sau chiar în administrarea unei pensiuni turistice”, explică specialiştii.

Practic, agenţiile de ocupare analizează ofertele angajatorilor şi stabilesc, anual, lista cu meseriile cele mai căutate, care cresc şansele şomerilor de a se angaja.

MENTALITATE

Românii vor la penise din aceeaşi meserie

Deşi, în prezent, România are peste 760.000 de şomeri, bugetul ANOFM are alocaţi doar în jur de 29.000 de lei, şi, ca atare, anul acesta poate susţine costurile doar pentru aproape 5% dintre aceştia, mai exact pentru 45.000 de persoane, potrivit Planului de Formare stabilit de instituţie.

Directorul Agenţiei de Ocupare Cluj, Daniel Don, spune că, dacă în urmă cu câţiva ani banii pentru formarea profesională rămâneau necheltuiţi, anul acesta a crescut foarte mult numărul şomerilor, deci şi al doritorilor de cursuri. El a adăugat că, pentru 2010 sunt bani pentru a asigura cursurile a 500 de persoane, deşi judeţul are în prezent 15.000 de şomeri.

„Cererea e destul de mare anul acesta şi datorită faptului că piaţa se reaşază, pentru că nu se mai caută aceleaşi meserii ca în anii trecuţi. De exemplu, nu mai sunt la fel de căutate specializările din domeniul construcţiilor. Când îi luăm în evidenţă, şomerii sunt evaluaţi, li se face un profil de carieră, dar şi unul psihologic, aşa că ne dăm seama cine se potriveşte meseriilor cerute de piaţă, pentru care se organizează cursuri. În afară, schim barea meseriei se face o dată la şapte ani, e o mentalitate mai deschisă, însă în România s-a împământenit ideea de a ieşi la pensie cu aceeaşi meserie”, explică directorul Agenţiei de Ocupare de la Cluj, Daniel Don.

5% dintre şomeri, adică 45.000 de persoane, pot fi şcoliţi în acest an de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă

„Cererea e destul de mare anul acesta şi datorită faptului că piaţa se reaşază.“
DANIEL DON director Agenţie de Ocupare, Cluj
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one