Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Voicu îşi încheie cariera între borfaşi

31 martie 2010

Scris de Ana Maria Bujor
S-a spart ţeava la arestări

Ironia sorţii face ca celebrul combinator Cătălin Voicu, rezolvatorul tuturor dosarelor pesediştilor penali, să ajungă chiar el în spatele gratiilor, locul de care se temea cel mai mult, conform propriilor declaraţii. Nu i-au ajutat nici hårtiuţele, nici perucile, nici fetiţele cu care se lăuda colegului Alexandru Mazăre. Acum, Voicu are locul „însemnat cu cretă“ în arest, potrivit expresiei sale favorite din stenograme. Conform deciziei Curţii Supreme, Caracatiţa Voicu se fezandează timp de 30 de zile de acum încolo la răcoare. Deşi mulţi colegi au sărit în apărarea sa, magistraţii Curţii Supreme au tras concluzia, în urma analizării cererii de arestare formulate de procurorii DNA, că senatorul PSD Cătălin Voicu prezintă pericol public şi au decis arestarea preventivă pentru nu mai puţin de 30 de zile a acestuia. Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Termenul de recurs este de 24 de ore, iar în cazul respingerii acestuia senatorul va petrece 30 de zile în arest preventiv, până pe 28 aprilie, după care instanţa va decide dacă îi prelungeşte mandatul. Cei care vor decide soarta acestui recurs vor fi tot magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Nu mă simt cu nimic responsabil; nu mă tem de nimic pentru că ştiu exact ce am făcut“, a declarat senatorul Cătălin Voicu, la cåteva minute după ce instanţa a decis arestarea sa pentru fapte de corupţie. Politicianul, care a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, a afirmat că merge să se predea. „Am luat cu mine strictul necesar, la fel ca în armată“, a adăugat Voicu.

Un grefier l-a ajutat pe senator să se ferească de jurnalişti

Ziua de ieri a început de altfel prost pentru Voicu. După ce a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cătălin Voicu a ţinut să nu fie observat de presă, astfel că a apelat probabil la relaţiile pe care le are în instituţia mai sus menţionată, şi un grefier l-a ajutat să evite întrebările jurnaliştilor. Grefierul în cauză se numeşte Marius Nistor, şi de ieri, de cånd l-a ajutat pe Cătălin Voicu să se strecoare în incinta ÎCCJ prin intrarea secundară aflată în curtea interioară a instituţiei, a devenit vedetă şi un posibil şomer. Ca urmare a faptei sale, Marius Nistor, grefier la arhiva Secţiei Penale, este acum subiectul unei anchete şi riscă o sancţiune ce poate merge până la desfacerea contractului de muncă, după cum a declarat, ieri, preşedintele Secţiei Penale a instanţei supreme, Anton Pandrea. „Sancţiunea în cazul în care domnia sa va fi găsit vinovat poate merge, potrivit regulamentului instituţiei, până la desfacerea contractului de muncă“, a spus judecătorul Anton Pandrea. Acesta a adăugat că a delegat un judecător pentru a realiza o anchetă în acest sens, urmând ca rezultatul să fie anunţat „cât de curând“. Potrivit lui Pandrea, grefierul a dat deja o declaraţie, „o notă explicativă cu privire la cele întâmplate“. Contactat de Mediafax, grefierul Marius Nistor a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, precizând că sunt „aberaţii“.

„Dar dumneavoastră de ce respiraţi şi nu muriţi?“

Senatorul Cătălin Voicu a spus, la ieşirea din sala de judecată, că aşteaptă decizia instanţei şi nu face nicio declaraţie înainte, el părăsind sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie imediat după terminarea şedinţei de judecată. Cu toate acestea, la insistenţele ziariştilor, senatorul Voicu a spus că nu poate anticipa ce se va întâmpla, că „instanţa este supremă şi va lua singură decizia“ în privinţa cererii DNA de arestare a sa. Întrebat de jurnalişti de ce crede că va fi lăsat în libertate şi nu va fi arestat în baza stenogramelor, Voicu a răspuns ironic: „Dar dumneavoastră de ce respiraţi şi nu muriţi?“. Senatorul nu a vrut să spună presei de ce nu a intrat pe uşa principală şi a preferat accesul în instanţă pe una secundară. De altfel, el a negat că ar fi discutat cu judecătorul Florin Costiniu în ultimele zile şi că acesta l-ar fi ajutat să intre pe uşa din spate la instanţa supremă. Şedinţa s-a ţinut cu uşile închise, în cameră de consiliu, presa neavând acces în sală.

Voicu s-a victimizat din nou

După ce a plecat de la Înalta Curte şi a ajuns la locuinţa sa, Voicu a devenit mai vorbăreţ şi a încercat din nou să pozeze în victimă. Acesta a declarat jurnaliştilor prezenţi în faţa casei sale aceeaşi poveste privind familia sa şi modul în care a fost afectată în urma scandalului în care este implicat. Voicu a reamintit de faptul că părinţii săi sunt grav bolnavi şi că unul dintre aceştia chiar a fost dus la spital acum două zile, din cauza unor probleme cauzate de stres. Senatorul a adăugat, de asemenea, că cei doi copii ai săi nu se mai duc la şcoală pentru a evita comentariile răutăcioase ale colegilor. „Este clar că deja voiau să fiu condamnat în media şi de abia pe urmă să vadă dacă pot fi condamnat în instanţă. Asta este o chestiune. Şi mai ţineţi minte: un rechizitoriu, cu cât este foarte lung sau un dosar cu cât este mai mare, cu atât este mai subţire - este un principiu de drept“, a mai adăugat Voicu la categoria victimizare.

Acuzaţiile

Cătălin Voicu este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprişan, Maria Schultz, vicepreşedinta organizaţiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban. Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat. De asemenea, în rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au reţinut că, în luna august 2009, Cătălin Voicu a pretins şi primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti din Capitală pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte de natură penală. Pentru a disimula faptele de corupţie, Cătălin Voicu şi cumpărătorul de influenţă au întocmit documente financiar contabile care atestă împrejurări nereale. În a doua jumătate a anului 2009, Cătălin Voicu a cerut unor persoane cu influenţă în sfera politică să îi acorde sprijin politic în ocuparea unei funcţii în Guvernul României, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti şi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării unor hotărâri favorabile în care respectivele persoane aveau interese.

În Săptămâna Mare, senatorii „s-au spălat pe mâini“ în problema Voicu

Solicitarea senatorului Cătălin Voicu, privind ascultarea sa în Plenul Senatului şi reluarea votului în cazul său, a fost respinsă ca inadmisibilă de colegii săi. Chestorul Senatului, Constantin Dumitru (PD-L), a declarat, ieri, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, că decizia în cazul solicitării senatorului Cătălin Voicu a fost să nu se repete votul dat de plen săptămâna trecută, întrucât a fost unul „corect“. „Constituţia României şi Regulamentul Cemerei Deputaţilor şi Senatului nu prevăd nicăieri că trebuie audiat neapărat în şedinţa de acordare a votului domnul senator Voicu“, a declarat Constantin Dumitru. Potrivit acestuia, votul din plen, de săptămâna trecută, rămâne valabil, pentru încuviinţarea cererii de arestare preventivă a senatorului PSD.

Avocatul lui Voicu: Vom uza de toate căile de atac posibile

Unul dintre avocaţii care l-au apărat, ieri, la instanţa supremă, pe Cătălin Voicu a declarat, după decizia de arestare preventivă a senatorului, că apărarea va face uz de toate căile de atac posibile şi că astăzi va trimite la ÎCCJ recursul la hotăråre.
Avocatul Mihai Dinu a spus că recursul la decizia de arestare preventivă a lui Voicu va fi transmis instanţei supreme miercuri, la prima oră. El a precizat că, din punct de vedere procedural, un astfel de recurs se declară în 24 de ore de la pronunţarea instanţei şi se judecă în trei zile de la înregistrare.
Apărătorul a susţinut că Voicu nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, aşa cum susţin procurorii, şi că putea fi cercetat în libertate, avånd în vedere că acesta a avut o conduită bună începånd cu 11 decembrie 2009, cånd a aflat că este cercetat.
„În opinia apărării, domnul Cătălin Voicu putea fi cercetat în stare de libertate. Nu există motive şi temeiuri juridice care să conducă la arestarea acestuia“, a mai spus avocatul Mihai Dinu.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one