Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Videanu acuză: Nistorescu a şantajat oameni de afaceri. Pot proba acest lucru

29 iulie 2010

Scris de Nicolae Bucur
Ceartă mare marţi seară la televiziunea de casă a mogulului Sorin Ovidiu Våntu, Realitatea TV, acolo unde, în cadrul emisiunii „Ora de foc“, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a avut un schimb tăios de replici cu „deontologul“ Cornel Nistorescu care, conform dezvăluirilor făcute de ziarul nostru, şi-a scos la mezat conştiinţa pentru 4.847.270.000 de lei, bani plătiţi de generosul turnător Nuş. Discuţia a pornit de la o afirmaţie făcută de ministrul Economiei în cadrul unei interviu pentru „Revista 22“, potrivit căreia „Guvernul este perfect“. „Cred că deontologia profesională vă obligă să prezentaţi comunicatul ministerului prin care acea afirmaţie preluată în revista «22» este nota ironică a dialogului pe care l-am purtat cu cele două doamne de la această revistă“, a declarat Videanu la Realitatea. După această declaraţie, Nistorescu a sărit ca ars, moment în care Videanu a replicat că nu are ce discuta cu „acest individ“. Deranjat de apelativul „individ“, probabil aşteptåndu-se să fie strigat „maestre“ ca pe culoarele falitului „Cotidianul“, cu ochii injectaţi şi pus mereu pe harţă, Cornel „5 miliarde“ Nistorescu a declarat fără nicio probă sau legătură că Videanu este cel căutat de DNA, şi nu el. „Pe dumneavoastră vă caută DNA-ul, nu pe mine, nu vă supăraţi, ca să mă faceţi individ. Dumneavoastră aveţi dosare la DNA, nu eu“, a replicat Nistorescu într-un mod pueril. Acesta a continuat cu o dizertaţie despre bun-simţ. Tocmai el, „deontologul“ care a decis să îşi våndă condeiul şi conştiinţa pe arginţii lui Våntu. În replică la acuzaţiile lui Nistorescu „5 miliarde“, Videanu a replicat că deţine informaţii despre şantajele pe care le practică Nistorescu asupra unor oameni de afaceri. „Un individ care a şantajat toţi oamenii de afaceri cum este domnul Nistorescu şi întrebaţi-l de locuinţele pe care le are. Eu probez acest lucru“, a declarat ministrul Economiei.
Rămas fără argumente şi căi de atac, Nistorescu a scurtat disputa într-un mod care îl caracterizează: „Trimiteţi-l la plimbare şi lăsaţi-ne să ne continuăm discuţia sau chemaţi-l pe el aicea şi întrebaţi-l ce vreţi. Pierdem vremea cu un personaj ca el!“, s-a răstit Nistorescu la moderatoarea emisiunii „Ora de foc“. Că doar e la el pe tarla şi face ce doreşte în curtea mogulului.
În cadrul schimbului dur de replici, ministrul Adriean Videanu a invocat accidentul din decembrie 2008, în care Cornel Nistorescu a rănit grav doi tineri aflaţi pe motocicletă, care circulau regulamentar: „În mod normal, într-o ţară civilizată, ar trebui să staţi în altă parte, odată ce aţi accidentat oameni pe stradă. Iar, în momentul de faţă, dumneavoastră daţi lecţii societăţii romåneşti“.

Nistorescu şi complicitatea Poliţiei

Pånă să ne prezinte ministrul Videanu probele menţionate, un lucru e sigur: Nistorescu trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru vătămare corporală din culpă. De mai bine de un an şi jumătate dosarul accidentului în care Nistorescu a lovit cu maşina sa doi tineri care circulau regulamentar pe o motocicletă, aceştia suferind atunci răni grave, nu este soluţionat de către anchetatori. Ambii au fost transportaţi la Spitalul Floreasca, tånăra cu fractură de bazin, iar tånărul cu hemoragie internă. Cum pentru Nistorescu legile sunt doar enunţuri fără noimă, „deontologul“ miliardar a întors maşina pe scuarul de pe mijlocul drumului, exact pe trecerea de pietoni pe bulevardul Lascăr Catargiu, lovind din plin motocicleta pe care se aflau cei doi tineri. Preţ de 20 de minute pånă la venirea ambulanţei şi încă 40 de minute cåt au durat cercetările la faţa locului, Cornel Nistorescu nici măcar nu s-a dat jos din maşină pentru a se interesa şi verifica starea celor doi tineri sau pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie, aşa cum prevedeau legea rutieră şi un comportament civic normal. În schimb, cånd este vorba de făcut procese de intenţie, „procurorul“ presei romåneşti deschide imediat dosarele. Nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre poliţiştii de la brigada rutieră care, din decembrie 2008, tot fac cercetări în acest dosar. Oare cine îl ţine în spate din poliţie şi justiţie pe acest potenţial infractor al cărui caz evident nu se doreşte soluţionat? Am încercat să aflăm un răspuns la această întrebare de la purtătorul de cuvånt al Parchetului de pe långă Judecătoria Sectorului 1, Florin Popa, care ne-a explicat că dosarul se află încă la brigada Poliţiei Rutiere pentru cercetări. „Dosarul se află la brigada Poliţiei Rutiere pentru cercetări, iar acuzaţia este vătămare corporală din culpă. Nu vă pot preciza cåt vor mai dura aceste cercetări“, ne-a declarat Florin Popa.

Preţul corect al şantajului: un milion de dolari

Potrivit unei anchete a jurnaliştilor de la „Ziarul“, făcută la începutul acestui an, aceştia au reuşit să vorbească cu Sever Mureşan şi au aflat că „Nistorescu a luat un credit de la Dacia Felix, în valoare de un milion de dolari, pe care nu l-a returnat. Creditul era pentru achiziţionarea unei tipografii, dar, din cåte ştiu eu, a fost folosit pentru ridicarea a două case. Una era cea a lui Nistorescu“. Potrivit declaraţiilor lui Sever Mureşan, Nistorescu a început să scrie materiale denigratoare la adresa sa, pentru ca Fredy Robinson, cel care a preluat Dacia Felix, să îl ierte de returnarea creditului. Că doar aşa se plăteşte un „deontolog“. Primul care a scris despre creditul lui Nistorescu încasat de la banca lui Sever Mureşan a fost Dan Andronic într-o scrisoare deschisă: „Nu v-am fost simpatic şi poate pentru că am fost primul ziarist de la «Evenimentul zilei» care, în 1997, înţelegånd modul în care doreaţi să închideţi dosarul penal cu deturnarea creditului de la Banca Dacia Felix, mi-am dat demisia. În acel an, am părăsit funcţia de redactor-şef adjunct la «Evenimentul zilei», fiind singurul mod în care puteam protesta faţă de mårşăvia înlăturării lui Ion Cristoiu şi înlocuirea lui cu un personaj obedient faţă de noua putere: Cornel Nistorescu“.
sursa :www.curentul.ro

Ciutacu - supărat că l-am demascat drept iudă

Scris de Dragoş Stănculescu
Argatul cel mai incisiv al lui Felix, Victor Ciutacu, nu are nici acum decenţa să explice, deontologic cum ştie el, cum de a luat bani şi de la Vântu când el era tonomat de Antene. În schimb, a ştiut să facă băşcălie de Grigoire Ecrivain, care măcar a avut decenţa să explice cum i-au parvenit banii de la Vântu, prin combinaţiile acestuia cu Telesport. „Patriciule, mogulule, bloaghere, vezi că unii răi scriu că Gregoar a luat bani de la Vântu. În timp ce lua şi de la tine, ca să fim foarte bine înţeleşi. Ştiu cât, dar mă interesează pentru ce. Cred că şi pe tine“, scria ciutacul pe blogul personal într-un update senzaţional după ce ziarul „Curentul“ a publicat primul episod din „Lista lui Vântu“. Atunci nu ştia ce îl aşteaptă şi că vom dezvălui şi sumele luate chiar de el de la Sorin, aşa cum îl apelează frecvent pe mogulul de la concurenţă. O făcea pe virgina neprihănită care se bucura de răul altuia, potrivit vorbei „să moară şi capra vecinului“. La numai câteva zile, l-am demascat şi pe Ciutacu, arătând cum că se dedulceşte şi el la borcanul cu miere întins de Vântu. În cuantum penibil de 56.850.000 de ROL pentru un mare tonomat pe euroi, aşa cum se află el. Supărat nevoie mare că după ce a râs de Gregoire, tocmai el a picat în mocirla conştiinţei vândute, ciutacul Victor s-a băşicat imediat şi a găsit că trebuie să se răzbune pe Radu Moraru, „Naşul“ postului B1 TV. Dezvăluirile noastre au ajuns subiect de prime-time pentru această televiziune, în timp ce goarnele mogulice erau lăsate în bernă. Tăcere deplină. Astfel, ofticat că a ajuns de râs la televizor şi cetăţenii acestei ţări i-au putut vedea adevărata faţă de mercenar media, ciutacul s-a dus cu jalba în proţap la judecător, deşi „Naşul“ i-a oferit de nenumărate ori posibilitatea unui drept la replică. „De acum înainte şi până s-o desfiinţa statul de drept, discutăm doar în instanţă“, s-a înfoiat iuda lui Felix pentru reporterii Mediafax. Dar un drept la replică onest în direct sau chiar şi scris nu a putut da, în schimb acesta s-a simţit lezat în onoarea-i de jurnalist onest. Încă o ştire, am zis noi când am văzut că antenistul doreşte să dea pe cineva în judecată. Ciutacul crede în instituţiile statului de drept pe care le atacă 24 din 24? Ciudat. Bineînţeles că nici ziarul „Curentul“ nu a fost uitat. Supărat că „secretul fiscal“ a fost dezvăluit, cum zice el, Victoraş a fost mai mult preocupat să găsească alţi vinovaţi, decât să explice cum sugea de la mai multe ţâţe. Ce să-i facem, mă Victoraş, suntem o „fiţuică“ necesară pentru că ne facem meseria şi demascăm „deontologi“ ca tine.
În final, am dori să dăm o notă de subsol şi să explicăm ce înseamnă termenul de „ciutac“ pe care l-am folosit constant vizavi de colegul de breaslă. Conform DEX, „ciutacul“ este „prost, stângaci, nerod, nătăfleaţă, ţărănoi, necioplit, netot, care are coarne foarte scurte, bulgar turcit din Turcia nordică“ etc. Acum mergi şi vorbeşte apăsat, dar nu uita batista pentru colţul gurii!

Nuş a lansat, împotriva lui Băsescu, „diversiunea tunul de 44 mm“


Scris de .
O fătucă isterică, scăpată cu ceva timp în urmă din crescătoria lui Voiculescu şi pescuită rapid de Nuş, se întreba aseară, pe Realitatea TV, de ce Serviciul de Protecţie şi Pază are în dotare o „geantă scut antiglonţ“ pentru demnitari.
De ce-o interesa pe gurista lui Våntu elemente din dotarea SPP? Pentru că a văzut ea un astfel de scut la un însoţitor al preşedintelui României, aflat sâmbătă la Tuşnad, şi asta nu i s-a părut în regulă. Nu e normal, gândea ea cu gura deschisă, fără a se întreba, măcar o clipă, ce s-ar fi întâmplat dacă unul dintre nebunii care fluturau steaguri secuieşti în faţa preşedintelui României ar fi avut un pistol (de genul celui cu amortizor importat din Ungaria şi descoperit recent de poliţişti) şi ar fi tras, în nebunia lui, spre Traian Băsescu sau spre Viktor Orban. Gurista a făcut un adevărat circ pe sticlă alături de invitaţi de serviciu precum şantajistul Chirieac sau protectorul grupării mafiote a lui Cătălin Voicu, Dan Nica.
„Băsescu se păzeşte de glonţ!“, „Declinul lui Băsescu“, „Declinul lui Băsescu şi frica de glonţ“ - titrau jigodiile lui SOV încercând să-i convingă pe bizoni că preşedintele are zilele numărate, că este atât de urât de către populaţie încât nu mai poate ieşi din casă fără vestă antiglonţ sau scut de protecţie.
O măsură firească, luată de un serviciu specializat în protecţia demnitarilor, este transformată, de către imbecili, într-un atac politic mizerabil. Atacul mediatic n-a rămas doar pe sticla vidanjei lui Nuş. Oficinele controlate de el, «Cotidianul», «Puterea» şi «România liberă» (prin tonomatul Păsărică), au preluat şi împrăştiat, pe principiul rahatului aruncat în ventilator, noua diversiune a echipei conduse de Sergiu Toader şi compuse din vuvuzele plătite cu sute de mii de euro anual.
Numai că, angajaţii lui Nuş se întrec între ei la capitolul prostie. Iată şi mostra prostiei multiplicate care a pornit de la gurista lui Nuş, fosta guristă a lui Voiculescu, Oana Stancu.
Cică scutul antiglonţ, disimulat într-o servietă, ar fi compus din „plăcuţe care pot opri gloanţe cu diametrul de până la 44 mm“. Adică aproape patru centimetri jumătate! Adică proiectile de tun antiaerian sau antitanc! Adică premiul Nobel pentru inventatorul genţii!... Nu i-o fi durând prostia pe angajaţii lui SOV?
Astăzi, sub parola „De cine se teme Traian Băsescu?“, maimuţele lui Nuş au reluat subiectul invitând alţi manipulatori de serviciu pe unitate, o ghicitoare-vindecătoare cu nume de rus (mitchievici) şi un frustrat cu nume de păsărică de noapte (ciuvică). Cei doi au venit, au spus poezia cu nenea Băsescu şi au plecat. Or să revină diseară, dacă n-or să fie chemaţi de copatronul Felix.
De cine se teme Băsescu? Păi, ca şi mine, se teme de proşti! De proştii lui Nuş, ai lui Felix sau ai altor diversionişti alogeni. De bizoni, pentru că sunt imprevizibili.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one