Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Varujan Vosganian - nabab pe banii armenilor din Romånia

15 iulie 2010

Scris de Nicolae Bucur
Pianistul, scriitorul, economistul şi multifuncţionalul penelist Varujan Vosganian pare să aibă la fel de multe venituri în concordanţă cu toate titlurile enumerate mai sus. Problema nu ar fi multitudinea de locuri din care i se îngroaşă buzunarul lui Vosganian, ci modalitatea în care ar trebui să i se îngroaşe obrazul fostului ministru al Finanţelor, care nu se mai satură să sugă fonduri din bugetul statului dar şi din cele oferite de statul român organizaţiilor care reprezintă comunitatea armenească din România. Portalul frontularmenilor.wordpress.com prezintă o serie de mânării pe care Varujan şi le permite pe spatele românului contribuabil. După ce a avut grijă ca printr-o ordonanţă de urgenţă, emisă în noiembrie 2008, să pună mâna pe toţi banii vărsaţi din visteria statului pentru comunitatea armenească, muzicologul bijniţar Varujan Vosganian s-a încoronat rege peste aceştia. Guvernul din care făcea parte a hotărât atunci în şedinţă ca asociaţia Uniunea Armenilor din România, condusă de Varujan Vosganian, să fie recunoscută ca fiind de utilitate publică, ca „o confirmare a rezultatelor pozitive obţinute în ultimii ani“, potrivit unei Notei de fundamentare.
„Statul acordă anual, prin hotărâri ale Guvernului, asistenţă financiară în scopul derulării unor proiecte şi programe interetnice şi de combatere a intoleranţei, precum şi organizaţiilor cetăţenilor minorităţilor naţionale, membre ale Consiliului Minorităţilor Naţionale. Asociaţia Uniunea Armenilor din România gestionează aceste fonduri alocate cetăţenilor aparţinând organizaţiilor armene de la bugetul de stat“, se mai precizează în Nota de fundamentare.
Prin urmare, Vosganian şi-a aranjat să devină nabab peste toate fondurile provenite de la stat şi destinate comunităţii armene din România.
De asemenea, statutul Uniunii Armenilor din România îi conferă acestei asociaţii acces preferenţial la resursele provenite din bugetul de stat şi bugetele locale şi dreptul de a i se concesiona servicii publice fără caracter comercial, în condiţiile legii. Asociaţia Uniunea Armenilor din România a fost înfiinţată la data de 8 februarie 1990, fiind o organizaţie neguvernamentală, umanitară, independentă şi apolitică şi are ca scop principal reprezentarea publică, promovarea şi ocrotirea intereselor cetăţenilor de etnie armeană din România.

Şef suprem peste armeni

După ce şi-a tras titulatura de şef al Uniunii Armenilor din Romånia, dar şi de vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din Romånia, organizaţii pe care în declaraţia sa de interese din 2008 de pe site-ul Guvernului le-a trecut ca unele non-profit, Varujan s-a pus pe muls fonduri. În 2008, de la Uniunea Armenilor din Romånia, Vosganian a obţinut un venit anual de 45.100 RON (3758,3 RON pe lună), iar de la Uniunea Scriitorilor din Romånia a luat nu mai puţin de 38.302 RON (3191,3 RON salariu lunar). Cu toate acestea, în statutul Uniunii Armenilor din Romånia se precizează că funcţia de preşedinte este una onorifică şi nu se plăteşte. Mai mult, conform unei adeverinţe eliberate de secretarul general al Uniunii Armenilor din Romånia, Varujan Vosganian este încadrat cu carte de muncă la aceeaşi asociaţie în calitate de redactor-şef coordonator al publicaţiilor „ARARAT“ şi „NOR GHIANK“. Funcţia de redactor-şef nu este trecută în declaraţia de interese a senatorului PNL, cum de altfel nu sunt trecute în declaraţia de avere nici veniturile, deloc neglijabile, obţinute din această funcţie. Conform aceloraşi surse, şeful Uniunii Armenilor din Romånia, Varujan Vosganian, i-a stabilit redactorului-şef de la „ARARAT“ şi „NOR GHIANK“, Varujan Vosganian, un salariu de 4.810 RON lunar. Din aceeaşi calitate de preşedinte al UAR, Vosganian şi-a permis să îşi ofere singur prime grase eşalonate trimestrial. Astfel, suma totală încasată în 2009 de Vosganian a fost de 64.750 RON (Trimestrul I - 1.800 Ron; Trimestrul II 2009 - 1.450 RON; Trimestrul III 2009 - 1.800 RON; Trimestrul IV 2009 - 1.800 RON). Nici aceste sume nu apar în declaraţia de avere a lui Vosganian. Poate de aceea senatorul liberal a fost printre cei mai aprigi contestatari ai Legii ANI, sperånd ca o lege ciuntită să împiedice autorităţile să-l tragă la răspundere în legătură cu veniturile sale.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one