Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Trustul Intact practică şantajul de presă în familie. Episodul doi cu Gabriela Firea

10 mai 2010

Scris de Mihaela Dobrescu
Aşa cum am promis, revenim cu noi episoade din odiseea şantajului de presă practicat pe scară largă în trustul Intact al lui Dan Voiculescu. După modelul mogulului care ameninţă cu şantajul miniştri pentru a avea acces la banii publici, angajaţii trustului au adoptat şi ei aceleaşi practici pentru afacerile lor de familie. Cel mai cunoscut caz este cel al Gabrielei Firea, realizatoare de emisiuni la Antena 1 şi Antena 3, dar şi director la „Săptămâna Financiară“, publicaţie aparţinând Trustului Intact. Pe lângă activitatea jurnalistică, Gabriela Firea face şi afaceri cu lichid de frână şi antigel prin SC Vanem Comerţ şi Servicii SRL, conform datelor de la Registrul Comerţului. Şi, cum mediul de afaceri este o junglă în care fiecare luptă pentru supravieţuire, asociatul de la SC Vanem Comerţ şi Servicii SRL, Gabriela Firea, a apelat la jurnalista Gabriela Firea de la Intact pentru a-i rezolva problemele cu firmele concurente de pe piaţă. Una din firmele care a simţit pe pielea ei ce înseamnă să te lupţi pe piaţă cu firma Gabrielei Firea este Vesta Investment, care din 2001 este ţinta unor adevărate campanii de presă în publicaţiile trustului Intact şi în emisiuni cu dedicaţie la Antena 1 şi Antena 3. Primele materiale „cu dedicaţie“ pentru Vesta Investment au apărut încă din 2001 şi au continuat de-a lungul anilor în toate publicaţiile trustului, „Jurnalul Naţional“, „Săptămâna Financiară“, „Financiarul“, dar şi în emisiuni speciale difuzate de Antena 1 şi Antena 3. Unele materiale au fost realizate la cererea Gabrielei Firea, fapt constatat chiar şi de membrii CNA care au amendat în 13 martie 2007 postul Antena 1 pentru un reportaj ce prezenta compania Vesta Investment, care produce truse sanitare pentru autoturisme, ca deţinând monopolul pe piaţă şi având ocrotire politică.
Membrii CNA au dat o amendă de 2.500 de lei, motivând că materialul a fost realizat chiar la comanda Gabrielei Firea care, potrivit acestora, ar deţine, împreună cu soţul ei, o companie concurentă firmei Vesta Investment. Ceea ce era de demonstrat...

Atac la concurenţă

Potrivit informaţiilor aflate în posesia ziarului „Curentul“, primul atac la adresa Vesta Investment din partea SC Vanem Comerţ şi Servicii SRL, via Antena 1, s-a produs pe 18.07.2001, în emisiunea Observator, când a fost difuzat un reportaj având ca subiect marcarea pieselor auto cu elemente de securizare. În acest material s-a afirmat că „Vesta Investment a câştigat întotdeauna licitaţiile organizate de Registrul Auto Român“ şi că „Importatorii de piese auto spun că Vesta este specializată în astfel de comenzi pentru RAR“. Graţie profesionalismului caracteristic trustului Intact, punctul de vedere al Vesta Investment nu a fost prezentat în reportajul respectiv şi nici dreptul la replică trimis ulterior nu a fost băgat în seamă. Constatând această situaţie, conducerea Vesta Investment a trimis pe 29 august 2001 (facsimil 2) o adresă către directorul general al trustului Intact, Sorin Oancea, precizând că nu a primit încă niciun răspuns la adresa anterioară din 27 iulie 2001 (facsimil 1), semn că există o complicitate la nivelul trustului cu anchetele cu iz anticoncurenţial ale Gabrielei Firea. În adresa din august 2001, directorul general al Vesta Investment, Radu Spirea, sublinia că „afirmaţiile făcute de dvs şi implicit impuse societăţii noastre sunt neadevărate. Prezentarea pe post a unor fapte neadevărate întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de calomnie, infracţiune ce este prevăzută şi pedepsită de art. 206 Cod penal. Dna Gabriela Vrânceanu Firea, soţia dlui Răsvan Firea, cel care ne atacă vehement, prin intermediul postului Antena 1, este prezentatoarea dvs. Astfel, am putea gândi că dumneaei a facilitat apariţia soţului în cadrul reportajului calomnios difuzat la oră de maximă audienţă?!“. Bineînţeles că şi această adresă a rămas fără răspuns din partea trustului Intact, ca şi toate drepturile la replică aruncate la coş de deontologii lui Voiculescu.

Vecini, vecini, dar brânza-i pe bani

Directorul Vesta, Radu Spirea, ne-a povestit cum a debutat conflictul cu familia Firea, în urmă cu 10 ani:

„R.S.: Problemele au început de când am fost vecini cu soţul dnei Firea, de fapt firma mea e vecină în continuare cu firma lui.
Totul a început prin prin 2000, când firma familiei Firea facea nişte lichid de frână şi antigel în fostul SMA din Otopeni, din Odăi, în niste condiţii, niste barăci cu pământ pe jos, îngheţau mâinile oamenilor care lucrau la el, avea vreo 10 angajaţi. Oamenii au început să vină la mine că ofeream condiţii normale. Şi de aici a început să mă ameninţe că ce fac, că ce dreg, iar prin 2000-2001 au început să apară şi materialele de presă.
Iniţial am crezut că e o neînţelegere şi m-am dus la vremea aia, dacă-mi aduc bine aminte, era unu’ Oancea, cred că e şi acum.

R: Da, e director general...

R.S.: M-am dus prin cineva şi i-am zis: dom’le, calmaţi-o pe femeia aia. După care am început să reclam pe la CNA, că n-aveam altă soluţie cu tipa, zicea mereu că au documentaţie întreagă. Eu dădeam drept la replică, nici pe ăla nu-l explica. Am chestii reale, mă ataca în ziarele ei şi nu-mi dădea nici drept la replică. La un moment dat, am început să fac reclamaţie la CNA, şi Antena a primit o amendă de vreo 25 de milioane la vremea aia, de lei vechi. Mă rog, o ţine aşa întruna de-atunci, de 10 ani am parte de atenţia dumneaei.

R: Şi acum?

R.S.: Deşi a murit individul, ea continuă. Chiar zilele trecute a afirmat că nu se lasă până nu mă face.

R: Cui a declarat acest lucru?

R.S.: Ei, nu pot să vă zic, unei personalităţi.

R: Când aveaţi problemele comerciale, dl Firea vă ameninţa prin intermediul soţiei?

R.S.: Da, da, da, da exact. Procedura era în felul următor: ea avea diverşi invitaţi la emisiunea ei, personalităţi, reprezentanţi ai autorităţilor, mă rog. Şi Răsvan Firea stătea la intrare şi când persoana de la emisiune apărea pe sticlă, ea-i spunea... «vezi, am o rugăminte, soţul meu vrea să vă roage ceva», şi ăla îi aştepta la ieşire şi-ncepea presiunile. Îşi făcea şi el treburile în felul ăsta.

R: Deci se folosea de poziţia soţiei...

R.S.: Vecinătatea cu dl Firea a fost nefastă pentru mine. Era un scandalagiu, ştiţi că există scandalagii de profesie, reclamagii de profesie. Asta era, pentru că am aflat ulterior că nu numai eu am suferit din cauza lui, ci mulţi alţii. Oricine a intrat cu el în contact, inclusiv unde a stat el, iniţial au stat în Primăverii, pe toţi vecinii de-acolo i-a terorizat cu reclamaţii. Problema este alta. E total imoral ca nevastă-sa să folosească mijloacele de media pe care le avea la dispoziţie pentru o dispută personală.

R: Şi la plângerile dvs făcute către trustul Intact aţi primit răspuns?

R.S.: Iniţial, m-am plâns la trust. După ce m-am dus la Oancea în audienţă şi i-am spus: dom’le, te rog eu, calmeaz-o. Mi-a zis da, da, da, dar n-a făcut nimic. După care am început să o reclam la trust. Bineînţeles că nu s-a întâmplat nimic. După care am început cu CNA-ul. A continuat şi o să continue femeia, nu se lasă. Deci exagerează, umflă, minte, şi de multe ori adevărul spus pe jumătate e cea mai rea minciună, deci prinde nişte chestii cumva reale, dar le interpretează şi le umflă.

R: Aţi avut de suferit de-a lungul timpurilor de pe urma acestor materiale de presă?

R.S.: Am făcut o mare greşeală, mare greşeală la un moment dat, am şi actele respective, aici am greşit, am avut nişte pierderi materiale pentru că semnasem un contract cu cineva, un contract comercial care expira, deci era pe o perioadă de vreo 2 sau 3 ani, şi trebuia să-mi prelungească contractul şi tocmai apărusem la doamna Firea. Am acte de la consiliul de administraţie care mi-a refuzat chestia asta în urma apariţiei materialelor comandate de Firea. Cert este că atunci am vrut să o dau în judecată să-i cer 200.000 de euro pagube.

R: Aţi pierdut contractul...

R.S: Da, şi atunci am vrut să o dau în judecată.

R: Şi de ce aţi renunţat?

R.S.: Avocatul meu mi-a zis, dom’le, hai dom’le, că turbează. Era o perioadă în care se calmase, adică frecvenţa atacurilor se rărise.

R: Şi aţi crezut că scăpaţi.

R.S.: Şi atunci am greşit, că am lăsat-o în pace, am zis, hai, că poate se potoleşte, şi de fapt nu s-a potolit. Am greşit atunci că o aveam la mână. Îi puteam cere bani. Măcar s-o potolesc...

R: Ulterior aţi mai făcut interpelări la trustul Intact în legătură cu aceste atacuri?

R.S.: Păi ce rost mai are...

R: Deci practic consideraţi că este o politică la nivel de trust?

R.S.: Nu ştiu, dar corb la corb nu-şi scoate ochii. Ce rost are să mai discut. Eu m-am lămurit cu trustul ăla, nu mai are niciun sens. Ăla numai trust obiectiv nu e. Este un fel de război, un fel de război perpetuu, ea nu se va potoli, este absolut clar că a făcut o obsesie. Are mai multe obsesii, asta e clar, sunt şi eu una dintre obsesiile ei. Eu o să mai fac plângeri la CNA, o să mai fac la Parlament, şi dacă îmi mai creează un prejudiciu material, de data asta nu o să o mai iert şi-am să acţionez în instanţă“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one