Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Stoenescu: Dumitru Iliescu a fost în dispozitivul de represiune din 21decembrie 1989

31 martie 2010
Alina Vasile

Generalul Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu formează o echipă încă din 1989. La acea vreme, Voicu era transmisionist în blindatul comandantului Regimentului 2 Mecanizate, iar Dumitru Iliescu conducea un blindat al aceleiaşi unităţi.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora Dumitru Iliescu se afla în unul dintre TAB-urile care au participat la spargerea baricadei revoluţionarilor din dreptul Hotelului Intercontinental din Bucureşti, în noaptea de 21 decembrie 1989.

Iliescu confirmă prezenţa la evenimente, dar nu şi participarea: "Am văzut evenimentele până a fost spartă baricada demonstranţilor, dar acest lucru s-a făcut de către alte TAB-uri, venite de la altă unitate, nu de către TAB-ul cu care am venit eu acolo".

"Păi în afară de cele 10 TAB-uri trimise de la această unitate, ce alte unitate a mai trimis TAB-uri?" se întreabă Radu Moraru, susţinut de istoricul Alex Mihai Stoenescu, care confirmă că pe harta oficială a MApN, "Dispozitivul şi evenimentele acţiunilor desfăşurate de trupe aparţinând MApN, pe Bulevardul Magheru-Bălcescu în noaptea de 21-22", nu mai figurează nicio altă unitate în afară de UM 02305, din care făcea parte generalul Dumitru Iliescu.

Plecând de la aceste imagini, Stoenescu a povestit: "Pe TAB-uri era Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu. Nu s-au făcut cercetările şi nu se poate spune care dintre ele au tras şi pe cine a omorât. După spargerea baricadei, în zona deschiderii focului direct sunt 38 de morţi, în lungul bulevardului şi spre Piaţa Rosetti, unde TAB-urile au făcut o manevră la stânga şi, în acest sens, există mărturia revoluţionarului Gelu Voican Voiculescu.

El s-a aflat la baricadă, apoi în zona verde de la Intercontinental şi a privit cum s-a spart baricada, cum s-a deschis focul în lungul Bulevardului şi cum a început să se tragă, inclusiv spre TNB. Manifestanţii au fugit spre Rosetti, iar câteva TAB-uri s-au luat după ei. O altă parte din TAB-uri a luat-o pe bulevard în jos, distrugând cea de-a doua baricadă, de la magazinul Cocorul. În ambele zone s-a înregistrat uciderea a 38 de persoane. TAB-urile au avut o acţiune greu de explicat, în Piaţa Rosetti, unde se aflau maşini parcate. TAB-urile s-au urcat cu roţile pe aceste maşini goale", a povestit istoricul Alex Mihai Stoenescu, la emisiunea "Naşul" de la B1 TV.

"Domnule Dumitru Iliescu, vă aflaţi în unul dintre aceste TAB-uri care se căţărau cu roţile pe maşini şi trăgeau în oameni sau vă aflaţi în cele care au distrus baricada numărul doi?", este întrebarea lui Radu Moraru.

Cum sunau ordinele de represiune ale generalului Vasile Milea

sursa ;http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one