Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sorin Ovidiu Vîntu - artizanul arestării lui Dan Diaconescu?

30 iunie 2010

Scris de Ramona Feraru
Abia ieşit de pe porţile celulei numărul 16 de la Cercetări Penale, Dan Diaconescu, „Micul Mogul“ de la OTV, şi-a suflecat mânecile şi s-a apucat de treabă. În direct şi, evident, senzaţional, acesta a povestit, în noaptea de luni spre marţi, relaţiile sale cu mogulii de presă. În opinia sa, arestarea lui în dosarul de şantaj cu primarul Ion Moţ i s-ar trage de la „un mogul, om de afaceri care poate fi caracterizat între demon şi înger“, s-a confesat Dan Diaconescu telespectatorilor OTV. Acesta a povestit printre altele că misteriosul om de afaceri, al cărui nume nu l-a dezvăluit, dar faptele povestite duc spre Sorin Ovidiu Vîntu, ar fi orchestrat reţinerea sa pentru faptul că în timpul campaniei electorale nu i-a făcut jocurile politice şi că postul de televiziune OTV a refuzat să-l declare câştigător al alegerilor pe Mircea Geoană. „Am fost chemat acasă la un mare om de afaceri care poate să fie şi înger şi demon. Acest om m-a ajutat foarte mult, cu bani dar şi cu reclamă. Mie nu-mi mergea foarte bine atunci şi mi-a spus dacă vreau reclamă.
A sunat mai multă lume şi am primit reclamă. Le spunea la telefon: «Hai să-l ajutăm şi pe băiatul ăsta că e de-al nostru. Daţi-i şi lui reclamă» şi am primit. M-a ajutat mult şi cu sume de bani din contracte de reclamă, bani pe care i-am primit înainte, în avans. Mereu îmi spunea: «Lasă că o să te achiţi tu». Înainte de alegeri m-a chemat din nou la el acasă şi mi-a propus să îl ajutăm în campanie pe Mircea Geoană. M-am întâlnit de câteva ori, acasă la omul de afaceri, cu Mircea Geoană. I-am propus să vină la noi în emisiuni dar acesta mi-a răspuns că nu se poate coborî să vină la emisiuni unde a fost şi Magda Ciumac, m-a refuzat politicos. Asta a fost“, a povestit Dan Diaconescu despre experienţele sale din campania prezidenţială.
Dar dezvăluirile despre omul de afaceri misterios, aşa cum îl numeşte Diaconescu, nu se opresc aici. Acesta povesteşte că a fost acuzat imediat după alegeri de „prietenul său“ că ar fi luat de la Traian Băsescu 500.000 de euro. Despre acest episod, dar şi despre felul în care a acţionat misteriosul om de afaceri, Dan Diaconescu a spus: „Nu aş fi avut de ce să primesc 500.000 de euro de la Traian Băsescu pentru a-l invita în emisiune. Sunt jignitor de puţini pentru cåt produce postul de televiziune. Mai mult, într-un fel, aveam un parti-pris să-l susţin pe Mircea Geoană. Mie îmi place să ţin cu cel mic, defavorizat. Mircea Geoană a fost cel care nu şi-a dorit să fie susţinut de OTV. Mereu îi spuneam, Mircea, că aşa vorbeam cu el, nu te lua după televiziunile serioase. El a luat decizia de a se duce doar la astfel de televiziuni. Dar să revenim, după alegeri se spunea că voi avea probleme, că am våndut ţara, prietenii. Arestarea mea a fost pusă la cale cam de atunci, din decembrie“.

Acţiuni de filaj pentru toţi angajaţii OTV

„Erau acţiuni de filaj, ascultarea telefoanelor se făcea de demult şi nu numai pentru mine, ci şi pentru toată redacţia. Colegi de-ai mei erau filaţi. Casa mea era filată. Un adevărat aparat poliţienesc uriaş. Din acei bani ar fi putut să vă plătească pensiile. Cånd a venit preşedintele la emisiune mi-a spus să vină şi Mircea Geoană. Era o audienţă foarte mare. Era într-o vineri, Traian Băsescu i-a aruncat mănuşa lui Mircea Geoană, îl chema la o confruntare. L-am tot sunat pe Mircea, nu răspundea. I-am pus pe colegii mei să-l sune. În final, nu a vrut să vină. Toată lumea a înţeles că Mircea Geoană se teme de o confruntare cu Traian Băsescu. Deşi chiar cei din stafful lui i-au spus şi lui Traian Băsescu că e bine să nu vină la OTV, el nu a ascultat de nimeni şi a venit. Colegii mei discutaseră cu Mircea Geoană că după ce iese Traian Băsescu din emisie să vină Corneliu Vadim Tudor şi să-l atace pe Băsescu. În noaptea alegerilor, toată lumea dădea că a cåştigat Mircea Geoană. Am fost şi eu sunat, există şi în televiziuni o mafie. Toată lumea dădea din burtă scorul 52 - 48. Prima idee care am avut-o a fost să dau că scorul e 50 la 50. În acel moment, Tudor Barbu se afla la sediul campaniei lui Traian Băsescu şi era pregătit de transmisie, era cu microfonul în månă. Traian Băsescu îl vede pe Tudor Barbu, îşi dă seama că transmite în direct, noi am transmis tot şi de la PSD. Traian Băsescu se duce, ia microfonul din måna lui Tudor Barbu şi zice: «Am cåştigat alegerile! Scorul e 51 la 49!» Pe celelalte televiziuni era tot aşa ca la început: 52 pentru Geoană la 48 pentru Băsescu. Băsescu sărea în sus la OTV, Geoană se bucura la Realitatea. Eu ce să-i fac lui Geoană dacă nu a vrut să ia el primul microfonul şi să spună în direct că a cåştigat. Cert este că prietenul meu, fostul meu prieten (n.r. - vocea lui Dan Diaconescu a început să tremure) mă invită după alegeri la el“, povesteşte producătorul OTV.

„Am avut zile, am scăpat cu viaţă!“

Despre această discuţie, Dan Diaconescu spune: „Am avut zile, am scăpat cu viaţă! Cum m-a făcut procurorul a fost un nimic. Ce mi-a făcut omul ăsta. Mi-a spus că sunt ticălos, că am våndut ţara. «România va intra în criză din cauza ta», îmi spunea. Că l-am înşelat. «Aşa a făcut Traian Băsescu cu toţi prietenii lui, şi pe Petre Roman l-a våndut, te va vinde şi pe tine», îmi spunea. Îmi spunea că sunt un distrus, un terminat, că nu se poate aşa ceva. Eram la o discuţie cu un om foarte, foarte important, despre care se spune că conduce ţara. Un om foarte, foarte bogat. Încercam să-i spun că eu nu am nicio vină, să-i explic. Nu puteam, spunea mereu «Cum l-ai primit pe ăla la emisiune? I-ai făcut jocurile. I-ai dat tot lui Traian Băsescu. E trădare. Să nu te miri dacă familia ta te va găsi nu ştiu cum pe undeva». Cert e că a fost o discuţie foarte dură, foarte rea cu un domn foarte important, un om misterios. Mi se reproşa că l-am adus pe Traian Băsescu la putere. Că mai bine candidam eu la preşedinţie şi aşa mai departe. Era ceva între ameninţări şi şantaj, şi asta la o zi după alegeri“, a spus cu amărăciune Dan Diaconescu, în prima emisiune ţinută după ce a fost eliberat. Acesta a promis telespectatorilor săi că va continua cu dezvăluirile pe care le va face despre acele zile şi despre culisele din spatele posturilor de televiziune.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one