Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sindicaliştii lui Vântu - nemulţumiţi de Bentley-urile din dotare

6 aug 2010

Scris de Nicolae Bucur
Ne invadează în fiecare zi ecranele. Ne spun cåt de rău îi merge muncitorului romån snopit de muncă la stat şi că remuneraţia lui pentru aceste prestaţii este una insurportabilă pentru o viaţă decentă. Ceea ce nu prea se spune la televizor este cine sunt cu adevărat aceşti nababi sindicali care împart dreptatea pe sticlele mogulilor şi care cheamă oamenii la adevărate „lovituri de stat“, la fel ca-n ţările din lumea a treia. Întotdeauna ei sunt prezentaţi ca ambasadori şi purtători de cuvånt ai oamenilor muncii care îşi caută dreptatea de la Putere. Cum ştim foarte bine, aparenţele pot înşela, iar aşa-zişi lideri sindicali nu sunt decåt o şleahtă de marionete dirijate abil de un păpuşar infirm care a mai îndemnat în trecut circa 300.000 de romåni „să doarmă liniştiţi“. Rezultatul „somnului“ îl ştim cu toţii. Episodul de astăzi al ziarului „Curentul“ îi are ca protagonişti pe liderii sindicali cei mai vocali ai Romåniei, toţi adevăraţi stålpi al imperiului manipulării maselor condus de Sorin Ovidiu Vântu. În timp ce înfierează Puterea pe la televiziunile mogulice, liderii sindicali mai au şi alte probleme. Mai pămånteşti şi de ordin personal. Este vorba despre achiziţionarea de maşini de lux. Şi nu oricare, cåteva bucăţi Bentley, aşa cum stă bine fiecărui reprezentant al păturii sociale medii. Un „amăråt“ de Bentley Continental GT Coupé, în valoare de 151.364 de euro CIP, achiziţionat prin contractul 1571/19.12.2006, şi un altul mai de „Doamne ajută!“, Bentley Azure, în valoare 287.140 de euro CIP, luat prin contractul 1572/19.12.2006.
Potrivit unor documente intrate în posesia ziarului „Curentul“, liderii sindicali se preocupă mai mult de funcţionarea Bentley-urilor din dotare decåt de reprezentarea intereselor muncitorilor afiliaţi la aceste carteluri ale manevrelor obscure. Printre abonaţii sindicaliştilor lui Våntu la aceste maşini de lux se numără: Liviu Luca (preşedintele Colegiului de Conducere al Federaţiei Sindicatelor Libere Independente PETROM), Petcu Marius (CNSLR Frăţia), Baciu Iacob (preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din Romånia), Popescu Ion (preşedinte CSN MERIDIAN), Costin Dumitru (preşedinte BNS), Duţu Achille Costin (preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie) şi Dorobanţu Ion Andrei. Într-un cuvånt, tot board-ul de conducere de la SC Global Video Media SA şi Realitatea Media SA, societăţi prin care se scurg milioane de euro prin tot felul de artificii ale lui Våntu în complicitate cu liderii sindicali menţionaţi mai sus. Reamintim că Global Video Media SA şi Realitatea Media au împărţit aceeaşi conducere, respectiv pe mai-marii sindicatelor din Romånia, aşa cum am arătat în numerele anterioare ale ziarului „Curentul“.

Războiul cauciucurilor

Revenind la problema Bentley-urilor nababilor sindicalişti, conform documentelor noastre, aceştia au trimis o serie de sesizări între 2007-2008 în care se plång celor de la Bentley că nu au primit asistenţă în ceea ce priveşte schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă. „Constatăm că lipsa totală de comunicare din partea societăţii Bentley-Wien continuă, în sensul că în pofida tuturor adreselor noastre nu am primit un răspuns din partea dumneavoastră privind problemele semnalate şi modul de rezolvare a acestora. Totodată, dorim să vă aducem aminte că nici pånă în acest moment nu am primit cauciucurile lăsate în custodia dumneavoastră cu toate că a trecut un timp îndelungat de la momentul predării acestora. Cu referire la subiectul cauciucurilor, am solicitat să ne comunicaţi modelul pe care îl recomandaţi pentru achiziţionarea cauciucurilor de iarnă şi dacă societatea dumneavoastră ne poate furniza aceste produse solicitare rămasă fără niciun răspuns“, se precizează într-o solicitare agramată a conducerii Global Video Media către Bentley-Wien, Exclusive Cars Vertriebs GmbH. Conform zicalei „carte multă nu se cere, sindicalist să fii să ai putere“, epistola este un exemplu concludent despre care sunt preocupările sindicaliştilor care îndeamnă lumea să iasă în stradă pentru ca ei să îşi mai poată permite să îşi achiziţioneze cåteva cauciucuri la Bentley-urile din dotare.

Şantaj la producător

După mai multe solicitări, băieţii lui Våntu au trecut la artileria grea. Văzånd că nu li se răspunde foarte prompt în legătură cu problemele lor, extrem de serioase trebuie să recunoaştem, într-o solicitare ulterioară celei prezentate de noi, firma Global Video Media recurge la ameninţări şi şantaj, cerånd producătorului germano-britanic să le rezolve cererile, în caz contrar întregul episod urmånd să aibă parte de publicitate negativă din partea gurilor de tun media ale lui SOV, în special prin Realitatea TV. „Cu toate că vă menţionăm în ultima adresă că nu am primit cauciucurile lăsate în custodia dumneavoastră şi vă solicităm să ne comunicaţi modelul pe care îl recomandaţi pentru achiziţionarea cauciucurilor de iarnă nu am primit nici un răspuns, situaţie care face imposibilă folosirea autoturismului pe perioada rece. Faţă de această situaţie considerăm că această notificare reprezintă ultima posibilitate de rezolvare amiabilă a problemelor sesizate în mod repetat, situaţie în care ne vedem obligaţi să demarăm în lipsa unui răspuns prompt din partea dumneavoastră, a procedurilor legale şi a mediatizării prin intermediul grupului nostru de presă a modului în care societatea dumneavoastră înţelege să trateze clienţii săi. Sperăm în soluţionarea optimă a problemelor semnalate şi un răspuns urgent la solicitările noastre“, se arată într-o altă scrisoare trimisă de firma administrată de liderii sindicali către firma Bentley.

Apel către avocatul-energie

În luna aprilie a acestui an, ziarul „Curentul“ a prezentat în exclusivitate o serie de documente semnate de avocatul lui Våntu, senatorul PD-L Mircea Andrei, privind două scrisori cu ştampila grupului senatorial PD-L trimise de acesta către companii energetice din Moscova, în care îşi manifestă sprijinul pentru participarea firmelor ruseşti la programul de modernizare a CET-urilor romåneşti la care era implicat şi Våntu. Obişnuit cu epistolele în ţări străine, Mircea Andrei a jucat şi de data aceasta rolul de poştaş pentru Bentley-urile sindicaliştilor lui Våntu. „Avånd în vedere discuţile purtate cu conducerea societăţii Global Video Media SA, vă rugăm să realizaţi transmiterea prin intermediul societăţii dumneavoastră a unei adrese către firma Bentley, adresă anexată prezentei note în care ne exprimăm nemulţumirile privind modul de funcţionare a autoturismelor achiziţionate de la această companie. Odată cu prezenta adresă vă retrimitem întreaga corespondenţă purtată cu firma Bentley pentru o cåt mai corectă informare a dumneavoastră. Totodată vă rugăm să comunicaţi demersurile făcute de care societatea dumneavoastră în vederea informării conducerii societăţii Global Video Media asupra demersurilor realizate“, se precizează într-o scrisoare la fel de agramată a firmei administrate de sindicalişti către Societatea de Avocaţi Mircea Andrei şi Asociaţii.
sursa :http://www.curentul.ro/


Brandu’ lu’ Hurezeanu

Scris de Nicolae Bucur
Scandalul legat de frunza verde pe de logo-ul brandului de ţară a picat la fix pentru televiziunile lui Nuş şi Felix. Dacă toamna se numără bobocii, vara la iRealitatea se numără ştirile... pe degete. Astfel, zumzăitorii din curtea mogului au văzut aur în ştirea potrivit căreia frunza de pe logo ar fi de fapt o mostră de plagiat, fapt pentru care se face responsabilă o firmă din Spania, care başca ar fi trebuit să mai şi încaseze circa 900.000 de euro pentru acest lucru. Mama lor de bandiţi! Cum ministrul Turismului, Elena Udrea, le stă în gåt lui Nuş şi Felix, aceştia au crezut că în sfårşit au ceva muniţie să lovească în ea. Ceea ce uită însă să specifice Realitatea distorsionată a lui Våntu este că tocmai omul lui de casă, pseudo-analistul cu o mie de feţe şi regimuri slujite, Emil Hurezeanu, este unul dintre membrii „consiliului de brand“ care şi-a dat acordul pe frunza împricinată, scrie „EvZ“. Cu alte cuvinte, chiar preşedintele goarnelor Realitatea-Caţavencu, Emil Hurezeanu, este unul dintre băieţii care au girat frunza. Cu toate acestea, nevinovat ca o virgină, Hurezeanu şi-a pus dulăii să taie frunza-n două şi să o disece pe toate părţile mai ceva ca pentru celebrul filmuleţ de la alegeri. Că de’... la tăiat frunză Hurezeanu-i as. Trebuie totuşi să recunoaştem că ce-i a lui e... pus de o parte şi acoperit cu o frunză. De bra(n)d, evident!

sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one