Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Senzaţional: Dan Diaconescu, reţinut pentru şantaj

22 iunie 2010

de ONDINE GHERGUT, CRISTI CIUPERCA

După o noapte de audieri, procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore, marţi dimineaţă, pe patronul postului OTV, Dan Diaconescu, pentru şantaj şi ameninţare în legătură cu primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ. Şi angajatul său, Doru Pârv, a primt mandat de arestare pentru complicitate la şantaj.

La ieşirea de la DNA, Diaconescu a spus că este "primul ziarist arestat pentru un promo", susţinând că "a fost tras pe sfoară" de procurori, pentru că l-au ţinut toată noaptea şi au emis ordonanţă de reţinere pe numele său în jurul orei 6.00.
Diaconescu a ieşit din DNA însoţit de poliţişti, având cătuşe la mâini. Patronul OTV a fost urcat într-o maşină, urmând să fie dus la arestul Poliţiei Capitalei.

Diaconescu şi Pârv sunt acuzaţi că i-ar fi cerut edilului 200.000 de euro pentru a nu difuza pe postul OTV un film cu averea presupus ilicită a acestuia. Procurorii DNA susţin, în rezoluţia de începere a urmăririi penale, că realizatorul TV ar fi primit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei de la Moţ.

"Dan Diaconescu, în calitate de acţionar şi administrator al SC Oglinda Television, asociat la SC Ocram Televiziune SRL şi relizator de programe
la postul de televiziune OTV a exercitat acte de ameninţare atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Pârv, în scopul de a determina persoana vătămată Ion Moţ, primar al comunei Zărand, să dea o sumă totată de 200.000 de euro. Sub presiunea acestei ameninţări, din suma pretinsă iniţuial, persoana vătămată a plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei", notează procurorii în rezoluţia de începere a urmăririi penale, din 18 iunie.

Anchetatorii susţin că în vara anului trecut, într-o emisiune realizată de Dan Diaconescu, au fost anunţate „dezvăluiri senzaţionale" despre îmbogăţirea ilegală a primarului PC Ioan Florin Moţ din comuna Zărand, judeţul Arad. Atunci, primarul ar fi luat legătura cu Doru Pârv, realizatorul unei emisiuni de paranormal la OTV, pe care îl cunoştea. Pârv i-ar fi spus că filmul nu va fi transmis dacă plăteşte circa 200.000 de euro pe un contract de prestări servicii, susţin surse judiciare. Filmul era realizat de reporterul Mihaela Moise, care are statutul de martor în dosar. Primarul a făcut denunţ la DNA, iar telefoanele realizatorilor de la OTV au fost interceptate. În luna februarie anul acesta procurorii DNA l-au fost pus sub învinuire pe realizatorul Doru Pârv. Atunci, Dan Diaconescu a fost audiat ca martor. Ulterior, în baza atât a unor interceptări, cât şi a unor declaraţii ale făptuitorilor şi martorilor, procurorii au început urmărirea penală şi împotriva lui Dan Diaconescu.

Ieri au fost percheziţionate sediul nou şi sediile sociale vechi ale OTV, ca şi locuinţa lui Dan Diaconescu din cartierul bucureştean Primăverii. Surse judiciare spun că anchetatorii au ridicat mai multe obiecte, între care şi o casetă cu o emisiunea din luna iulie anul trecut. Dan Diaconescu nu a asistat la percheziţii deoarece era plecat din ţară. El s-a întors ieri după-amiază, cu avionul său, pentru a se prezenta la DNA. La intrarea în Parchet, Diaconescu a susţinut că nu îl cunoaşte pe primarul Moţ . Potrivit lui Diaconescu, Doru Pârv i-ar fi împrumutat bani lui Moţ, iar când i-ar fi cerut împrumutul înapoi, Moţ l-ar fi denunţat la DNA. Realizatorul OTV a acuzat actuala putere de presiuni politice asupra sa. El a anunţat că va da în judecată DNA pentru percheziţii ilegale, făcute în absenţa sa. Aseară, procurorii urmau să-l aducă pe Doru Pârv de la Arad pentru a fi confruntat cu Dan Diaconescu. Surse judiciare spun că Pârv ar fi susţinut că Dan Diaconescu ar fi cunoscut motivul pentru care i-au cerut bani edilului Zărandului.

Averea lui Dan Diaconescu

Potrivit presei, Dan Diaconescu ar avea o avere de peste 33 de milioane de euro. El ar deţine vile în Constanţa, Sinaia, Bucureşti, unde ar avea şi un bloc. De asemenea, ar avea un avion şi trei limuzine de lux. Pe lângă publicitate, specialiştii spun că Dan Diaconescu ar fi obţinut importante sume la limita legalităţii : oricine voia să-şi susţină cauza în cadrul unei emisiuni OTV încheia un contract de prestări servicii, intra pe post şi spunea ce voia. Dacă acea persoană ataca un rival, iar acesta suna pentru drept la replică, i se cerea să încheie şi el un contract de prestări servicii pentru a intra pe post şi a spune ce doreşte.

Primarul milionar

Florin Ioan Moţ, membru al Partidului Conservator, este la al patrulea mandat de primar al comunei Zărand, judeţul Arad. Potrivit presei, de când este edil, Moţ ar fi obţinut mai multe terenuri pe care le-ar fi vândut cu milioane de euro. De asemenea, ar deţine o pescărie, mai multe imobile, cârciumă, spălătorie auto, fermă de animale, păşuni, opt maşini.

sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one