Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Senatorul Voicu, încolţit de complici

28 mai 2010

Rechizitoriul prin care senatorul PSD Cătălin Voicu a fost trimis în judecată scoate la iveală că parlamentarul încerca prin orice mijloace să obţină şpăgi, lăudându-se că are relaţii în poliţie, în justiţie şi în mediul politic.

Audiat la DNA, omul de afaceri Costel Căşuneanu - cel care l-ar fi mituit pe Voicu cu 200.000 de euro pentru a-i „aranja" un dosar la instanţa supremă - a declarat că a fost intimidat de senator şi că i-a dat acestuia bani de teamă că parlamentarul ar putea ajunge ministru de Interne şi că, în cazul unui refuz, s-ar putea răzbuna. Căşuneanu a explicat anchetatorilor că Voicu îl presa mereu să-i acorde „împrumuturi".

Generalii politicianului

„Arăt că Voicu mi-a inspirat frică la ideea că o persoană ca el ar putea să ajungă ministru de Interne, pentru că «te leagă imediat», purtam această idee în subconştientul meu", a declarat Căşuneanu în faţa magistraţilor instanţei supreme.

Omul de afaceri a mai arătat că în anturajul lui Voicu erau persoane foarte influente, printre care şi şeful Secţiei Civile de la Înalta Curte, Florin Costiniu, pe care l-a cunoscut la o petrecere dată de senatorul PSD de ziua lui.

De asemenea, Căşuneanu a arătat că parlamentarul i-a prezentat mai mulţi amici de-ai săi : „generalul SIE Adrian Isac, generalul Ion Suceavă, generalul Ionel Marin de la SRI, Ionel Georgescu, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, şi politicienii Marian Vanghelie, Dan Nica, Viorel Hrebenciuc". Şi Marius Locic - acuzat că i-ar fi dat lui Voicu 30.000 de euro pentru a interveni într-un dosar de înşelăciune al omului de afaceri - a fost trimis şi el în judecată.

„Presiuni parlamentare" la Curtea Supremă

Lidia Bărbulescu, preşedintele interimar al Curţii Supreme de Justiţie, a declarat la DNA, în calitate de martor, că a aflat din zvonurile care circulau în instituţie „că se vor face presiuni asupra completului de judecată prezidat de judecătorul Joiţa Preda (n.r. - care judeca procesul societăţii PA&CO International) în legătură cu un dosar rămas în pronunţare", iar „presiunile urmează să vină din partea unor parlamentari".

Lidia Bărbulescu i-a spus Joiţei Preda că acest dosar este monitorizat şi să adopte soluţia corectă. „Nu-mi aduc aminte ce a mai zis, dar i-am spus că am un asemenea dosar la judecarea căruia particip, fără a-i da alte amănunte, pentru că dosarul urma să fie încă studiat şi să-şi urmeze cursul normal", a declarat Joiţa Preda.

Tertip

Horia Bora, unul dintre avocaţii lui Costel Căşuneanu, i-a explicat clientului său că unele cauze ale lui au fost repuse pe rol întrucât aşa prevedea legea şi nicidecum datorită influenţelor lui Cătălin Voicu, aşa cum se lăuda senatorul pentru a mai obţine nişte bani de la omul de afaceri.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one